![]() |
Gelmiş Bulundum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelmiş BulundumGelmiş Bulundum Yazısı - Gelmiş Bulundum İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Mutsuzluk bulaşıcıdır demiştik ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her türlü ilişki sudoku gibi aslında ![]() gelişiyor insan ![]() ![]() ![]() “Sudoku” bir başka, “sorun” dediğimiz bir başka şey fakat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oturan boğa yerinde oturuyorsa, yanındakini de yerinde tutuyor demektir ![]() ![]() ![]() Arkadaşınız, sevgiliniz, eşiniz sizi geliştirmiyor hımbıllaştırıyorsa bir sorun yok mudur sizce de? Uyum sorunu olmayanların en büyük sorunu bu bence ![]() Kendisini bulunduğu yerden daha da aşağıya çeken kişiden kaçmalı insan ![]() ![]() ![]() ![]() Alıngan ve kendisini dünya merkezine koyarak kötücül davranışlar sergileyen insanların zarar verici davranışlarından korunmanın bir yolu olmalı ![]() ![]() ![]() *** Yeni bir şiiri, dünyanın yeni bir köşesini, izlemediğiniz bir filmi, tatmadığınız bir lezzeti, duymadığınız bir masalı, bilmediğiniz bir duayı, okumadığınız bir kitabı, görmediğiniz bir çiçeği öğretenlere her geçen gün daha da çok minnet duyuyor musunuz siz de? Sizinle başka insanları değil dünyayı konuşanları dinlemek istemiyor musunuz hatta? Dünya üzerinde kısıtlı bir vakti olduğu bilincinde olan tek varlık insanoğlu ![]() ![]() ![]() ![]() Ve daha duymadığımız o kadar çok şarkı ve ses varken ![]() ![]() ![]() Ve daha görülmemiş o kadar çok film, güzel insan, yer, orman, gök, nehir ve dağ ve şehir varken ![]() ![]() ![]() İçimizde yeniye yer açmak gerekiyorsa artık ![]() ![]() ![]() zorundayız ![]() ![]() ![]() Açmak zorundayız! Bu yüzden taşlaşmış kıskançlıklarımızı, bir ura dönüşmüş kanlı, damarlı değersizlik duygumuzu ve çürümüş güvensizliklerimizi tek tek bedenimizden söküp atarak başlamalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zira, bu büyülü yeryüzüne bir kez gelmiş bulunduk ![]() ![]() ![]() Edip Cansever’in dediği gibi: “Ben mişim -neymiş- su sesiymiş / Oymuş -cam kırıkları gibi gövdemi yakan- / Yanağında sardunya kokusuyla yazdan / Kimmiş o gelen ya giden kimmiş / Bir yabancı mı, yoksa bir ermiş / Değilmiş, bir çağrı bile yokmuş uzaktan ![]() ![]() ![]() ![]() *** İşte öyle sevgili okurum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bilmem ki dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani demem o ki ![]() ![]() Gelmiş bulundum dünyaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (*) Edip Cansever (Gelmiş Bulundum) İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|