![]() |
Bakkal Ahmet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakkal AhmetBakkal Ahmet - Avni Celal Kesek Hikayeleri - Yaşanmış Hikâyeler - Yaşam Hikayeleri Yıllar geçti, unutulmayan insanlar vardır ![]() Ahmet Türkoğlu bunlardan biri, namı değer, Kibritçilerden… Bakkal Ahmet, Eskiler, Niğde’nin yerlilerine kibritçi dermiş… Nedenlerini belki başka bir yazımda anlatırım… Sevgili bacanağım, Bakkal Ahmet’le, onun baldızını alarak tanıştım… Üçüncü bacanak ve en küçükleriyim… Hayat adamı adam gibi adam, gönül dostu… Dükkânı, Niğde Belediyesi eski binasının yanında küçük bir iş yeri çemen malzemesi, sebze tohumu, kumaş boyası, bayramlarda da şeker satar, geçimini bunlarla temin etmeye çalışır ![]() Niğde Kayardı bağlarında babadan kalma birde bahçesi var ![]() ![]() ![]() Bir oğlan! İki kızı var… Hacı Emin, Reyhan ve Gülhan Emin babasının adı ağız tadı ![]() ![]() ![]() ![]() Bakkal Ahmet, oğlana düğün yaptı, sağlığı elvermedi hastalandı, sonra kahır felç getirdi… Bir ilkbahar gününde, eşine, “Fatma ben gidiyorum, Hakkını helal et” ![]() ![]() ![]() 18 Mart 2000 de hayata veda etti… Unutmak mümkün değil, onu, hatıralarını, hayata bakışını, en sevdiği şarkı olan; Ahmet Akbulut’un sesinde… İstanbul sokaklarını, Hayat çok acımasız… Yalnız başına kaldı eşi Fatma, bağ bahçe işleri de onda… Pazarı bilmez, elektrik parası nerden yatar kestiremezdi… Savcı anası, akıllı… Eşinden kalan aldığı üç kuruş emekli maaşı ile geçiniyor… Bir de bağdan elde ettiği üç beş meyvenin getirisi, onun da yarısı bahçe bakımı işçi parası… Şimdi, Derbent Mezarlığında bir mezar taşı var… Ahmet Türkoğlu’nun: Üzerindeki yazı çok anlamlı… “Bu masalar boş kalmaz, gidenin yeri dolar, Vazolar değişmez hiç, yalnız çiçekler solar ![]() Dünya malı dünyada, serveti boş görelim, Ölümden kurtuluş yok her şeyi hoş görelim… Hayalim dolduruyor içimdeki boşluğu, Seni kazanmak için severim sarhoşluğu ![]() Yalnızlık Allah’a mahsus, her canlı bir eş arar ![]() Taşın kalbi yok ama onu da yosun sarar…” Avni Celal KESEK Yaşanmış Hikâyeler 31 Ekim 2008 Ankara |
![]() |
![]() |
|