![]() |
Kendini Görmemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendini GörmemekKendini Görmemek Yazısı - Kendini Görmemek Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Yani bazı birliktelikler veya evlilikler vardır ![]() O iki insanın nasıl bir arada olduklarına şaşarsınız ![]() Bunun nedeni dış görünüş değildir ama ![]() ![]() ![]() ![]() Şahnaz Çakıralp aylar önce evlendiğinde işte bunu düşünmüştüm düğün fotoğraflarını gördüğümde ![]() İkisinin de yaydıkları enerji o kadar farklıydı ki 'İnşallah sürer' demiştim kendi kendime ![]() Ama içimden bir ses bunun öyle olmayacağını da söylüyordu aslında bana ![]() Aradan aylar geçti ve içimdeki ses haklı çıktı yine ![]() Günlerdir bu boşanma davasıyla ilgili yığınla haber okuyorum ![]() Ve her defasında şaşkınlıkla kalakalıyorum ![]() Bir kadın kendini nasıl böyle bir duruma düşürür anlayamıyorum ![]() Madem sürdürmek istemiyorsun, madem bir an önce bitirmek istiyorsun, insan gibi gidersin mahkemeye, başvurursun ve bitirirsin evliliğini ![]() Ama amaçlar farklı olunca böyle davranmak doğru olmuyor tabii ![]() Hangi taraf dava açarsa diğer tarafın eline avantaj geçmiş oluyor ve para, pul talep edebiliyor ya, bazı evlilikler sonlanırken böyle sahneler görüyoruz işte ![]() Ama burada ortaya atılan iddialar inanılır gibi değil ![]() ![]() Hadi ortaya atılan iddialar doğru diyelim; bir kadının öyle ya da böyle hayatını birleştirdiği biri için bu kadar mahrem konuları açması ne derece doğru? Ki ben Murat Öncel'in açıklamalarını daha doğru buldum ![]() ![]() ![]() ![]() Yani Şahnaz Çakıralp'in iddiaları sadece kendini küçük düşürmeye yarıyor ![]() Bu durumu sadece tek bir şey kurtarır; 'Boşanırken tek bir kuruş istememek!' Yok eğer söylediği gibi davranmaz ve para talep ederse, şu ana kadar sergilediği davranışların, iddiaların nedeninin başka bir şey olduğunu düşünecek insanlar ![]() ![]() ![]() Ve bu bir kadının düşebileceği en kötü durumdur bence ![]() YOLU BİLMEKLE YOLDA GİTMEK ARASINDAKİ FARK åşık olmayı hep çok sevdim ben ![]() Kendimi bildim bileli aşık olurum ![]() İlk defa ilkokul birinci sınıfta olmuştum, o derece yani ![]() Her seferinde vücudumu saran tuhaf his, kalbimin yerinden çıkacakmış gibi atması, içimi saran endişeyle ve korkuyla karışık coşku beni belki de bağımlısı yaptı beni bu duygunun ![]() Öyle ki aşık olmadığım dönemlerde kendimi içi boş, amaçsız, nedensiz, yaşamaktan zevk almayan biri olarak buldum ![]() Sabahları yataktan neşe ve enerjiyle fırlamamı sağlayan yegane şey aşk ![]() O olmayınca halsiz, ruhsuz ve keyifsiz oluyorum haliyle ![]() Beni tanıyan herkes bilir, aşık olmadan yaşayamam ben ![]() Güzel aşık olurum ![]() Öyle ki karşımdaki adam bir anda yeryüzüne gelmiş bir Tanrı olur benim gözümde ![]() İçimdeki duyguyu büyütmenin yolunu öğrenmişim yıllar boyunca ![]() Öyle güzel büyütürüm öyle güzel büyütürüm ki bir bakarım bu duygudan nefes alamaz hale gelmişim ![]() İçim aşkla dolmuş taşmış bir anda ![]() Hayat daha güzel görünür gözüme, yaşamak daha anlamlıdır artık ![]() Sabahları doğan güneş, geceleri çıkan ay, yere düşen sararmış yapraklar, ağaçlar, kuşlar, her gün onlarca kere gördüğümüz ama fark etmediğimiz yığınla şey daha güzel görünür gözüme ![]() Sanki bir peri değneği değmişçesine bakarım etrafıma hayretle ![]() Sanki baktığım her şeyin üzerinde beyaz, saf bir ışık varmışçasına ![]() ![]() ![]() Hem daha iyi bir insan olurum ben aşık olduğumda ![]() Kötü biri olduğumdan değil elbet ama ne bileyim işte, herkes gibi benim de kötü taraflarım vardır herhalde ![]() Çekilmez biriyim esasında ben ![]() Tahammülsüzüm, agresifim, kuruntuluyum, huysuzum, bencilim, narsistim belki biraz da ![]() Ama işte aşık olunca tüm bu kötü özelliklerim siliniveriyor ![]() Kendimi dünyanın en iyi insanı gibi hissediyorum ![]() Trafikte beni sollayan otomobillere neşeyle yol veriyorum örneğin ![]() Ya da tanımadığım insanlara gülümseyerek 'Günaydın' derken buluyorum kendimi ![]() Ne öfke kalıyor içimde, ne huysuzluk ![]() İçimden dışarı yansıyan yegane şey neşe, mutluluk ve iyilik oluyor sonuçta ![]() Dedim ya, aşık olmayı çok severim ben ![]() Hem hiç de korkmam ne kadar yara alsam da ![]() Her seferinde yine aynı coşkuyu, aynı heyecanı hissederim içimde ![]() Etrafımdakiler şaşıp kalıyor her seferinde, nasıl olur da aynı şekilde aşık olabilirsin diyorlar hayretle ![]() ![]() Çünkü kolay bir şey değildir bu esasında ![]() Hayat akıp giderken, türlü yaralar almışken her seferinde aşık olmak herkesin harcı değildir bu hayatta ![]() Dedim ya en başta, iyi bilirim aşık olmayı ben diye ![]() ![]() Çünkü yolu bilirim ben ![]() Yolda gitmeyi de ![]() ![]() ![]() Korkum yok dedim ya size yazının başında ![]() Hayatımda ilk defa korkuyorum şu anda ![]() Çünkü öyle bir şeyin başındayım ki girdiğim an bir daha çıkamayacağım hayatta ![]() Daha önce böyle şiddetli sevmediğime, böyle tutkulu sevişmediğime, böyle bir aşkla bakmadığıma yemin edeceğim ![]() Epeydir kaçtığım biri o aslında ![]() Kaçışımın nedenini hiç anlamadı bugüne kadar ![]() Halbuki kaçışım ondan değil, ona duyacağım hislerin büyüklüğündendi ![]() Çünkü ne kadar çok aşık olmayı seven biri olsam da böyle bir şey yaşamadığımı biliyorum daha evvel ![]() Korkuyorum ![]() ![]() ![]() Ama korka korka gidiyorum işte o yolda ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|