Bir Hayalin Yaşanır Mı İlelebet Gölgesinde |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Hayalin Yaşanır Mı İlelebet GölgesindeBir Hayalin Yaşanır mı İlelebet Gölgesinde -Şule Meryem Canpolat Çocuksu hayalerim vardı benim, dünyaya ilk geldiğimde ![]() Oyun oynayacak kadar bir mekan, bir kaç gazoz kapağı, boş şişeler ve üzeri örgü işi giydirilmiş bir küçük bebekti tüm oyuncağım![]() Ben aşkı olgunlaşmış zamanlara kurulmuş çocuksu oyunlarda buldum![]() Bilmezdim ya aşk olduğunu, güzel bulduğum her şeyi dakikalarca seyrederdim![]() Gözlerimi alamazdım aşktan, aşkın vurduğu sırlı yüzlerden![]() Güneş, aşkın parıltısı demekti benim için, her b/akışta yüreğime dolan![]() Z/amanlardan habersizdim çocukken de![]() Bu yüzden hayata geç kaldığmı farkedemezdim her oyuna dalışımda![]() Annemin gel!![]() Diyen sesine aldırmazdım gizli mutluluklarımda![]() Ben oyunlarda buldum aşkı, her oyun, mutluluğu beraber yaşamaktı![]() Ve bir gün oyun çocukları dağılınca, gördüm dünyanın acı yüzünü![]() Özlemler içinde büyüttüğüm çocukluğumu![]() Hep aynı oyunu özledim durdum![]() Yeni hayaller kurdum, gelecekte çiçek açan![]() Ve seni buldurdu zaman![]() Güneş rengarenk doğardı o zamanlar![]() Griye dönüşmemişti henüz anılar![]() Ve ayrılık hiç bu kadar d/okunmamıştı o zamanlar![]() Her yeni oyun bir diğeriyle devam ederdi, kesinti olmadan![]() Şimdilerde yokluğundan ayrılık d/okurken yürek tezgahıma, vuslat konuşulmazdı o zamanlar![]() Her an vuslattı çünkü, her an deli mutluluklar![]() Şarkılar aşk kokardı, filmlerde bile geleceğin tatlı telaşları, renk verirdi yarınlarımıza, henüz gelmeden![]() ![]() Şimdi bir türkü dolanıyor senden uzaklarda dilime ![]() Yokluğunun türküsü bu diyorum seni anlattığım mısralarda![]() Sanki yazmış gibi kalem, döküyorum sana dair en yürekten sözleri![]() Kağıt kalbimin zikzaklarında gidip geliyor her dem![]() Yazmışım gibi, seninle nokta koyuyorum yazgıma![]() Adını s/onsuzluk koyuyorum, söz kondurmuyorum ayrılık dolu b/ahtıma![]() Düşlerimde buluyorum işte senli zamanları, sevdam dile geliyor o an![]() Seni ekliyorum karmaşık rüyalarıma, hayra yoruyorum tüm dağınıklıklarını rüyaların![]() Toplanmak zamanı diyorum kendi kendime![]() Ben aşkı hep sana yoruyorum sevgilim!![]() Acıyor kimsesiz kalan sol y/anım![]() Anıların tozlu raflarında seni arıyorum![]() İçimdeki dağınıklığı gizlemek için, inadına topluyorum her yanımı![]() Rafların tozunu alıyorum her gün doğuşunda![]() Bir tek ayrılıklara dokunamıyorum, hatıralara kıyamıyorum işte![]() Atmamak için kalabalık duygularımı kendi yüreğime sıkışıyorum![]() Bilemezsin!![]() sevdikçe genişliyor, genişledikçe d/aralıyorum, sana kurulmuş düşlerle z/amanı![]() Kah sevinip, kah üzülüyorum anlayacağın seni sevdiğime![]() Ama asla pişman olmuyorum, dönüşü imkansız yollarda senli b/ahtıma![]() ![]() Sevgili! ![]() Dinle ne olur!![]() Duy sesimi!![]() B/ak nağmeler seni söylüyor, kalbim sol notasında aşk faslının, sen dolu düşlerle inliyor![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat şiirinin mısrası sensin şimdi ![]() İlk ve sonsuz değişmeyen şarkım![]() Sensin