Su Şişesi |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Su ŞişesiSu Şişesi Yazısı - Su Şişesi Ümit Zafer Bağcı - Ümit Zafer Bağcı Yazıları Bir fabrika köşesinde başladı hayatımSuyla da burada tanıştıkZaten su benim bir parçam gibiydi, her zaman onunla dolaşır, onunla dertleşirdim Kopmaz bir ikiliydik biz suylaZaten bu yüzden bana "Su Şişesi" ismini verdilerBu dostluğumuz taa ki bir market dolabından satıldığımızda son bulduEvet, insanlar bizi satıyorlardıSu bana göre daha şanslıydı, insanlar onu içiyor vücutlarında su tekrar hayat buluyorduAma beni ya çöpe ya da bir sokak köşesine atıyorlardıBir çöpün içine atıldığınızı düşünsenize ne kadar acı verici değil mi? Ama insanlarda hiç acıma duygusu olmuyor işteYine ben halime şükür ediyorum bazı arkadaşlarımı çocuklar kıvırıp patlatıyorlardıÇok dostumu kaybettim benHele beni alan sahibim suyu içtikten sonra beni arabadan ana yola atmıştı, su ne kadar bağırsa da insan işte hiç acımadan fırlattı beniKoca koca tırlar,kamyonlar yanımdan geçiyordu, neyse ki rüzgarın yardımıyla yolun dışına çıkabilmiştim Rüzgar beni sakin bir yere bıraktı, hayat burada çok güzel geçiyordu taa ki kış gelene kadarKışın üzerime karlar yağıyordu, çok üşüyordum, ne kadar haykırsam da kimse yardım etmiyorduHala nasıl hayatta kaldığıma inanamıyorsunuzdurAma ben suyu buluncaya kadar bu maceraları yaşamaya mahkumumYazın verdiği çile kıştan eksik değildi, güneş nedense bana iyi davranmıyordu, bazen öyle bir ısı veriyordu ki etrafımda ki otlar olmazsa garanti erirdim Aslında çocukları çok severim ama bi de bizi top niyetine oynamazlarsa çok daha iyi anlaşacağımıza inanıyorumŞimdi her tarafım ezik içinde çocukların topları olmayınca beni tekmelemeye başladılarSuçsuz yere dayak yemek nasıl bir duygudur tahmin edebiliyorsunuzdur eminimAma bazı arkadaşlarım benden daha şanslılar, onların sahipleri suyu içtikten sonra şişeleri geri dönüşüm kutusuna atıyorlar ve onlar da tekrar suyla buluşabiliyorlarİnsanlar biraz iyi niyetli olsa ne olur acaba? Şimdi bir insanın beni geri dönüşüm kutusuna atmasını bekliyorum, yoksa burada suya kavuşamadan öleceğim Ümit Zafer Bağcı |
|