![]() |
Varsa Ölümün Bir Hayrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Varsa Ölümün Bir HayrıVarsa Ölümün Bir Hayrı Yazısı - Varsa Ölümün Bir Hayrı Can Dündar - Can Dündar Yazıları Gürsel Tekin’in annesini toprağa verirken döktüğü gözyaşlarının fotoğrafı vardı geçenlerde birinci sayfada ![]() ![]() ![]() Daha önce de Başbakan Erdoğan’ın annesini uğurlarken hıçkıra hıçkıra ağlayışına tanıklık etmiştik ![]() En yalın, en yalansız halimiz, musalla taşı başındakidir belki de ![]() ![]() ![]() Eceli gördü mü frene basar hayat ![]() ![]() ![]() Ölüm karşısında hiçleşiriz ![]() Giyindiğimiz tüm sıfatlardan azadeyiz ![]() Orada Başbakan ya da Genel Başkan yardımcısı değiliz ![]() “Evlat” hüviyetinde eşitleniriz ![]() Varsa ölümün bir demokrat yanı, bizi, bir süreliğine de olsa, unvanlarımızdan soyması ![]() ![]() ![]() Bir gözyaşı damlasında, bir taziye sofrasında buluşturması ![]() ![]() ![]() * * * Varsa ölümün barışçı bir yanı, küskünleri barıştırması ![]() ![]() ![]() Garip belki, ama bu ülkeye geçici de olsa bir sulh havası, ancak Azrail sayesinde gelebiliyor ![]() Ben bunu büyük şehirlerde sadece mezarlıkların yeşil alan olarak kalmasına benzetiyorum ![]() Ecelin yeşerttiği şehirler gibi, ölümde yumuşuyor yürekler; kanlı bıçaklı hasımlar, vefat karşısında başını eğip taziye kuyruğuna giriyor ![]() Emri hak yapıyor hayatın yapamadığını ![]() ![]() ![]() Barıştırıyor kan davalıları ![]() ![]() ![]() Vicdanı eşeliyor, kindarlığı törpülüyor; en azından bir süreliğine ateşkes sağlıyor ![]() * * * Tam bir yıl önce bugün, o acıyı ben de yaşadım; bir yıl önce bugün, babamın musalla taşı başında, aynı dersleri ben de aldım ![]() Bir acının kaç küslüğü bitirebildiğine, kaç eski dostla yollarımı yeniden birleştirebildiğine, fikriyatımı paylaşmayan kaç kişinin hissiyatımı paylaşabildiğine şaştım ![]() Ölümle gelen barışı daimi kılmaya çalıştım ![]() Bir yandan da, geçen o bir yılda, kavuşma ümidi olmayan bir sevdayı tattım ![]() Maddi varlığı olmayan bir hayali sevmenin anlamını ![]() ![]() ![]() Hasretin buruk tadını ![]() ![]() ![]() O günden sonra da aynı kor hangi evi yaksa kulak kabarttım ![]() Varsa ölümün bir hayrı, empatiyi artırması ![]() ![]() ![]() Artık biliyorum ki, cenaze başında akıtılan gözyaşı, o günden sonra, salonda boş kalmış bir koltukta, arşivden çıkıveren bir eski mektupta, radyodan yükselen bir bozlakta ya da sofradaki doldurulmamış kadehte yeniden dökülmeyi bekler ![]() Başın derde girdiğinde “Keşke yanımda olsaydı” dedirtir ![]() Çok sevindiğinde “Keşke o da görebilseydi” diye dile gelir ![]() Kafesinde suskun bir kanarya, o yası ele verir ![]() * * * “Temyizi olmayan bir dava bu ![]() ![]() ![]() Varsa kalleş ölümün bir adil yanı, nihayette herkesin başına gelmesi ![]() ![]() ![]() Sadece bazılarına biraz iltimas geçiyor; kimini erken, kimini geç alıyor; kimine sıralı, kimine sırasız geliyor ![]() Eğer gideni doyasıya sevebildiyseniz, “Bugünü de gördüm şükür” dedirtebildiyseniz, gözünün arkada kalmadığını, huzur içinde kapandığını hissedersiniz ![]() O boşluğu dolduramayacak teselliler belki ![]() ![]() ![]() Ama hiç yoktan iyi ![]() ![]() ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
|