07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geçmiş Baştan Yazılmıyor
Geçmiş Baştan Yazılmıyor Yazısı - Geçmiş Baştan Yazılmıyor İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Turnedeyim Adana’nın turunç ağaçlı caddelerinden geçerek Mersin’e ulaştım az önce Güneşli göğün altında dalga sesi dinleyerek yazıyorum Bu sabah gazetelerde ve köşelerde büyük ihtimalle KCK operasyonları, iptal edilen 19 Mayıs gösterileri, Yiğit Bulut’un Başbakanlık’ta alacağı görev ve Erzurum’da ölen milli kayakçımızın kaderi üzerine yazılar olacaktır  
Ece Temelkuran’ın köşesinden edilmesi, Hükümet ile ‘cemaat’in arasının giderek açıldığı yorumları, Eurovision’a Can Bonomo’nun seçilmesi, Can Bonomo’nun Yahudi olması, 12 Eylül paşalarının yargılanması  Derin bir bıkkınlık içindeyim  
Adana uçağında sevgili bir arkadaşıma rastladım, Prof Dr Kocabaşoğlu’na  Altı ay kadar önce çok önemli bir kalp ameliyatı geçirdi Onun hastalığından konuşurken “Öyle usandım ki  Hemen her hafta bir arkadaşımın hastalık haberini alıyorum neredeyse  Telefon açıp aynı sözleri söylerken yabancılaşıyorum duruma Bu yüzden mesela arayamıyorum Mutlu’yu  Ne söyleyeceğimi bilemiyorum artık  Gencecik arkadaşlarımın hastalık haberleri kemiriyor içimi Nasıl bir umut, nasıl bir destek vereceğimi bilemez oldum Bir şey yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum  ” dedim  
“Samimiyet testleri hastalık üzerinden yapılmıyor be dostum“ diye yanıtladı Yunus Emre  “Anne babalarımızın kuşağı belki öyleydi ama ben böyle düşünmüyorum artık“ dedi  Çok şey danışırım ona Bir başka arkadaşımın kötü çıkan patoloji sonuçlarından bahsettim Kemoterapiden konuştuk  Hastaneler  Doktorlar  Sonra askerlik, sonra hükümet, sonra gazeteler  Adana’ya inmek üzereyken “Sen iyi misin?“ dedi çok sevdiğim babacan tavrıyla  “Bugün yüz üzerinden kırk beş dolaylarındayım” dedim “Dön de oturup uzun uzun laflayalım Memleket hep aynı Hastalıklar, ilişkiler  Sen kendine iyi bak Hakikaten iyi bak Rahat bırak kendini  “ dedi gülümseyerek
Adana’dan Mersin’e yol boyu tarlaları, toprakları ve köyleri izlerken düşündüm de  
Hepimiz iyi ve kötü parçalardan oluşan bir bütünüz Şahane hatalarımız, üzerini örttüğümüz utançlarımız, gurur duyduğumuz başarılarımızla  Genelkurmay başkanı da olsak, çok okunan bir köşe yazarı da ev hanımı da olsak, Başbakan da, değişmeyen bir tek şey var aslında İyi parçalarımızın yeterince kıymetinin bilinmediğinden şikâyetçiyiz hepimiz Hatalarımız nedense doğrularımızdan daha kalıcı oluyor insanların gözünde  
Yargılama günleri bunlar  
Geçmişimizin toplumsal ve kişisel tarihimizin yargılanması bitmiyor bir türlü  
Bir ömrü, bir ömür savunuyor yargılananlar
Ama ne yazık ki ipi çeksek de geçmiş baştan yazılmıyor  
İclal Aydın
|
|
|