Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dara, sadece, tarttığın

Tarttığın Sadece Dara

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarttığın Sadece Dara

Tarttığın Sadece Dara Yazısı - Tarttığın Sadece Dara İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Sakarya’daki oyun sonrasında çok kıymetli dostlarımla Sapanca’da biraz vakit geçirdim Aynı oyunu her şehirde farklı oynadığımı fark ettim, oyundan sonra Sapanca’ya yol alırken Gece karanlığında otomobil kullanmak pek keyifli gelir bana Sahnede iki saat boyunca tek başına on farklı hikâye anlatmak, izleyenin duygusunu düşürmemeye çalışarak hem güldürmeye hem ağlatmaya çalışmak zor iş O yorgunluğun üzerine iyi geldi direksiyonda olmak

Sonra oturduk, biraz daha lafladık Nahid abim, “Doğru söylüyorsun, bu sahnede anlattıkların senin değil bizim hikâyemiz, evet” dedi

Nahid abi ve Asuman abla çok sevgili iki büyüğümdür Şakacı, huzurlu, yanında kendinizi güvende hissedebildiğiniz insanlardan Çok nadir de görüşsek çok kıymet verdiğim bir başka çift Hülya ve Zafer sayesinde tanıdım onları

Uzun zamandır kimselerle görüşemiyorum aslında Şimdi sevgili kız arkadaşlarım bu satırları okurlarsa haklı olarak gönül koyacaklar bana Zira provalar, turneler, sağlık sorunları vs derken haftalar oldu kimselerle görüşemiyorum Ama Asuman abla yorgunluğuma el koydu “Oyundan sonra geliyorsun, kalıyorsun Sabah bir çay içeriz öyle çıkarsın” dedi

Mis gibi kokan çarşaflarında mışıl mışıl uyumuşum Sabah güneşli bir Sapanca’ya uyandım Yalınayak ıslak çimlerin üzerinde yürüdüm Yüzümü sabah güneşine verdim Sonra

Sonra hayatımdan çıkardıklarımın neden çıktığını düşündüm Ayaklarım toprakta, yüzüm güneşte, göğsüm aydınlığa doğru

“Senin için dedi ki”cilere hiç tahammülüm kalmamış benim artık, bu bir!

Kıskançlara

Kötücüllere

Bilmişlere

Baskıcılara

Her duruma onay vermeye kendini yetkili hissedenlere

Parasıyla puluyla sosyal konum edinip, kaybetmemek için hayatını diken üstünde yaşayanlara

Bir başkasının lafıyla gaza gelip çevresine tavır alanlara

Tanıdığı ya da tanımadığı insanları kolayca yargılayıverenlere Bir kendisini akıllı zannedip karşısındaki herkesi on bin dolambaçlı yolun yalanıyla idare ettiğini düşünenlere

Tapındıkları varsıllığın kölesi olanlara

Sayarım da sayarım daha

Ama en çok bana güven vermeyenlere sabrım bitmiş

Onlar adına utanıp da yalanını yüzleyemediklerime

Benden bir şey sakladığını hissettiğim halde, soramadığım ve onların hâlâ hiçbir şey yokmuş gibi yapmaya devam etmelerine

Ayaklarım üşüdü, bu listeyi yapıp aldığım derin nefesi dışarı salarken

Islak çimlere ve sarı yapraklara basa basa eve doğru yürüdüm Bıkkınlık listemi havaya, kötü elektriğimi toprağa verdim

Çoraplarımı giyerken Nahid abi ve Asuman abla “hadi kahvaltıya” dediler

Kırkpınar’da Gülümser’e gittik kahvaltıya Yaktı beni Gülümser Kızarmış hamurlar, peynirler, domatesler “Dukan diyeti yapıyordum ben ama” dedim Sonra hamurun içine dukan diyetimi katık ederek kahvaltıma devam ettim

Sonra Başbakan’ın sağlığı, sonra yeni projeler, sonra Asuman ablanın üniversite yılları, sonra benim Reiki maceralarım

Sonra Batu aradı “hadi işler sizi bekler, dönün bakalım” diye Yine düştüm yollara

yolda devam ettim sabah başladığım kendimle terapiye

Başkalarının değerlerine göre kalıplara dökülmekten usanıyor insan Hadi içtenlikle bir şey söyleyeyim size En tamamlanmış olduğunu iddia eden insanları bile gözlerken onların kalıpları adına da sıkıntı basıyor içimi

Kürtlere ve sol düşünceye hoş görünmeye çalışan, özgürlükçü sinyoritalarla, katıldığı her tartışma programında konuyu bir şekilde 28 Şubat’a getirmezse sağ kanadın eleştirisine uğrayacağı inancı taşıyan baş örtülü arkadaşların hiçbir farkı yok aslında Aynı dişil baskıyla dolaşıyorlar omuzlarında Bakmayın ellerini erkeksi erkeksi kullandıklarına “Benden bunu beklerler ama”nın sonu yok biliyorsunuz değil mi?

Neyse

Endişe ve şüpheyle yaşamaktansa yalnız ve huzurlu kalmayı tercih ederim Siz bıkmadınız mı sizi kendi terazisinde “et-kemik” durmaksızın tartanlardan? “Tarttığın sadece ‘dara,’ içindeki ağırlıktan haberin var mı” demek isterim onlara

(*) Dara: Kabıyla birlikte tartılan bir nesnenin sadece kabının ağırlığı

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com