Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğrunun, olmak, yanında

Doğrunun Yanında Olmak

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğrunun Yanında Olmak

Doğrunun Yanında Olmak Yazısı - Doğrunun Yanında Olmak Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Her birey bir toplum içinde yaşar Yaşamı paylaşır çevresindeki insanlarla Ya da paylaşmak zorunda kalır Yaşam paylaşırken, herkes aynı düşünce ve duygu da olmadığı için çatışmalarda olur Dışımızda çok olay da gelişir Kimisi direk bizi ilgilendirir, kimisi yaşamı paylaştığımız diğer kişilerden bazılarını, bir yarısı da tüm toplumu ilgilendirir

Yaşadığımız çevrede olup bitenlere çoğu kez 'Bana ne 'deriz Bazı olaylarda ise gözümüz korkar 'Ben tek başıma ne yapabilirim ki? ' deriz Öyle anlar olur ki dönüp bakamayız bile Elbette bazı olayları önlemeye, yönünü değiştirmeye gücümüz yetmez 'Elimden bir şey gelmez' in arkasına sığınırız hemen Gerçekten elimizden bir şey gelmez mi? Yoksa kaçma noktamız mıdır bu söz? Birey olarak tek başımıza bir şey yapamaya biliriz Koskoca ordu bireylerden meydana gelmiyor mu? Toplum 'bir'lerden meydana gelmiyor mu? Düşünsek bir, neler başarıla bilir 'birler' birleşip birlik olunca

Rivayete göre Nemrut, Hz İbrahim'i yakmaya karar verir Bir ağaca bağlatır Etrafına tonlarca odun yığdırır Seyretmeleri için herkes çağrılır Hatta hayvanlar bile Nemrut, gücünü ispatlayacağı için çok memnundur Seyretmeye gelenlerden bazıları Nemrut'u göklere çıkarırken bazıları da Hz İbrahim'in haklılığına inanırlar Ama Nemrut'a karşı gelmek akıllarından bile geçmez

Nemrut, emri verir, odunlar tutuşturulur Tam o anda bir karınca ağzıyla su taşıyıp ateşe dökmeye başlar Bunu gören fil kahkahalarla güler karıncaya Biraz da küçümseyerek 'Şu koca yangın senin getirdiğin bir damla suyla söner mi hiç ?' derKarınca yorulmuşturTerini siler, şöyle bakar bir file 'Bunun mümkün olmadığını ben de biliyorum, ama hiç olmazsa doğrunun yanında olduğumu gösterdim' der Fil, susar Karıncanın ne kadar haklı olduğunu kabullenir

Gerçekten gücümüz yetmeye bilir Şu minicik karıncayı örnek alarak doğrunun, iyinin yanında olduğumuzu da hissettiremez miyiz? Birlik olamaz mıyız, kötünün, yanlışın karşısında Elimizden gelen bir şey olmasa da doğrunun yanında dik durarak yerimizi belirleyip manevî güç veririz gerçek doğrulara, iyilere

'Bir' ler bir araya gelip 'birlik' olmasını öğrenirse, doğrunun ve iyinin yanında olduğunu belli ederse çözümlenemeyecek sorun kalmaz çevrede Toplumsal huzur ve barış da böyle sağlanır

'Doğrunun yanında 'olabilmek dileklerimlesaygılar

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com