Kızıma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızımaağlayan çocuk - simli güller - ağlamayacağım - kaskatı - hayatımızı çöp kutusuna attık Sanki sen anneydin bizler çocukların ![]() Seni seviyorum![]() Sadece çooook seviyorum![]() ![]() E kolay mı? Biz hayatımızı bir çöp konteynerine attık ![]() ![]() Ne olduğunu anlayamadık bile![]() ![]() Hepimiz şaşkındık, sanki çöpe atarken her eşyamızı (anımızı) intikam alıyorduk yaşadıklarımızdan belki yaşayacaklarımızdan![]() ![]() En şaşkınımız da sendin ![]() çünkü sen küçük bir bebektin, benim canım yavrum![]() " Anne bunu da mı atıcaz" diye uzatırken o simli beyaz gülleri üzülüyordun Benim çok üzüldüğümü düşünerek![]() Beraber almıştık "evin girişinde harika duracak " diyerek![]() Birlikte koymuştuk yerde ki toprak kabın içine![]() Gidip gelip bakmıştık![]() Bir daha, bir daha bakmıştık![]() Evimizi hergün birşeylerle güzelleştirip ( kendimizce) mutlu oluyorduk![]() ![]() Nereden bilirdik o birşeyleri alırken, kendimize değil; kimbiliiir kimin evine alıyorduk! ![]() Evet o beyaz güller kimin evini süslüyor şimdi![]() ![]() Konteynerin yanından ayrıldığımız da kadınlar doluşmuştu ![]() Sanki büyük bir mağazanın indirim reyonun da gibiydiler![]() Her biri hayatımızdan bir parçayı alıp gidiyordu yanında![]() Yüzlerinde bir zafer edasıyla![]() Karanlık evin penceresinden onları seyrediyorduk![]() ![]() Ev bomboştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki sandalye ve biz üçümüz![]() ![]() Korkunç bir veda yaşadık o gün okulda ![]() Sen arkadaşlarından okulundan ayrılıyordun![]() Sana bir veda partisi düzenlemişlerdi![]() Bütün okul tanımadığımız öğretmenler bile oradaydı![]() Hepsi bize üzüntüyle bakıyorlardı![]() ve biz de üzüntüyle bakıyorduk![]() ![]() Yağmurlu buz gibi bir gündü ![]() Seni okul da bırakıp eve geldim Yolda ağlıyordum![]() Ya sen??Benim güçlü kızım Okulda arkadaşların ağlamış![]() Sen yumruklarını sıkıp: "ağlamıycam, ağlamıycam işte" demişsin![]() ![]() Akşam öğretmenin telefon da anlattı ![]() " Ben bile ağladım esin hanım, bu çocuğa dikkat edin![]() Kaskatı oldu yavrucak" diyordu![]() kimse dayanamamış ağlamıştı![]() Ya senin küçük yüreğin buna nasıl dayanıyordu canım yavrum![]() ![]() Aptal gibiydik, hayat bizi biryerlere götürüyor ve biz hiçbirşey yapamıyorduk Sanki geçmişimizle birlikte geleceğimiz de sonlanıyordu Hissettiğim şey sadece derin bir acıydı![]() Boğazım düğüm düğüm sanki herşey bitmişti![]() ![]() Babana döndüm ayrılırken, "Hakkını helal et" dedim Olgun iki insan gibi ayrılmalıydık![]() Halbuki içim hiç de olgun olmak istemiyordu![]() İçimde fırtınalar kopuyordu![]() Bağırmak,ağlamak,tepinmek; kendimi yerlere atmak istiyordum![]() Hiçbirini yapamadım![]() Çünkü sen vardın![]() Çünkü sen beni utandıracak kadar olgun ve kendine hakimdin tatlı kızım![]() ![]() Sanki sen anneydin bizler çocukların ![]() Seni seviyorum![]() Sadece çooook seviyorum![]() ![]() alıntı |
|
|
|