![]() |
Vicdanımızdaki Yangın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vicdanımızdaki YangınVicdanımızdaki Yangın Yazısı - Vicdanımızdaki Yangın Elif Şafak - Elif Şafak Yazıları "SİVAS davası zamana yenildi" diye yazmış gazeteler, internet siteleri ![]() ![]() ![]() ![]() "Zaman", "kader", "hayat", "dünya" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelimeleri gelişigüzel kullanıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * "Madımak" bir utançtır ![]() ![]() ![]() Ben utanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silindi mi hafızalarımızdan? Gözlerimiz unuttu mu gördüklerini? Burunlarımız unuttu mu olay yerindeki o yanık ve keder kokusunu? Kulaklarımız unuttu mu duydukları çığlıkları? Vicdanlarımız unuttu mu insanlığı? Böyle bir dava nasıl zamanaşımına uğrar? Takvimde kaç yaprak, senede kaç bahar geçince unutulur bu katliam? Davada yargılananlar ister kamu görevlisi olsun ister sivil, işlenen suçun bir insanlık suçu olduğu hakikatini değiştirir mi? Göz göre göre kaçıp yurtdışına çıkanlar, "Aranıyor" denildiği halde senelerdir evinde oturanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dava yeniden görülmeli ![]() Bir duvar yükselmekte önümüzde; bir camdan duvara geldik dayandık artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türküler yandı Sivas'ta ![]() ![]() Canlar yandı Sivas'ta ![]() ![]() Beraber yaşama sanatımız yandı Sivas'ta ![]() ![]() * Bundan sonra Aleviler, bu ülkenin adalet sistemine nasıl güvensin? Hrant Dink davasının aldığı seyirden sonra Ermeniler nasıl huzur içinde yaşasın? Peki Kürtler nasıl eşit olduklarına inansın? Öğrenciler yarınlara nasıl umutla baksın? Gazeteciler nasıl rahatça, dolaysızca yazsın? Uzadıkça uzuyor bu liste ![]() ![]() ![]() Bu kadar öfke ve isyan tohumu ekmek, bu kadar haksızlık ve adaletsizlik inşa etmek, bu kadar ailenin ortak hafızalarında elem biriktirmek, son tahlilde bu kadar ah almak, ister Doğu'da olsun ister Batı'da, hiç ama hiçbir ülkenin hayrına, yararına olamaz ki ![]() ![]() ![]() ![]() Utanıyorum bugün bu yazıyı yazmaktan ![]() Utanıyorum bugün ![]() ![]() ![]() ![]() Elif Şafak |
![]() |
![]() |
|