![]() |
Bir Deniz Vardı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Deniz VardıBir Deniz Vardı Hikaye - Hikaye Örneği - Yaşamdan Hikayeler - Yalnızlık HikayesiBİR DENİZ VARDI Deniz, barın aynasında uzun uzun kendisini seyretti ![]() yuvarlak omuzlarına ![]() ![]() ![]() Barmenden bir viski daha istedi; bir yudum aldı, tekrar kendisini seyretmeye koyuldu aynadan ![]() etkisiyle başı hafifçe dönüyordu ![]() ![]() ![]() Saçlarına takıldı gözleri, ipeksi, ışıl ışıldı ![]() sayesinde şampuan gündeme oturmuş, çok tutmuştu ![]() ![]() ![]() Aranılan, sevilen ve çok ta tutulan bir mankendi ![]() sayesinde, aranılan yıldızıydı ![]() unutamıyordu onu ![]() ışıl ışıldı, dolgun, kendiliğinden sarı rengin birkaç tonuna bürünürdü ![]() Asıl yeşilin binbir tonu gözlerindeydi, gözlerini bir görenin onu bir daha unutması olanaksızdı ![]() Gözlerini çok iyi kullanırdı ![]() içlerine işler, bir daha unutamazlardı ![]() Çantasından bir sigara çıkarıp yaktı ![]() ![]() Sevdiği bir oyundu bu ![]() ![]() Üniversite sınavını kazandığı için Bursa' dan gelmişti İzmir' e ![]() İzmirli olsa bile, o kendisini Bursalı görüyor, Bursa' yı ve Bursalılar' ı çok seviyordu ![]() bütün hayatı, hatıraları hep Bursa' daydı ![]() nerelerdeydi? İçini bir hüzün kapladı ![]() ![]() sevmişti gerçekten, bu kentin gece hayatında Deniz' i tanımayan yoktu ![]() ne dümenler çeviriyorlardı ![]() kurulmuştu ![]() ![]() buna bağlıydı ![]() ![]() dönmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kimseyle evlenmediğini biliyor ve bundan tuhaf bir mutluluk duyuyordu ![]() ancak Deniz kimseye yüz vermiyor, yüzeysel birliktelikler kuruyor; böylece çocukluk aşkının hatıralarına ihanet etmemiş sayıyordu kendini ![]() ![]() Fakültenin ikinci sınıfında baştan çıkarmışlardı Deniz' i ![]() reklam filmi derken; ardından baba parasıyla yaşayan genç playboylar, gece hayatı, başını döndürmüş, okulu bırakmıştı ![]() Bu hayatın ta içine dalmıştı, istese de çıkamıyordu ![]() en bakımlısı, en güçlüleri etrafında pervane oluyor, bir dediğini iki etmiyorlar; onların sınırsız güçlerinden yararlanıyor, açılmaz kapıları açıyordu ![]() ![]() Şimdilerde otuzunu tamamlamış, çok güzel, olgun, gece hayatının en ince detaylarını dahi büyük bir ustalıkla bilen, piyasanın kurdu bir kadındı Deniz ![]() Hayber Kalesi gibi çıkan aşılmaz kapıları aşıyordu ![]() ![]() Barmene dönerek : -Bir duble daha lütfen, dedi, barmenin uzattığı viski bardağını aldı, düşünceli bir şekilde baktı, küçük bir yudum alarak barın üstüne bıraktı ![]() Ailesinden ayrı yaşıyordu, yanında kimi kimsesi yoktu ![]() yaşıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbir şey göründüğü gibi değil, diye geçirdi içinden ![]() ![]() Sıkılıyordu, artık içini hüzün kaplıyordu; yoksa bu hayattan bıkmış mıydı? Hayır, hayır, asla ![]() ![]() ![]() ![]() " Ersen' le olsam herşey başka olurdu," diye mırıldandı ![]() ![]() Barmen atıldı : "Efendim?" "Sana demedim, mırıldanıyordum ![]() "Affedersiniz ![]() ![]() ![]() Viski bardağında kalan son içkiyi de bir dikişte bitirdi ![]() katlanacağım, diye düşündü ![]() Barın aynasından, beklediği adamın içeriye girdiğini gördü ![]() Yüzünde zoraki bir gülümseme : "Hoşgeldin sevgilim," dedi, " nerede kaldın?" "Fabrikada işle ilgili bir sorun çıktı, hallettik sonunda ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz' e döndü : "Hadi sevgilim, gidiyoruz, arkadaşlar bizi bekliyor ![]() Birlikte, yeni başlayan bir geceye doğru gittiler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|