![]() |
Aşk Karın Doyurmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Karın DoyurmazAşk Karın Doyurmaz Yazısı - Aşk Karın Doyurmaz Seyit Ahmet Uzun - Seyit Ahmet Uzun Yazıları Sahnedeki sandalyede bir genç oturduğu yerden hayal etmektedir ![]() 'Aşkım seni çok seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç sayıklarken sandalyeden düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadim aşk heyecanıyla ayağa kalkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Nadim'de kollarını açarak ona doğru koşar ![]() ![]() ![]() Nadim: nadime nereye gidiyorsun? Ben buradayım ![]() Nadime: aşkın gözü kör derler ya işte ben de kör oldum ![]() ![]() Nadim: Nöyleyse bana eyvallah ![]() ![]() ![]() Nadime: Napamazsın Nadim ![]() ![]() ![]() ![]() Nadim: aklın yok anladık bari gözlerin kalsaydı ![]() ![]() ![]() Nadim arkasını dönüp giderken Nadime yere düşer ![]() ![]() Nadime: Görüyorum aşkım görüyorum ![]() ![]() Nadim biraz sessiz: Tutamaz ol e mi? Nadime: Ne dedin anlamadım aşkım ![]() ![]() ![]() Nadim: Seni çok seviyorum dedim ![]() Nadime: hadi o zaman gel kaçalım buralardan ![]() Nadim ve Nadime sahneden çekilirler ![]() Biraz sonra gözyaşları içinde bir kadın ve erkek sahneye girer ![]() ![]() Anne: Ah kızım neden kaçtın bizi gözü yaşlı bıraktın? Şimdi nerelerdesin ne yapıyorsun? Baba: Zırlama lan! Sen şımarttın şimdi de ağlıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Anne: sen sus konuşma ![]() ![]() Baba sinirli sinirli ortalıkta dolaşır ![]() ![]() ![]() Anne: Vur vur da bu yaştan sonra ben de evden kaçayım ![]() ![]() ![]() ![]() Baba: canınız cehenneme! Kızın kime çektiği belli ![]() ![]() Anne: öğretmen hanım kızımdan bir haber var mı ne olur söyleyin ![]() Öğretmen: merak etmeyin öğrendiğimize göre şehirde bir ev tutmuşlar ![]() ![]() Anne: vay benim başıma gelenler ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmen ayaklarının yanına düşen anneyi tutup kaldırır ![]() -Bundan önce sizleri uyarmıştım ![]() ![]() ![]() Anne: Ama öğretmen hanım arkadaşlarının vardı ![]() ![]() Öğretmen: gençler telefonu genellikle arkadaşlarıyla mesajlaşmak için ve sevgilileriyle konuşmak için kullanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B aba: Gördün mü bana hiç haber vermedin ![]() ![]() ![]() Anne: bacağı kırık bir kız evden kaçmış kızdan daha iyi değil mi? Zaten sen dövmekten, kırmaktan başka ne yaptın ki? Sana bu kabalığından dolayı haber vermedim ![]() Baba: de get lan adamın asabını bozma ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmen: Anneler babalar iyi dinleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadim ile Nadime sahnededir ![]() ![]() ![]() ![]() Nadime: 'Aşk aşk dedik aşsız ve aç kaldık babamın evi ne güzeldi ![]() Nadim: Ey aşk sen ne güzelsin! Deli gönlümde bir süssün ![]() Nadime: Ey aşk delilikmişsin ![]() ![]() ![]() Nadim Nadime'ye dönerek diz çöker ![]() Gitme ne olursun, derdime derman olursun ![]() Nadime: Dert sahibi oldum derdinden, bıktım artık giden gelenden ![]() Nadime'nin sözü bitmişti ki kapı sesi duyulur ![]() Nadim kapıyı bakar ![]() ![]() Nadim: Buyur Osman amca ne istiyorsun? Osman amca: Ne buyurması be ev kirasını istiyorum ![]() ![]() ![]() Nadim: Osman amca paramız yok aşkımız var ![]() ![]() Osman amca: Ben aşk ne anlamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osman amca gençlerin etafında para para diyerek döner durur ![]() Nadime: Ey aşk senin her şeye gücün yeter, bize biraz da para ver ![]() Nadim: tamam tamam Osman amca şimdi git yarın gel ![]() ![]() ![]() Osman amca para isterim para isterim diyerek sahneden çıkar ![]() O çıktıktan az sonra tekrar kapı çalar ![]() Nadime: Aşk sen ne güzelsin böyle rüya erdi gözlerde toz pembe ![]() İçeriye elinde oklavayla bir kadın girer ![]() Kadın: yeter artık verin şu bakkal borçlarınızı ![]() ![]() Elindeki oklavayı sallayarak para para paramı verin, aşkınız sizin olsun diyerek gençlerin etrafında zıplayarak gezer ![]() Nadime: tükendi aşkım kira ve markette, hayat zor muş para yoksa cepte ![]() Nadim bu sefer market sahibi kadınının önünde diz çöker ![]() Nadim: ey marketler kraliçesi, aşktan anlayan güzel sesli Marketçi kadın oklavayı sallayarak, 'Kalk düzenbaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadime: Elveda ey aşkım sana elveda, parasız gülmüyor aşkın yüzü, yüzsüzlükle aşk yürümüyor elveda ![]() Nadime sahneden ayrılır ![]() ![]() Nadim: Gitme aşkım sensiz bir serseriyim ![]() ![]() Marketçi oklavayla Nadim'in sırtına vurarak şöyle der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Az sonra Nadim sandalyede sayıklıyordur ![]() Nadim: Para, para, para diyerek sandalyeden kalkar ![]() ![]() ![]() Aşk yalanmış meğer, bir işin yoksa eğer ![]() ![]() O sırada içeriye babası gelir ![]() ![]() Nadim: babacığım söz b undan sonra derslerime daha iyi çalışacağım ![]() ![]() ![]() Baba: Aşkı okul olan sevdiğine kavuşur ![]() ![]() Seyit Ahmet Uzun |
![]() |
![]() |
|