Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olmak, sadece

Sadece Biri Olmak

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadece Biri Olmak

Sadece Biri Olmak Yazısı - Sadece Biri Olmak İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Saat 2100 seansı Salonda yedi kişiyiz

“İnsanları artık hisleri yönlendiriyor Oysa biz düşüncelerimizle hareket ederdik Biz grup olarak böyle hissediyoruz diyorlar Ne saçma” diyor Sinemada bir başıma Margaret Thatcher’ın hayatını izliyorum Hissettiklerini yazan, hissetikleriyle yaşayan biri olarak Meryl Streep’in canlandırdığı Demir Leydi’nin bu eleştirisine hak veriyorum o anda

Biyografi filmlerinin, konu edindiği kişiyi aklama, bir parça yüceleştirme yanı olur kimi zaman Hatta çoğu zaman Filmden çıktıktan sonra dünyanın en sevilmeyen başbakanlarından olan Demir Leydi de bu filmde kendisini en azından Meryl Streep’in canlandırmasıyla yeni kuşak üzerinde hak ettiğinden fazla bir sempati kazanmış olmalı diye düşündüm Meryl Streep’in filmle ilgili verdiği bir röportajı okumuştum “Margaret Thatcher’ın politikalarına katılmasam da kararlılığı ve erkeklere karşı verdiği kadınsal mücadeleyi çok onurlu buluyorum” diyordu

Film objektif mi bilemem Tartışılır

Ama çocukluğumun Demir Leydi’sinin hikâyesini izlerken hayli etkilendim

Meryl Streep’i izlemek daima büyüleyici gelmiştir bana Senaryonun örgüsünü ayrıca çok sevdim Politikalarıyla dünya tarihini etkilemiş bir kadının halisünasyonlarla dolu iç hesaplaşması (hangi sınıf ve cinsiyette olursak olalım) kişisel paylar çıkarabileceğimiz cümlelerle dolu

“Benim politika yaptığım yıllarda önemli işler yapmak, yapabilmek önemliydi Oysa şimdi, önemli ve ünlü biri olmak yeterli Sadece bunun için yaşıyor insanlar Sadece önemli biri olabilmek için” diyordu bir akşam yemeğinde

İki yıl önce olmalı

Londra’daydım

Bir öğleden sonra

Margaret Thatcher’ı görmüştüm

Yazmış olmalıyım

Hangi yazımdı Hangi yazımdı Hah buldum!

Londra notları

(4 Haziran 2009)

Sanırım Ritz Otel Picadilly’de kulağına i-Pod takıp Gülden Karaböcek dinleyerek yazı yazan tek tür ben olmalıyım Hem yaşamında kanat açacak yeni denizler arayıp hem de yumurtadan çıktığı ağaç kavuğuna delice bağlı kuş misali savrulup duruyorum kendi içimde

Londra yine muhteşem bir havayla karşıladı Hep yağmurlu olduğu bilinen bu şehirde şubat ayında bile 18 dereceyi bulmuş biri olarak şansıma bir kez daha şükrediyorum ama parklarda dolaşabilmek mümkün değil Polen denilen zıkkım yüzünden yaşamım cenetteyken cehenemi hatırlatan o sınırda geçiyor Yine de burada bir iki saatimi Hyde Park’ta çimlere yatmadan geçirmek yazık olur düşüncesiyle şalımı serip toprağa uzanıyorum Ne güzel bir gün

Londra’nın “ikonik” tabir edilen ve en sevilen mekânlarından biri olan Wolseley’de öğle yemeğini yerken sahipleri Chris Corbin ve Jeremy King masamızı ziyaret ediyorlar Londra’da Le Caprice, J Sheekey ve The Ivy isimli restoranlarınn başarısı ayrı ama Jeremy ve Chris denince ilk akla gelen efsane Wolseley oluyor O bir Londra klasiği Sabah kahvaltısından akşam yemeğine dek büyük kalabalığından hiçbir şey kaybetmeyen restoranın en büyük sihrinin bir zamanlar otomobil galerisi olan ve restorasyonu sırasında orijinal özelliği bozulmayan mimari yapısı olduğunu düşünüyorum Yemekleri ayrı güzel ama müthiş yüksek tavanları ve siyah ağırbaşlı dekorasyonu sebebiyle orada oturmaktan bile zevk alıyorsunuz İyi bir yeri inşa etmektense ilgi çekici, müthiş özellikler barındıran bir bina bulmanın daha önemli olduğunu düşünüyor iki ortak da zaten

