Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hocam, unutamadığım

Unutamadığım Hocam

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Unutamadığım Hocam

Eski yıllarda,ilkokul ortaokul ve liselerde son sınıfta,öğrenciler sözlü imtihan olarak okulu bitirirlerdi Bu imtihanlar genellikle Haziran aylarına denk gelirdiÖğrenci,en az 4 öğretmenin karşısında ve de o sıcakta,her öğretmenin sorduğu soruları cevaplarken,ter kan içinde kalır,anasından emdiği burnundan gelirdiSoruları doğru dürüst cevaplayamazsan,hiç kimse gözünün yaşına bakmaz ve de sınıfta kalırdınİşte o ,yıllarda,lise son sınıftayımPsikoloji dersinden imtihan oluyoruzSalona iki öğrenci alınır,biri komisyon karşısında imtihan olurken öteki de kendisine verilen sorulara vereceği cevaplara hazırlanırdıBen bana verilen soruları inceliyorum,benden önceki arkadaş,hocaların karşısında imtihan oluyorArkadaş "Hocam ben bu soruları bilemiyorum" dediAllah rahmet etsin,dersin hocası Nurettin Topçu,soruları değiştirdiArkadaş yine "Hocam ben bunları da bilmiyorum" dediHoca yine soruları değiştirdiBizimkinde aynı cevap "Ben bunları da bilmiyorum" Allah mekanını cennet etsin hoca bu defa "Oğlum o zaman,nereyi biliyorsan orayı anlat" deyince ; Bizim salak,herhalde bu kadar iyi niyet karşısında utanmış olmalı ki "Hocam ben çıkmak istiyorum" dediHoca da "Oğlum benim sana yapacak başka bir şeyim yokŞunu sakın unutma,insanın kendine yaptığı kötülüğü başka kimse yapamaz,sen bilirsin çık bari" dedi ve bizimki salondan çıktıNurettin Topçu hocamız,Türkiyede gelmiş geçmiş bilim adamları arasında,eşi zor bulunan,çok değerli bir bilim adamıydı bu hocamızı örnek aldım,onun gibi bir öğretmen olmaya çalıştımÖğrencilerimi çok sevdimElimden geldiğince onlara faydalı olmaya çalıştım,istemeyerek de olsa derslerimden sınıfta kalanlar oldu,ama onları ben bırakmadım,kendileri kaldıKalanlar da,yukarıda anlattığım arkadaşımın yapısında çocuklardı ve onlar için yapılacak bir şey yoktuDers yılının sonlarında öğretmenlerin bazıları,durumu kritik öğrencileri "Kurtarma yazılısı" adı altında bir yazılı yaparSınıfın birinde ben de yaptımSınıf seviyesine göre çok basit sorular sordumİmtihana giren 15 öğrenciden 11 i durumu kurtardıKalan dördüne,haftaya yine kurtarma yazılısı yapacağımı söyledimHaftaya yaptım,hem de aynı soruları sordum,ama o 4 kişi yine zayıf aldı ve de kaldılarBen bunları geçirmeye uğraştım,onlar kalmaya uğraştı ve kaldılarBazı öğrenciler bir dersten kalınca "Hoca bıraktı" derler,hayır geçen öğrenci,kendi çabası ile geçmiştir,kalan da kendi salaklığından kalmıştır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com