Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, baba, depremde, evlat, olmak

Depremde Ana Baba Evlat Eş Olmak

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Depremde Ana Baba Evlat Eş Olmak

Depremde Ana Baba Evlat Eş Olmak Yazısı - Depremde Ana Baba Evlat Eş Olmak Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Van'da baba olmak:'Canım benim, yavrum, gülüm güzelim benim Ne yaptık, ne dedik ki bırakıp bizi gittin Daha kokuna doyamadık ki Daha saçını okşayamadık ki'

Tir tir titriyordu Hasan Haykırışı o hayırsız dağlara çarpıp geri geliyordu Yedi yaşındaki biricik kızı Berivan'ın battaniyeye sarılı cesedini kimselere vermiyordu

'O, benim yavrum, o benim Berivan'ım Onu ben ellerimle vereceğim Allah'ıma' Diyor da başka bir şey demiyordu Artık sesi kısılmıştı Gücü azalmıştı Kazılan mezara doğru baktı: 'Evim de toprak oldu, o toprağı tırnağımla söke söke çıkardım kızımı, şimdi yine toprak alıyor' Diye kekeledi Yavrusunu o küçük mezara yerleştirirken gözlerinden sağanaklar boşalıyordu Mezara toprak atılırken :' Ciğerimi, yüreğimi kendi ellerimle gömdüm Yavrum benim' Diye hıçkırarak çılgınlar gibi dağa doğru koştu, gitti Sesi o hayırsız dağlarda yankılanıyordu: Berivan, Berivan Berivannnn

Depremde anne olmak

Bir enkazın yanında, üç ceset vardı Üç kız çocuğu Birbirlerine sarılmış yatıyorlardı Birinin elbisesi simli Belli ki ya nişanlı ya sözlü İkisinin elbiseleri basma Onlar daha küçük Üzerlerinde bir naylon örtülü Kardeş mi arkadaş mı belli değil 'Yavrum 'diye haykırarak koşan bir kadın, bir erkek 'değillermiş' diyerek başka yere yöneliyor

Yerde üç ceset vardı; üç kız çocuğu Birbirlerine sarılmış yatıyorlardı Belki de birbirlerinden yardım ummuşlardı Belki de en küçükleri 'kurtar beni abla' diye bağırmıştı Ama ablası onu da kurtaramamıştı, kendisini de

Başlarına puşi bağlamış kadınlar ağıt yakıyorlardı 'Vare vare ' Ağlaşan kadınların çağrısına gelen yoktu Ne yavruları geliyordu ne de yavruları

Bizler Van'da ana-baba değiliz Ama yine de biliriz bir evlat kaybetmenin acısını Bizler depremde evlat değiliz Ama yüreğimizde hissederiz ana ya da baba kaybetmenin acısını

Bizler 72 şiddetinde deprem yaşamadık, evsiz kalmadık kış günü ama yaşayanların, evsiz kalanların acısını anlayabiliriz Gün bugündür, gün birlik olma günüdür Elele verip yaraları sarma, acıları dindirme günüdür

Milletime başsağlığı dilerim İnşallah bu son olur Başka depremlerde yitip gitmez hayatlar Bilinçlenip önlem almasını öğreniriz

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com