![]() |
Vay Be |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vay BeVay Be Yazısı - Vay Be İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Adaletin bile zaman aşımı var ![]() ![]() ![]() Körfez savaşını canlı izlemiştim televizyonda ![]() ![]() ![]() Sonra hiç unutmuyorum (kim unuttu anlamıyorum zaten) Madımak Oteli’ndeki can pazarını, pencerlerin, perdelerin yanışını ![]() ![]() ![]() İçeride oturup bekleyenlerin yüzleri ![]() ![]() ![]() Aziz Nesin’in itfaiye merdiveni ile binadan çıkarılış görüntüsü ![]() ![]() ![]() Yanımda bir adam var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekrana bakıyoruz birlikte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dehşet içindeyiz sanıyorum ![]() ![]() ![]() İşçinin yanında vardiya arkadaşı ve eniştesi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah cehhenem ateşini dünyada gösterdi bu ‘piskominizlere’ Şu ödleğe bak, şu ödleğe bak hele” diyor enişte, merdivenlere sıkı sıkı tutunan Aziz Nesin için ![]() ![]() ![]() O anda neden bir aradayız, neden o kalabalık Türkçe yayın yapan bir televizyonun başında, bugün hiç hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Hayata tahammül edebilmek çok zor ![]() ![]() ![]() Pek çok acıyı unutmayı tecih ediyoruz bu yüzden ![]() ![]() ![]() Depremleri, katilleri, beyinsizleri, yenilgileri ![]() ![]() ![]() Unutmazsak dayanabilmek mümkün olmuyor çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bazı acılar var ki unutulması mümkün olmuyor ve adalet yerini bulmadan ağıdı susmuyor ![]() ![]() ![]() Kendi kişisel tarihimde, adaletin olmadığına inandığım yıllarda unutmaya uyuduğum oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bu öyle bir unutuştu ki beraberinde bütün güzel insanları, isimleri, anları ve anıları da götürmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başıma gelen bu unutma zorunluluğunun bugün toplumsal bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyor olmalı birileri ![]() ![]() ![]() “Bunu iyice belleyin: adalet yok!!! Yatın, uyuyun; uyandığınızda unutmuş olun!” diyorlar sanki ![]() ![]() ![]() *** Kırılmış bir kalbi onarabiliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalıkta bile iyileşme umudu ile sabahı bekliyor hasta ![]() ![]() ![]() Hepsini, her şeyi yeniden inşa etmek mümkün ![]() ![]() ![]() Bir tek adalet ![]() ![]() ![]() Yalnızca adalet ![]() ![]() ![]() Adaletin beli kırıldı mı ![]() ![]() ![]() Bir daha gözünün feri gelmiyor insanın ![]() ![]() ![]() Zaman aşımı diyorlar ![]() ![]() ![]() Senin yürek aşımından haberin var mı? Ve adaletin hakikaten bu mu dünya? İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|