Tut Ellerimden Hayat! D/Üşüyorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tut Ellerimden Hayat! D/ÜşüyorumTut Ellerimden Hayat! D/üşüyorum yazısı - Şule Meryem Canpolat yazıları - yaşama dair yazılar Dibe vurduktan sonra, daha ilerisi yok! ![]() "Diyordu bir sokak çocuğu![]() "Kaybedecek bir şey yok artık, ya da bir şeyler![]() "Anlamıyorduk biz, dibe vurmak ve sokak terimlerinin yanyana gelişini![]() Anlamıyorduk bir çocuğun, yokluğa rağmen gülümseyişini![]() ![]() ___ Artık çocuk değiliz biliyorsun ![]() Daha soğukkanlıyız, sokaklara ve çocuklara karşı![]() Yürek ateşimiz sadece kendimizi ıstmaya yetiyor![]() Ülkedeki zamlar artık cepleri değil, yürekleri yakıyor Sevgi!![]() ![]() Sevgi!![]() ![]() Diye bağıran topluluklar![]() Ve sevginin, iyiliğin karşısında buz gibi duvarlar![]() Çıkmaz sokaklarda zamanı kemiren insanlık!![]() Almakta cesur, vermekte çekingen yürekler![]() ![]() Hayat! ![]() ![]() Neden ölülerinin sayısı, seninle hayat bulanlardan daha çok?![]() Ve neden insanlık, kendilerine sunduğun hayattan harap?![]() ![]() Daha önce de düşmüştüm ben ![]() Taş duvarların üstünden, tam da toprağa doğru![]() Dudaklarımın üstünde hala kanamışlığımın izleri![]() Bu ilk düşüş adeta, sonraki düşüşlerin habercisi![]() Ama ne gariptir ki; taş betondan toprağa sürmüştüm düşerken yüzümü![]() ![]() Betonların taşıyamadığı yüreğime, kucak açışını izlemiştim toğrağın![]() Belli ki geldiğim toprakları çok sevmiştim, tıpkı toprağın yüzümü sevdiği gibi![]() ![]() "Sokakların taşlaşmışlığı, insanların taşlaşmışlığına dönüştüğünden beridir, bu hızlı değişim yoruyor zihnimi ![]() Ben seni ismini bilmediğim topraklardan biliyorum![]() Ve ben seni hala o toprak halinle seviyorum![]() "Şimdi hayat karşısındaki bu çaresizliğimiz neden? ![]() Sokak çocuklarının bulduğu, bizim kaybettiğimiz huzur, acaba hangi iklimden?![]() Neden sürekli değişiyor mevsimler?![]() Ve sen sevgilim!![]() Hangi kışlardan kalma, ellerindeki bu derin çizgiler?![]() ![]() Bir sokak çocuğundan alınmış gülümseyişin neden bu kadar titrek, rengin atık?![]() Kaybedecek bir şeyi olmayan çocuklardan ve sokaklardan sonra, kaybedecek neyin var zihninde, seni bunca hüzne boğan?![]() ![]() Dibe inmekten dem vurmuşken; yükserlerde uçan kuşlar kadar, yerlere inmeyi de bilen insanlar olamadık sanırım biz Dipleri, hayatın dip ve köşelerinde yaşayanlara, yüksekleri hep kendimize layık gördük![]() Konduramadık alçakları işte![]() Şimdi mazeret arama sessizliğine![]() ![]() ___ Tut ellerimden hayat! ![]() D/üşüyorum yavaş yavaş![]() Sokak çok soğuk, sokak kimsesiz![]() Kaybedecek bir şeyim yok bu yüzden![]() Bir annem, babam, ailem yok![]() Dizleri dibinde uyumayı hayal ettiğim sevgilim hiç olmayacak![]() Ben sokakların büyüttüğü çocuk olarak kalacağım![]() İnsanlar yükseklerden şikayet edecek yine de![]() Z/amanlar değişmeyecek, soğuk duvar anıları da![]() Sadece saatler kendince dönüşler yapacak![]() Ben aynı mermerin üstünde soğuk düş-üş-ler kuracağım, hiç olmayacak düşlerim için![]() Arada bolca hava olacak![]() Yerle gök bu havanın farklı yerlerinde hükmünü icra edecek![]() Ne yerdeki göktekini dileyebilecek, ne de gökteki eğilip yerdekileri görebilecek Biz ayrı katmanların çocuğuyuz hayat!![]() Göklerin çocuklarına anlat ne varsa söyleyeceğin!![]() Onlara yerlerin soğukluğundan ve kalabalık dostluklar isterken, sokaklarla konuşmaktan bahset!![]() Belki yerleri görür onların da ayakları![]() Belki yüreklerimize dokunur bir gün, tek bir insana hapsettikleri yürekleri![]() ![]() Tut ellerimden hayat! ![]() D/üşüyorum![]() Sokak ne kadar soğuk bu akşam da, yavaş yavaş ölüyorum![]() Hani sevdiklerim, sımsıcak bir yuvayı özlüyorum?![]() ![]() Bırakma beni hayat!![]() Herkes gibi ben de rolümü oynuyorum![]() Bana yeni roller verme artık!![]() Görünce insanların nankörlüğünü, bu rolü bile kaldıramıyorum![]() ![]() Tut ellerimden hayat!![]() S/essizce ölüyorum!![]() ![]() ![]() "Tüm Sokak Çocuklarına ![]() ![]() "Şule Meryem Canpolat |
|
|
|