Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sahibinden, yüz

Sahibinden Yüz

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sahibinden Yüz

ali ural yazıları - organ nakli hakkında yazılar - yüz nakli - basında yüz nakli

Sahibinden yüz

Yüz yağmuru bütün şiddetiyle devam ediyor Sağanak kesildiğinde herkesin yüzü değişmiş olacak

Bilim insanları, nakletmek için yeterince ölü yüzü bulamayınca, yaşayanlara klasik bir alışveriş biçimi olan takası hatırlattı Her gün elbise değiştiren ahalinin soluk benizlerinden vazgeçmekte güçlük çektiğini fark eden psikologlar, aynadaki akislerinden yorgun düşen insanları yeni bir yüzde dinlenmeye davet ederek, bilim insanlarına destek verdiler Eski çehrelerini tamamen kaybetme korkusuyla, mevsimlik yüzlerin sergilendiği vitrinleri kuşkucu bakışlarla süzen statükocuları yatıştırmak için yeni bir yasa hazırlanıyor: Yeni yüzünden memnun olmayanlar değiştirme kartıyla beraber başvurduklarında eski yüzlerinin iadesini talep edebilecekler Ancak bu iadenin mevsim bitmeden önce yapılması ve hoşnut olunmayan yüzde mimikler dışında bir değişikliğe meydan verilmemesi gerekiyor

Yüz yağmuru bütün şiddetiyle devam ederken şemsiyelerimizi açıyoruz Değil yeni bir çehreye bir kaşa bile tahammülümüz yok Yine de insanlığın ölmediğini gösterebiliriz umutsuzluğa düşenlere Kendimizin değil ama sevdiklerimizin yüzünü bağışlayabiliriz cömertçe Yaşarken asılmasına neden olduğumuz yüzlerin gün gelip başka bir bedende gülümsemesinden hoşnut olabiliriz Refik Halit Karay'ın eskici hikâyesindeki yetim Hasan gibi uzak bir ülkeye gönderebiliriz o yüzü "Hayırlı bir iş yaptıklarına herkesi inandırmış olanların uydurma neşesiyle, fakat gönüllerimiz isli 'evlerimize dönebiliriz'" Fakat özlediğimizde o yabancıya koşacak mıyız? Ayaklarımız geri geri gitmeyecek mi evine yaklaştığımızda? Ölü bir yüzle karşılaşmaya hazır mıyız gerçekten? Yaşattığımıza inandığımız o güzel yüzle

Gözün şaşırdığı yerde hangi aza yolunu bulabilir! Göz şaşırdı ve peşinden bütün azaları sürükledi Görmek istediği şeyi gösterene kadar rehberlik etti ona Herkes görmek istediği şeyi gördü ve bir kâşif heyecanıyla paylaştı 'face'inde Yüz görümlüğü olarak 'beğen' tuşuna dokundu herkes Beğeniyorlar seni bak beğenmesen de kendini Yeni günah çıkartma odalarında arınıyorsun beğenildikçe "Ben kendimi beğenmiyorum, beni beğenenleri de beğenmiyorum," diyen kahramanlar yaşamıyor artık dünyada Küçük Prens'in seyahat ettiği ikinci gezegene göç etmek için yanıp tutuşuyor herkes Ne demişti kendini beğenmiş, Küçük Prens'e:

-Gerçekten bana çok mu hayransın?

-Hayran olmak ne demek?

-Benim, gezegenin en yakışıklı, en iyi giyinen, en zengin ve en akıllı insanı olduğumu kabul etmek, demek

-Ama gezegeninde senden başka insan yok ki!

-Kırma beni, yine de hayran ol sen!

Her ne kadar Küçük Prens'ten talep edildiyse de 'beğen'ilmek Biz de kırmadık egoyu Milyonlarca kez bastık 'beğen' tuşuna Cezalıydık, aynı kelimeyi milyonlarca kez yazmaya mahkûm edildik Faust, hayatın sadece bir anını beğenmesi karşılığında satmıştı ruhunu şeytana: "Dur geçme ey zaman, ne kadar güzelsin!" Biz her şeyi beğenerek kadavralaştık

Bütün cesaretimizi toplayıp yeni bir yüz beğenmeliyiz vitrinlerden Değişme kartını reddetmeliyiz, geriye dönüşü olmamalı bu maceranın Tarık b Ziyad'ın gemilerini yaktığı gibi tutuşturmalıyız köhne derilerimizi Ya ateş bile susarsa tanıklık etmemek için tarihe Ya yüzlerimizi yüzlerce yıl geçene kadar reddederse toprak! Ya külleriyle savurursa harmanı Bize ait olan nerede! Hangi camekan çatlamadan önüne geçebilir onun Hangi vitrin kayıp suretlerimizi sergileyebilir! Eşkâlimizi kendimiz çizip dağıtsak kalabalıklarda, bu resimlerin hepsini bağışladığımızı ilan etsek, bizim değil bu çehreler, ne zaman nakledildiğini bilmiyoruz, diye yükseltsek sesimizi, aynaya ilk baktığımızda bu yüzle karşılaştık, donörümüzü tanımıyoruz, diye yırtınsak, bizi yüzümüzle tanıştırırlar mı?

Yüz yağmuru bütün şiddetiyle devam ediyor Sağanak kesildiğinde herkesin yüzü değişmiş olacak Asit damlaları düştüğü yeri yakıyor, kapatıyor herkes yüzünü Şemsiyeler açılıyor kara mantarlar gibi art arda Sokaklardan derecikler akıyor, kağıttan yüzler kayıyor üzerinde "SAHİBİNDEN YÜZ" Bütün pencerelerde bu iki kelime

A Ali Ural

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com