Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilim, diyemiyorum, varmıyor

Dilim Varmıyor Diyemiyorum

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilim Varmıyor Diyemiyorum

Dilim Varmıyor Diyemiyorum Yazısı - Dilim Varmıyor Diyemiyorum Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Dilim varmıyor, söyleyemiyorum Diyemiyorum, 'Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletime başsağlığı dilerim'

Nasıl diyebilirim ki, 1Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda 'yedi düveli' dize getirmiş, yok denilen bir millet ayağa kalkıp benzersiz zaferler kazanmış ama şimdi üç beş çapulcuyla otuz yıldır baş edemediğini

Nasıl diyebilirim ki, aynı topraklarda, ortak bir tarihi paylaştığımız, kız alıp kız verdiğimiz, sürülerimizin bir birine karıştığı, bir ekmeği paylaştığımız, aynı sınırlarda nöbet tuttuğumuz, kardeş bildiğimiz kişilerce yirmi altı askerimizin şehit edildiğini Duydum, inanamadım

Nasıl inanabilirim, Kuzey Afrika'da, Irak'ta, İsrail'de arabuluculuk yapan, oralardaki mazlum insanların haklarını savunan bir devlet, kendi topraklarındaki terörü nasıl bitiremez?

Nasıl inanabilirim, dünyanın sayılı ordularından birine sahip, sayılı teçhizatlara sahip bir ordu günahsız insanların boş yere öldürülmesini önleyemez Bu nasıl kaderdir ki anne karnında terör kurbanı olur doğmamış bebeler

Dilim varmıyor, söyleyemiyorum,'Bugün yirmi altı askerimiz şehit oldu, yirmi iki askerimiz yaralı' diyemiyorum

Sakarya'ya soruyorum, Kocatepe'ye soruyorum, Dumlupınar'a, Çanakkale'ye soruyorum; yurdumun kalbi kanıyorKalbimden vuruluyorum, dayanamıyorumNasıl dayanayım, destanlar yaratan bir milletin evlatlarının otuz yıldır terör denilen bir illete kurban verilmesine

Açmasın güller bugün, yasımız var bizim Ötmesin kuşlar, acımız var bizim Esmesin rüzgar, yolcumuz var bizim Doğmasın güneş hiç yoluna gitmiş şehidimiz var bizim Ve uyumasın gözler, rahat konmasın başlar yastığa çözümsüz gibi gösterilen terör belamız var bizim

Ne yazsam yetmiyor bugün Nasıl ağlasam, haykırsam da azalsa acılar? Sayfalar değil kitaplar yazsam diner mi gözyaşları? Gece gündüz anlatsam, silsem ellerimle analar avunur mu? Babalar, eşler, çocuklar susar mı? Bahar gelir mi gönüllere yeniden?

Başsağlığı dileyerek, cenazelerde sırt sıvazlayarak vicdanlar rahatlar mı ? Durur mu akan kan, geri gelir mi, 'vatan sağ olsun' diyen anaların evlatları

Kelimeler kifayetsiz, gözyaşları az, ağıtlar yetmez bugün Susmak, ihanet; konuşmak suç, ağlamak yersiz bugün

Dilim varmıyor ama söylemeliyim: Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletime başsağlığı diliyorum

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com