![]() |
Sevilmek İçin Susuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevilmek İçin SusuzSevilmek İçin Susuz Yazısı - Sevilmek İçin Susuz İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Bazen biri olmanın bedeli tek kişilik değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Yazı yazmak, oyunculuk yapmak, resim ya da heykel yapmak çok sancılı işlerdir ![]() ![]() ![]() Çok sık söz ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen akşam birkaç arkadaşımla sinemada Marliyn’le Bir hafta isimli fimi izledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama senaryo o kadar yalın ve kıvrımsız bir gerçeği anlatıyor ki: “Hepsi Marliyn Monroe’yu istiyor sonra benimle karşılaşınca kaçıyorlar” cümlesindeki çaresiz ve Marliyn olmanın ihtişamına hapsolmuş bir kırılgan kadın aslında ![]() ![]() ![]() Bütün o yetenekli,şahane, bütün dünyanın hayran olduğu genç kadınların bir otel odasında uyku ilaçları ve alkol nedeniyle üstelik yalnız ölmesinin nedeni bu işte! Sadece sevilmek istiyorlar oysa ![]() Sadece güvenmek istiyorlar! Bir kişiye! Olduğu gibi sevebilecek, hatasıyla, yanlışıyla kabullenebilecek bir kişiye ![]() ![]() ![]() Bütün bu kadınlar sevilmek için yanarak, susuzluk içinde ölüyorlar aslında ![]() ![]() ![]() *** Ahmet Altan birkaç gün önce şöyle bir şey yazdı ![]() ![]() ![]() “( ![]() ![]() ![]() ![]() Beğenmeleri yetmez, bizi ikna etmeleri, sevmeleri gerekir ![]() Kendi gerçeğini bilen, gören, hisseden ve bu gerçekten kurtulmak isteyen insanoğlunun tek tedavisi, başkasının kendisine duyacağı sevgidir ![]() Dünyadaki bütün insanlar arasından bir tanesini seçeriz, bizi, bizim çırpıntılı ve değişken bir gölge değil, iyi boyanmış, güzel ve çekici bir tablo olduğumuza inandırması için ![]() O insanı nasıl seçtiğimizi bilmiyorum ![]() Kimin ‘o insan’ olması gerektiğine nasıl karar verdiğimiz, en azından benim için bir meçhul ![]() ![]() ![]() ![]() İşte o zaman dram başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman, kendi üstümüze kapanıp, bir hayvan gibi yaramızı yalayarak kendimizi iyileştirmeye uğraşırız ![]() Ya da ![]() ![]() ![]() Yaralı bir hayvan gibi saldırırız, kendi gücümüzü kendimize, bizi sevmeyeni cezalandırarak göstermek isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() *** Sevilmek için boynu bükük olanlar, sevilmediklerini anladıklarında cezalandırmaya kendilerinden başlarlar ![]() ![]() ![]() Uyuyarak ![]() ![]() ![]() Marliyn Monroe bir avuç ilaç almış yatağında uyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marliyn’i uyandırabilmek için kapıları yumrukluyorlar ![]() ![]() ![]() Oysa o uykuya kaçmış ![]() ![]() ![]() ![]() *** Hiç yaşadınız mı? Bazen sadece uyumak istersiniz ![]() ![]() ![]() Uyumak ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin eğlendiği, kahkahalar attığı bir doğum günü kutlaması, ödül töreni, gala, akşam yemeği, acı verici bir sınav gibidir bazen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece uyku? Korkuya onlarca isim verilebilir ![]() ![]() ![]() Ama nedeni tektir ![]() ![]() ![]() *** Marliyn Monroe gibi efsanelerin sıradan bir ev kadınından farkının olmadığı tek nokta budur bence ![]() ![]() ![]() Ya da bir erkeği bir kadından ayırmayan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni beyazperdede izlediğim Marliyn isimli kadınla ve sabah gazetede okuduğum Ahmet Altan’la birleştiren cümle: “Kendi gerçeğini bilen,gören, hisseden ve bu gerçekten kurtulmak isteyen insanoğlunun tek tedavisi,başkasının kendisine duyacağı sevgidir ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|