gözlerimden kıskandığım, b/akmaya bir türlü kıyamadığım![]() İçime akışlarımın sebebi sensin, üzülüp düşmeyesin diye taşarken ben![]() Gizlerimden yaş olup akan sensin, inadına susan ben![]() Yüreğim yaralı şimdi ayrılıktan, akıntılar var hala yaşanmamışlıklardan kalan![]() Ben kapatamıyorum tıpkı sensizliğim gibi, ayrılığın açtığı derin yarayı![]() ![]() //Gözler ağlamak ister kirpikler ıslanmak// Bırak madem dökülsün inci yaşlarım ![]() Islansın varlığına d/okunmuş sevdalı b/akışlarım![]() Sen ki; gerçekle hayalin kesiştiği noktada beni çağıransın aşka![]() Yürekler parçalanırken gam dolu gecelerde![]() Ellerimi uzatsam d/okunacakmışım gibi ve açsam gözlerimi bir hayalin içinde kaybedecekmişim gibi seni![]() İşte böyle bir birikmişlik, aklımda senden kalanlar![]() Gürültüsü içinde aklımın, beni aşk rüyasına daldıranlar![]() Hepsi sana dair![]() Hepsi senden izler![]() ![]() //Düşler uyanmak istemezken gözler ziyaya karanlık// Ben düşten uyanmak istemezken ve gözlerim karanlığa alışıkken, yaşanır mı bir ömür ışıksız söyle? ![]() Sürer mi bu devran sensiz, sadece hayalinle böyle?![]() ![]() //Bir hayalin yaşanır mı ilelebet gölgesinde// Bir hastalık oldun içimde Hastalanan gönlümün hüznüsün adeta Anladım şifa yok sevginde![]() Gelsen de artık bir benim için, gelmesen de![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim kavgam seninle değil aslında ![]() Sen dediğime bakma, belki sen bir gölgesin sadece![]() Bir uçtan bir uca giden duygularımın karanlığında![]() Aslında sen!![]() Uzak ülkelerin yüksek yamaçlarında, zihnimde resmettiğim bir güneşsin![]() Yaklaştığımda üşüten, uzaklaştığımda yakan![]() Haydi! seni çizdiğim bu resimde bul beni şimdi![]() Söyle içimdeki seni ve sana ait dünyaların içinde bana ayırdığın yeri?![]() Her yaklaştığımda üşümekse kaderim işte ben;//Örttüm hayallerin üzerini ne olur bu baharda üşüme// Ben seni böyle istememiştim ![]() Hayallerimde s/akladığım sen, böyle değildin![]() Ben hiç kimseyi bu kadar sevmemiştim![]() Ne olur üşütme artık hayallerimi, bana bırak!![]() Seni sevmekten yorgun benliğimi![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasa dışı bir rüya bu, bence artık uyanalım ![]() Ve gerçekler sarsın tüm benliğimizi![]() Düşsün gözümüzde duran yaşlar yere![]() Anlayınca her şeyi, aşk dökülsün hakettiği yere![]() Nasıl olsa topraktan geldik![]() En iyi toprak bilir vefayı![]() Yeşersin topraktan en güzel güller o zaman![]() Sarsın gönülleri sarı, kırmızı, mor ve diğer renkler![]() Ahenkle ötüşsün, gül dalında hazanlardan yorgun bülbüller![]() Yürekler bir gülün yanağından dökülsün içimize![]() Öpsün gece al yanaklarından, hüzünkeş yüreklerin![]() Güneşe uyansın acıdan sonra, eşsiz doğumlarla aşkı seçen her insan![]() Olur ya belki, bir gün gerçek olur rüyalardaki sırlar, çözülmeyi beklerken, açılır birer birer tüm güzellikler![]() Sen de b/ekle sevgili!![]() Anlatma rüyalardaki gerçekliğini kimseye![]() Ben ki; saklıyorum gece gibi tüm hayallerimi, perdelerin ardında![]() Anlatmaya kıyamıyorum, kimse dokunmasın diye gerçeğime![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|