![]() |
Selametle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SelametleSelametle ilgili hikaye - betimleme örneği - hikaye örneği - yaşamdan hikayeler Kemal Yavuz Paracıkoğlu Sahte bohçacı çetesiyle yaşanan olaydan sonra annem evde duramaz oldu, korkuyordu ![]() ![]() ![]() :AA: Sahte bohçacı çetesiyle yaşanan olaydan sonra annem evde duramaz oldu, korkuyordu ![]() Seyitgaziye, ablamın yanına gidip orada kalmaya başladı ![]() ![]() Evde yalnız olduğum bir gün avluya kara çarşaflı, peçeli iki kadın girip doğruca bizim kapıya gelerek yumruklamaya başladılar ![]() Hu! ![]() ![]() ![]() Sahte bohçacı korkusu sardı her yanımı, bacaklarım titremeye başladı ![]() ![]() Onlar da zaten tıklattıkları kapıyı açan olmayınca geldikleri gibi gittiler ![]() Babam geldiğinde, açmadığın iyi olmuş, dedi ![]() Cuma günü akşamüzeri annem, Ablam ve kardeşim, üçü birden geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() Emekli imam, oğluna ablamı istemeye geleceklermiş; hazırlıkların sebebi buydu ![]() Cumartesi akşamı sadece emekli imam ile ailesi değil, en az on beş kişi geldi ![]() Geçen gün kapıyı tıklatıp beni korkutanlar da bu kara çarşaflılardan ikisi, ama hangisi ![]() ![]() ![]() ![]() Kara çarşaflıların hiç birisi babamla tokalaşmayı kabul etmiyor, adamcağız elini uzatıp uzatıp geri çekiyor ![]() ![]() Böyle bir aileye gelin gitmek istediği için, Esin ablamın gözümdeki bütün değeri sıfıra iniyor ![]() Havadan sudan sohbet, kolonya, şeker ikramı filan derken imam efendi damdan düşer gibi niyetini pat diye söylüyor ![]() Allahın emri peygamberin kavli? Babamın savunma mekanizmaları düşmüş, kızı istiyor? Tutacak bir dal oluverse, kalkın gidin? diyecek ama? O da kara çarşaflı kadınlardan ürkmüş görünüyor ![]() ![]() ![]() Emekli imam,haşa! diye atılıyor ![]() ![]() ![]() Adamın ne demek istediğini ben anında anlıyorum, ama zavallı babacığım, kafası durmuş, bir şey anlamıyor ![]() ![]() Adam tekrar,haşa! diye atılıyor ![]() Babam, ya sen evladım? diye sorarak damat adayına dönüyor ![]() Oğlan da babasını taklit ederek, haşa! diye başlıyor sözüne ![]() ![]() Babam bir şeyler anlar gibi oluyor ![]() ![]() Emekli imam, ilgili kuran ayetlerini hem Arapça, hem Türkçe olarak aktararak, Peygamberimizin hadislerinden bahsederek, ulemanın düşüncelerine atıfta bulunarak, anlatıyor habire? Anlattığı aslında kısacık bir cümleden ibaret:Kurana göre kapanmak zorunludur Anlattıkları bize göre değil; biz o kadar koyu birer Müslüman olamadık henüz ![]() ![]() Babam, kızının da çarşaflara bürünmesi için baskı göreceğini anlayabiliyor nihayet ![]() ![]() Ablam, tam bir hayal kırıklığı yaşamakta; ama biz Şaban ile bunu hiç konuşmamıştık ![]() ![]() ![]() Emekli imam onun sözünü keserek, memuriyeti bırakırsın kızım,diyecek oluyor; bizim servetimiz yeterlidir, çalışmana gerek yoktur ![]() Adam, resmen baltayı taşa vuruyor ![]() Ablam, Ne münasebet? diye bağırdığında son sözünü söylemiş oluyor, babama bu kadarı yeter ![]() Babam ortamın gerginleşmesine fırsat bırakmadan, biz, size cevap vermek için birkaç gün düşünmek istiyoruz, diyerek son noktayı koyuyor ![]() ![]() ![]() O güne kadar, "Allahaısmarladık""iyi günler","hoşça kalın" gibi bir sürü veda sözcüğü duymuştum ![]() "Selametle!" "Selametle!" |
![]() |
![]() |
|