Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mizah, neyine, nuriye

Mizah Senin Neyine Nuriye!

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mizah Senin Neyine Nuriye!

nuriye akman yazıları - mizah yazıları - asparagas haberler - zaman gazetesi pazar eki yazarları

Mizah senin neyine Nuriye!

Sen misin bunca yıl ağırbaşlı takılan, realiteden ilk firar denemende böyle çuvallarsın işte!

Adını mizahla yan yana getiremeyen değerli köşe yazarları ve onlardan daha da değerli okurları, yazını ciddiye alıp yorumlarıyla seni mahcup ederler Kabahat sende "Stratfor Hürrem'in Peşinde", "Cemaatin Kendi Kendine Yok Olan Böcekleri" başlıklı yazına "Biraz da gülelim!" diye bir not koysaydın ya!

Titreyip kendime dönüyorum İmaj kurbanı olmamın asıl müsebbibi editörümdür O beni kışkırtmasaydı ben o yazıya cüret etmezdim Hafta başındaki mutad görüşmemizde mutad sorumu sordum: "Kardeş bu hafta napıyoruz? Stratfor ile ilgili birşeyler mi yapsak" Eklere girecek, hepsi de özel olması gereken haberleri düşünmekten başı dönmüş olmalı ki cevabını bana maille ileteceğini belirtip telefonu kapattı Daha sonra bana gönderdiği e-mail şöyleydi:
Sevgili George,
Bugün çok güzel bir kaynak buldum Türkiye'de tanınan bir gazeteci, ismi Nuriye Akman Kadın konuştukça konuşuyor Türkiye ile ilgili her şey hakkında bilgisi var Esas bombayı söylüyorum; Gülencilerin gazetesinde çalışıyor Dün bir restaurantta buluştuk Tabaktakilerin yarısını yiyiyor yarısını bırakıyor Galiba cemaatin beslenme alışkanlığı böyle Dünyaya yemeye içmeye gelmedik mesajı veriyor gibi geldi bana Gülen'le yıllar önce uzun bir röportaj yapmış Herhalde cemaatte çok etkili bir kişi
Emre

-------
Sevgili Emre,
Büyük balık Aman peşini bırakma Bu kaynağımız kesinlikle gizli kalmalı Haberlerini bekliyorum
George

Bu hayalî yazışmayı okuyunca editörümün bir taşla iki kuş vurduğunu düşündüm Bir; kilo vermek için gösterdiğim çabayla dalga geçiyor İki, mizaha yatkınlığımı ölçüp bana "hodri meydan!" çekiyor Ona gününü göstermeliydim Hemen oturdum klavyenin başına, geçen hafta okuduğunuz yazıyla cevap verdim Bulduğum en şahane esprileri, "yazı fazla uzun" gerekçesiyle metinden çıkarmasını kıskançlık olarak yorumlasam da kalan kısmı komik bulması gururumu okşadı

Fakat pazar günü bazı gazeteler ve internet medyası yazıyı "flaş flaş" anonsuyla ve "Zaman'da erotik yazışmalar" gibi akla ziyan başlıklarla iktibas etmez mi! Bir de üstüne Twitter'da yorumlar yapılınca "El insaf!" dedim Bunu kasten, kötü niyetinden değil bizzat kötülüğünden yapanları -ki bunların arasında ulusal gazetelerin internet siteleri de var- boş veriyorum, hadi yazıyı kes-yapıştır kolaycılığıyla çoğalttınız da, kardeşim okunmuş tavuklarla herkesi Gülenci yapmak, kaynakları gıdıklayarak konuşturmaktan bahseden satırlara da mı uyanmadınız? Neyse ki twit atanların bir kısmı benim Stratfor belgelerini tiye aldığımı anlamışlardı ama bu beni rahatlatmadı

Medyada kopan her fırtınadan herkesin haberi olduğunu varsaymam büyük gafletti Sanmıştım ki herkes Taraf'ta yayımlanan Stratfor belgelerini okumuş, yapılan ateşli yorumları takip etmiş, şirketin direktörü George Friedman ve eşi Meridith'in cümle eylem ve sözlerini öğrenmişlerdir Dolayısıyla "Büyük patron ve saygıdeğer eşlerine" diye yazdığımda kimden bahsettiğimi şıp diye anlamakla kalmaz, "Cemre" ile yazışmalarında kullandığım bazı ibarelerin asıllarını hatırlayıp en azından tebessüm ederler

Editör gazına gelsem de sonuçta mizah yazmak gibi bağışlanamaz bir suçu işledim Bunun bir bedeli olmalı Acaba kalemimi mi kırsam, yoksa ağzıma acı biber mi sürsem? Yok yok, en iyisi kendimi ifşa etmek Başka türlü bu yükün altından kalkamam İşte yazımın gizli kodları:
CEMRE de kim?: Açıkçası Stratfor yazışmalarında "iyi iş çıkardın" diye övgü alan Emre Doğru'yu kıskandım Emre'ler alkışlanırken istihbarat işine emek veren nice kadını temsilen Cemre'leri hatırlatıp erkek egemen dünyaya nanik yapmak istedim Fakat Cemre'nin alt katmanında iki olgu daha var: Bunlardan biri baharın son müjdecisi üçüncü cemrenin toprağa düşmüş olması Yılın en güzel zamanı başlıyor diye sevindirik olmasam kahramanıma bu adı vermezdim İkincisinden Kuzey-Güney dizisinin bahtsız güzeli Cemre sorumlu Karart gözünü Cemre, Kuzey'e onu sevdiğini söyle!
Erdoğan'a 100 mumlu doğum günü pastası: Stratfor'a verilen "Başbakanın iki yıl ömrü kaldığı" istihbaratına nazire olduğunu açıklamakla yetinemem Bunun altında "Acaba ne kadar ömrüm kaldı, 100 yaşına gelsem bana böyle bir pasta keserler mi? Kesseler bile takma dişlerim ağzımdan fırlamadan yiyebilir miyim?" merakı var Tabii asıl mesele, altı aydır ağzıma unlu ve şekerli bir gıda koymayışımdı Meğer yaş pastayı ne özlemişim Bilinçaltım gazaba gelmişti işte
Kendini yok eden böcekler: "Cemaat-AKP kavgası"na dair iddiaları nasıl hicvetsem diye düşünürken aklıma neden "böcek" kelimesi geldi? Ben niye çiçek yapraklarının birer dinleme cihazına dönüşebileceğini düşündüm? İlk yazıyı yazarken hiçbir fikrim yoktu Şimdi fark ettim ki, bu fikir bana vazomdaki sümbüllere hayranlıkla bakarken geldi Böceğin aslı da Paris'te yaşayan kardeşimin hamam böcekleriyle yaptığı mücadeleyi bir türlü kazanamayışıdır Nereden nereye!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com