Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğer, kalırsan

Eğer Kalırsan

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğer Kalırsan

Eğer Kalırsan Yazısı - Eğer Kalırsan Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

Özlemek güzel şeydir ama bir o kadar da acıtır canını insanın Hele de uzun sürerse

Özlemek güzel şeydir

Ama bir o kadar da acıtır canını insanın Hele de süre uzun olursa

Ama hayatta hiçbir şey özlediğin kişiye sımsıkı sarıldığın anda hissettiklerine benzemez

Öyle bir andır ki bu an, hissettiğin özlem ve aşk, taşar sanki tüm vücudundan

Başka hiçbir şey yaratamaz o anın yarattığı duyguları

Hissettiğin aşkı çoğaltmanın tek yoludur bu aslında

Özlemek

Gözlerini kırpıştırarak bana baktı Öyle güzel, öyle derin gözleri var ki

İçimi bir korku doldurdu o anda; ya giderse bir gün diye

Öyle uzun bir zaman beklemiştim ki onu, bir gün giderse kaybederim kendimi diye

Sık sık çıktığı uzak ülkelere olan seyahatlerinden bahsetmiyorum ama

O seyahatler hissettiklerimizi daha da kuvvetlendiriyor çünkü

Ben daha koyu bir korkudan bahsediyorum burada

Eğer uzun süre gitmek zorunda kalırsa!

Eğer giderse

Bu öyle karanlık bir korku ki kendime bile söylemekten korkuyorum aslında

Ama söyleyiverdim birden Eğer gidersen dedim ve kaldım

İçtenlikle gülümsedi sözlerime Ellerini saçlarımda dolaştırıp yüzümü kendisine doğru çevirdi

'Eğer kalırsan' dedi gülümseyerek 'Eğer kalırsan diye başlamalısın cümleye' Çünkü benim gitmeye niyetim yok

İçimdeki kopkoyu korku yok olmadı belki ama azaldı

Eğer kalırsan dedim içimden ve gülümsedim

Eğer kalırsan gökyüzünün hiç bu kadar mavi olmadığını göreceğiz birlikte

Eğer kalırsan bugüne kadar yaşadığımız her şeyi, aslında Tanrı'nın bizi bir araya getirmek için yaptığını anlayacağız

Eğer kalırsan yaşantımıza daha önce giren yanlış insanlara teşekkür edeceğiz içtenlikle Çünkü onlar sayesinde birbirimizin değerini daha çok anlamış olacağız

Eğer kalırsan hala büyük aşklar olduğuna ve ne olursa olsun, kaç yıl geçerse geçsin bitmediğine yemin edeceğiz birlikte

Eğer kalırsan yeryüzündeki en mutlu kadın ben olmaya devam edeceğim yine

Ama eğer gidersen de ben yine seni bekleyeceğim

Tıpkı bilmeden hayatım boyunca aslında seni beklediğim gibi

MAKE UP FOREVER

Makyaj yapmak işimin bir parçası

Sete adım attığım ilk an beni makyaj masasının başına oturturlar ve ben makyajım bitip de kamera karşısına hazır olana dek beklerim

Önümde onlarca renkli kutuların, farların, fırçalar, ambalajları gözümü alan paletlerin, boyalarıyla kendimi adeta şekerci dükkanına bırakılmış çocuk gibi hissederim

Makyözümüz makyajımı yaparken ben bunlarla oynarım Farklı renkleri bir araya getirip yeni denemeler yaparım, farklı fırçalarla yeni şeyler yapmaya çalışırım Uzun zamandır bu işin içinde olunca hangi ürün iyi hangi ürün kötü anlıyor insan

Mesela hangi markanın hangi ürünü iyidir, hangi markanın maskarası, hangi markanın allıkları tercih edilmelidir, bilirim

Geçen hafta evime kocaman, şık bir valiz geldi

İçini açtığımda birbirinden şık makyaj çantaları içinde düzinelerce renkli kutular, rujlar, fırçalar, allıklar, maskaralar farlar buldum

Bir sevinç, kendimi yine şekerci dükkanında yalnız bırakılmış çocuk gibi hissettim o an

