![]() |
Konuşamıyoruz Biz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konuşamıyoruz BizKonuşamıyoruz Biz Yazısı - Konuşamıyoruz Biz İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Tayland’a gitmiştim yıllar önce ![]() ![]() ![]() Bu susmak iyi fikirmiş biliyor musunuz? O rahiplerin niye öyle sakin sakin gülümsediğini şimdi anlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra yaprak yaprak açmaya başlıyormuş insan içinde bir yana kaldırdığı hesap defterini ![]() ![]() ![]() Alacaklıyım zannederken ödeyecekleriyle yüzleşmek kolay iş değil elbette ![]() ![]() ![]() ![]() O Budist rahipler de ayda iki kez bir araya gelip yaptıkları hataları itiraf ederek benliklerini öldürürlermiş ![]() ![]() ![]() Dün hava 28 dereceydi benim bulunduğum şehirde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşar’ın sesinden, Kul Himmet’in sözleri tam da o dakikamı anlatıyordu işte: “İki elim gitmez oldu yüzümden Ah ettikçe yaşlar gelir gözümden Kusurumu gördüm kendi özümden Bir dost bulamadım gün akşam oldu ![]() ![]() ![]() (Şükür olsun az ve öz dostlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim aklım “kusurumu gördüm kendi özümden” diyor ya, oraya takıldı işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü birazdan kalkıp gideceğim ![]() ![]() ![]() ![]() *** Nitekim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözünü kapasan, kafanı çevirsen ne fayda ![]() ![]() ![]() İşte ülkem kan revan, toz duman içinde yine ![]() ![]() ![]() Konuşmuyor yine bağrışıyor herkes, vuruşuyor öfkeyle ![]() ![]() ![]() Tek tek sayfaları açıyorum internette ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyasetçiler konuşmayacak, konuşamayacaksa, siyaset konuşularak yapılamayacaksa ![]() ![]() ![]() Her yıl, her yıl aynı mevsim, aynı vakitte aynı sorunlar, aynı şekilde yaşanacaksa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bütün bunları düşünürken birden gördüm ki ![]() ![]() ![]() Galatasaray maçı her şeyin önüne geçti ![]() ![]() ![]() Koca koca gazeteciler, adamlar, kadınlar Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, falancası filancası başkalaşıverdiler yine ![]() ![]() ![]() Ve ardından internet üzerinden izlediğim Türkiye’de hayat normal gergin akışına döndü ![]() ![]() ![]() *** Neyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misilleme sanatında usta olmuş toprakların çocuklarıyız, peki ![]() ![]() ![]() ‘Nasıl geçirdik’çiyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haklıyız hep, haklıyız ![]() ![]() ![]() Öyle olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın ne diyor ama Kul Himmet ![]() ![]() ![]() “Bozuk şu dünyanın düzeni bozuk Tükendi daneler kalmadı azık Yazıktır şu geçen ömre yazık Bir dost bulamadım gün akşam oldu ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|