Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
vay

Vay Be

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vay Be

Vay Be Yazısı - Vay Be İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Adaletin bile zaman aşımı var

Körfez savaşını canlı izlemiştim televizyonda

Sonra hiç unutmuyorum (kim unuttu anlamıyorum zaten) Madımak Oteli’ndeki can pazarını, pencerlerin, perdelerin yanışını

İçeride oturup bekleyenlerin yüzleri

Aziz Nesin’in itfaiye merdiveni ile binadan çıkarılış görüntüsü

Yanımda bir adam var Neukölln’den bir işçi “Allah belalarını versin bunların” diyor

Ekrana bakıyoruz birlikte Dehşet içindeyiz

Dehşet içindeyiz sanıyorum

İşçinin yanında vardiya arkadaşı ve eniştesi var Bir ağızdan “Amin” diyorlar “Amin, inşallah

“Allah cehhenem ateşini dünyada gösterdi bu ‘piskominizlere’ Şu ödleğe bak, şu ödleğe bak hele” diyor enişte, merdivenlere sıkı sıkı tutunan Aziz Nesin için

O anda neden bir aradayız, neden o kalabalık Türkçe yayın yapan bir televizyonun başında, bugün hiç hatırlamıyorum Adamların yüzlerini de hatırlamıyorum Ama seslerini hiç unutmadım O dakikaların müthiş öfkesini ve de Şu anda bunları yazarken aynı öfkeyi hissediyorum yine Aynı sıcaklığı ile

Hayata tahammül edebilmek çok zor

Pek çok acıyı unutmayı tecih ediyoruz bu yüzden

Depremleri, katilleri, beyinsizleri, yenilgileri

Unutmazsak dayanabilmek mümkün olmuyor çünkü Daha önce defalarca konuştuğumuz, yazdığımız gibi belki unutmuyor, sadece üzerini örtüyoruz

Ama bazı acılar var ki unutulması mümkün olmuyor ve adalet yerini bulmadan ağıdı susmuyor

Kendi kişisel tarihimde, adaletin olmadığına inandığım yıllarda unutmaya uyuduğum oldu Öyle derin uyudum ki uyandığımda unutmuştum Uyuşmuştum Uyurgezer olmuştum

Ama bu öyle bir unutuştu ki beraberinde bütün güzel insanları, isimleri, anları ve anıları da götürmüştü Hiç yaşamamışım sanki, hiç yaşanmamış sanki

Başıma gelen bu unutma zorunluluğunun bugün toplumsal bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyor olmalı birileri

“Bunu iyice belleyin: adalet yok!!! Yatın, uyuyun; uyandığınızda unutmuş olun!” diyorlar sanki

Kırılmış bir kalbi onarabiliyorsunuz Yeniden sevebiliyorsunuz hatta Kaybedilmiş bir işi, parayı yeniden kazanabiliyorsunuz

Hastalıkta bile iyileşme umudu ile sabahı bekliyor hasta

Hepsini, her şeyi yeniden inşa etmek mümkün

Bir tek adalet

Yalnızca adalet

Adaletin beli kırıldı mı

Bir daha gözünün feri gelmiyor insanın

Zaman aşımı diyorlar

Senin yürek aşımından haberin var mı?

Ve adaletin hakikaten bu mu dünya?

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com