Neşe içinde hepsini ambalajlarından çıkartıp yerleştirdim

Ertesi gün sette birbirinden güzel ürünleri denedim

Şu kadarını söyleyeyim;

Yıllardır her yurtdışı seyahatimde denk gelirse aldığım Make Up Forewer markasının nihayet Türkiye'ye gelmesine çok sevindim

Çünkü hem dayanıklı hem de sanki yokmuşçasına görünen çok fazla alternatif marka yok, ne yazık ki

Ben tüm ürünlerine bayıldım

Teşekkür etmek için Oya Hanım'ı aradığımda öğrendim ki henüz tek bir şubeleri var Fakat çok yakında İstanbul'un pek çok yerinde açılacakmış birçok şube

TÜM DİZİ SEKTÖRÜ REYTİNG ŞİKESİ YAPMIYOR

Tüm iş hayatım reyting üzerine kurulu benim Haftanın yarısından çoğunu sette geçiren biri olarak söylemeliyim ki reyting düşünmeden geçirdiğim an yok

Sadece ben mi? Tüm ekip öyle

Makyözünden, senaristine, yapımcısından set işçisine kadar herkes

Çünkü ne kadar iyi iş yaparsanız yapın reyting denen illet karar veriyor ortaya koyduğunuz işin geleceğine

Reyting iyiyse yola devam edersiniz, kötü ise her şey biter O güne kadar verilen emekler, uykusuz geceler, soğukta kar çamur demeden adeta bir maden işçisiymişçesine çalışılan günler

Bir anda yüze yakın insan işsiz kalıverir

Ve bu o kadar kısa bir zamanda olur ki şaşar kalırsınız Yıllardır hep bunu düşünüp durdum; bir işin kalıcı olmasını sağlayan şey ne? Gerçekten belli sayıdaki deneklerin tercihi, ülkenin tercihini mi gösteriyor diye

Hala süregelen ama izlenmesi mümkün olmayan bazı gün birincisi dizilere bakıp 'nasıl olabilir' diye geçirirken aklımdan, içimden bir ses bu işte bir iş olduğunu söylüyordu ne zamandır

Ve artık bu o kadar aleni olmuştu ki herkes sanki doğal bir şeyden bahsedermiş gibi konuşuyordu bu işlerden

'E tabii yapımcısı dağıtıyor paraları kendi deneklerine' diye

Kim dur diyecek bu düzene diye sorgularken uzun zamandır beklenen şey oldu, operasyonun düğmesine basıldı Tüm sektöre reyting şikesi yapıyor muamelesi yapmak anlamsız burada Çünkü bunu yapan birkaç kişi yüzünden onlarca yapımcının, oyuncunun, kanalın canı yanıyor aslında

Aylarca üzerinde çalıştığı, yığınla para döktüğü projesinin birkaç bölüm sonra, ne olacağı dahi anlaşılamadan yayından kaldırılması veya bazıları yüksek reyting gösterip haksız kazanç sağladığı için hak ettiği halde yeterli kazanç sağlayamayan yapımcıların da canı yanıyor

Bir işi bittikten sonra başka bir işi hemen almayan, alamayan veya beklemeyi doğru bulan oyuncular açıkta kalıyor bu yüzden Bir sezon daha beklemek, bu esnada kendi düzenini bir şekilde devam ettirmek zorunda kalıyor

Sabahlara kadar uykusuz kalan, günden üç dört saat uykuyla yetinmeyi öğrenmiş teknik ekip hak ettiği halde elde edemiyor bir türlü iş güvencesini

Yani birkaç kişinin yaptığının bedelini bütün bir sektör ödüyor aslında

Ben bu operasyonu ayakta alkışlıyorum Sadece bu sahtekarlığı yapan yapımcıların değil, buna alet olan, teklifleri kabul eden deneklerin de ciddi bir şekilde cezalandırılmasını istiyorum

Bu emsal teşkil etmeli ve caydırıcı olmalıdır Çünkü bu hak yemektir

Çünkü birileri bugüne kadar yedikleri hakların hesabını vermek zorundadır

HAFTANIN SÖZÜ :

'Köprüleri atma Aynı köprüyü kaç kez geçmek zorunda kalacağını asla bilemezsin'

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com