Jeremy ve Chris’in aynı zamanda New York’un çok popüler restoranlarından ikisini Vanity Fair’in yayıncısı Graydon Carter’la ortaklık kurarak açtıklarını belirtmekte fayda var New York 54 Cadde’deki ÉlysÈe Hotel’in altındaki Monkey Bar ve West Willage’daki Waverly Inn 1932’lerin şahane havasını taşıdığı gibi Graydon Carter’ın çevresi sayesinde Amerikalı şöhretlerinin aktığı mekânlar olmuş Bu bir magazin söylentisi değil Hakikaten davetli olduğumuz Monkey Bar’da Tom Ford, Barışnikov ve Debra Messing ile; torpillerle yer bulduğumuz Wiverly Inn’de Hillary Swank’le karşılaştık Oscar’lı oyuncu Hillary Swank’in bir küçük ördek yavrusuna, Debra Messinger’ın bir karış boyu olduğuna, Tom Ford’un olağanüstü yakışıklılığına ve Barışnikov’un karizmasına söyleyecek söz bulamadık

Jeremy, NY’deki yeni mekânlarından bahsediyor Meşhur Oak’ın da onların olduğunu böylece öğreniyorum Ben de İzzet Çapa silahımı çekiyorum Genç işletmeci arkadaşımı anlata anlata bitiremiyorum Yirmi yıldır değişmeyen bir yer mi istiyorsunuz? “Hamdi” var diyorum Bizim tarihi yarımadaya düşer yeri, müthiş manzarası, şahane bir lokasyonu vardır Mutlaka beklerim Hele bir de sıra gecesi göreceksiniz Hamdi dayıyı da çok seversiniz valla Sizden de epey tecrübelidir ona göre! Oscar almasa da dibine kadar gitmiş arkadaşımız Hatice Aslan da söz ettiğim yerlerde görülebilecek Türkiye’nin en güzel ünlü kadınlarındandır Gelin vallahi, İstanbul’u çok seveceksiniz

Yemekten çıkıp otele girerken yaşlı bir kadına çarpmak üzereyken toparlanıyorum Yanındakiler çok ihtimam edince daha da mahcup oluyorum Kadına dikkatle bakınca bir zamanlar dünyayı titreten Margaret Thatcher’la burun buruna olduğumu görüyorum Körün taşı derler bilirsiniz ya da sakınan göze çöp batar Bana nefretle bakıyor etrafındakilerdiler Ben de trene bakar gibi Demir Leydi’ye bakıyorum Üzerinde su yeşili bir tayyör var Saçlar her zamanki gibi yapılı Hani Alzheimer olmuştu? Gayet iyi görünüyor

(22 Ocak 2011)

Bu sabah gazeteleri okurken Hürriyet’te Ertuğrul Özkök’ün bir davette 44 ünlü ile bir arada olmasının birinci sayfadan anonslandığını görünce vah dedim benim geçmiş davetlerime Bak o kadar rastlaşmalara, tanışıklıklara Kalıvermiş benim günlük, köşecik satırlarımda

Üstelik her gazetede Megan Fox

Hepsinin en üstünde

Kırmızı elbisesi ile

Bir gün önce İstanbul bir kasaba idi, dün “Türk erkeğinin mavi gözlü esmer kadın sevdiğini keşfetmiş”

Biz bir küçük kasabanın birkaç kişisiyiz Megan Gördüğümüz birkaç ünlü ile günümüzü geçiriyoruz Ne iş yaptığınız bizim için önemli değil Ünlü biri, önemli biri olmanız bizim için yeterli Sizi görmek, sizin yanınızda olmak bizi de ünlü ve önemli yapıyor bir parça çünkü

Margaret Thatcher haklı Megan bebeğim

Bugünlerde herkes sadece önemli biri olmak istiyor hepsi bu!

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com