Hayatın Dengesi |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatın DengesiHayatın Dengesi Yazısı - Hayatın Dengesi Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Denge ne önemli kelime bir insan için Sanki tüm hayatın sırrı içinde gizli Mutlu olmak için uyulması gereken, herkesin bildiği ama umursamadığı kavram Çalışmak, eğlenmek, sevdiklerinle vakit geçirmek, ailene özenmek, gezmek, görmek, kavga etmek, sevişmek Biri diğerinden fazlaysa eğer, yaşam kantarında mutsuzluğun kapını çalması an meselesidir Geçenlerde altmışından sonra her şeyi bir süreliğine bırakıp hiç bilmediği New York'a giden bir kadınla konuştum Altmış beşinde verdiği bu karar beni büyüledi Ne büyük cesaret dedim, bunu yapmak İnsanın küçükken hayalleri büyüktür ama büyüdükçe küçülür ya, asla izin vermemiş buna 'Dengemi buldum' dedi 'Nasıl?' dedim 'Her zaman eşim, işim, çocuklarım ve hayatımdaki insanlar için yaşadım Bir karar alırken ilk önce onların çıkarlarını düşündüm İşim için çok çalıştım Sayısız başarı kazandım Sonra bir gün bir baktım ki her şeye rağmen mutsuzum Uzun bir süre düşündüm bunun üzerinde, nedeni ne olabilir diye İnsan içindeki sesi uzun süre dinlemeyi bırakırsa, tekrar duyması da zor oluyor elbette Sonra fark ettim ki hayal ettiklerimi hiç yapmamışım yaşamım boyunca Hep ertelemiş, hep görmezden gelmişim bir şekilde Yani denge sağlayacağım derken dengeyi bozmuşum aslında Bunu fark etmemle birlikte yeni kararlar aldım hayatımda Artık hem sevdiklerime vakit ayırıyorum, hem işime hem de yapmak istediğim her şeye' Bunları dinlerken 'Benim hayatım dengede mi?' diye düşündüm Sonra birden benim dengemi bozan şeyin ne olduğunu fark ettim 'Aşk!' Benim dengemi aşk bozuyor her defasında Gülümsedi 'Hayır' dedi, aşk dengeni bozmuyor Bazen aşk yüzünden dengenin bozulması da dengenin bir parçası zaten TAMAMLANMA Yarım yaratıklarız biz Ancak aşkla tamamlanırız Kimbilir belki de aşk, içimizdeki giderilmeyen yalnızlığa, elimizde olmayan yazgımıza katlanabilme gücüdür Ancak bir benzerimizle dayanabiliriz çünkü hayata Kendimden başka eksiğim yok demiş Kafka Ölüme giderken yalnızlığıma tek çare belki de İnsan aşkla ölüme direnebilir mi acaba? Ama Ölümle birbirine yakın değil midir aşk zaten? Çünkü her aşkta bir öldüren ve bir ölen vardır mutlaka sonunda Tamamlanmış olsa da 'Sen bir bıçaksın ve ben durmadan içimi deşiyorum o bıçakla desem aşkı anlatmış olabilirim belki biraz' Kafka Başak Sayan |
|