Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görebilseydim, karayı

Karayı Görebilseydim

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karayı Görebilseydim

başarmanın kuralları - başaracağına inanmak - başarıya erişmekFlorence Chadwick, hem Fransa’dan İngiltere’ye, hem de İngiltere’den Fransa’ya yüzerek Manş denizini her iki yönde geçen ilk bayan yüzücüydü Bir ideali daha vardı: Catalina Adası’ndan California sahiline kadarki 21 millik mesafeyi yüzen ilk bayan olmak Ama bu iş hiç de o kadar kolay olmayacaktı

Yılın en sıcak günlerinden olan 4 Temmuz’da bile, yüzeceği denizin suyu insanın bedenini uyuşturacak kadar soğuktu Hava o kadar sisliydi ki, yüzücü kendisine eşlik eden tekneleri zorlukla seçebiliyordu Üstelik o bölgede köpek balıklarına da rastlanıyordu

Florence, soğuğa ve köpek balıklarına rağmen tam 15 mil yüzdü Teknede bulunan annesi ve antrenörü “Başaracaksın! Az kaldı!” diye bağırıyorlardı Televizyonlarının başında onu seyreden milyonlarca insan, başarısı için dua ediyordu Sonra 5 mil daha yüzdü Hatta California sahillerine sadece yarım mil kaldı

Teknedekilerin bütün teşviklerine rağmen kendisini sudan çıkarmalarını istedi Herkes hayal kırıklığı içindeydi Sadece birkaç kulaçlık bir mesafe kalmışken, ba-şarılı yüzücü vazgeçmişti

Florence Chadwick, daha sonra başarısızlığının nedenini şöyle açıkladı:

“Önümde hiçbir şey göremiyordum Karayı görebilseydim, başarabilirdim!”

Onu durduran ne soğuk, ne on altı saat süreyle kulaç atmanın yorgunluğu, ne de köpek balıklarıydı Başarısızlığına hedefini görememesi neden olmuştu!

İki ay sonra, Florence yine denedi Su yine soğuktu, köpek balıkları yine vardı, sis yine her şeyin üstünü örtüyordu Ama bu defa, Florence sisin ardında bir yerde kıyının olduğunu düşünerek yüzdü hep Sahili hayal ederek attı kulaçlarını Ve başardı! Catalina Kanalını geçen ilk kadın unvanını kazandı Hem de erkeklerin rekorunu iki saat farkla geçerek!

Güney Afrikalı bir roman yazarı olan John Maxwell bunu çok güzel bir şekilde şu sözleriyle ifade etmektedir:

“Başarı, sevdiğiniz işleri ne kadar severek yaptığınıza değil, sevmediğiniz işleri nasıl bir bilinçle yaptığınıza bağlıdır

Acemi bir zebani “staj” yapmak için, cehenneme gider Orada pek çok kapağı kapalı kazan bulunmaktadır Sadece bir kazanın kapağı açıktır Acemi zebani, tecrübeli zebaniye sorar: “Şuradaki kazanın kapağı neden açık?” Tecrübeli zebani cevap verir: “O kazanda Türkler var Kazanın kapağını kapatmaya gerek yok Zaten biri kazanın dışına çıkmak isterse, diğerleri onu aşağı çekiyor!”

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com