07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebepsiz Sonuçsuz
Sebepsiz Sonuçsuz Yazısı - Sebepsiz Sonuçsuz İlknur Uzunöner - İlknur Uzunöner Yazıları
Ufacıktı elleri kapının ardından bakıyordu gözlerimin içine Nasıl yani?Gözleri dolu doluydu,ağlamak üzereydi bakışlarımı farketti kaçtı,gitti en uzağa 
Kalbim bir ateş fırtınasına teslim olmuştu adeta Dur gitme diyemedim Sebebini ben bile bilmiyorum hala Ama gitmişti işte Ardında beni ve bütün maviyi bırakarak gitmişti;sebep sonuç yoktu Böyle olması gerekiyordu sadece sormak faydasız Yalnız bıraktıklarını fark edemeyecek kadar büyük bir yüreği vardı ve ona adananları İşte hayat bu dedim o an;gerçek bu,engel olamadığım sebepsiz sonuçsuz Unutma zamanıydı artık onu ama gitmiyordu,beynimin iliklerine kadar işlemişti
Artık çok geçti!Mavi düşlerime girmişti ölesiye düşündürmüştü kendisini,bağlamıştı görünmez halatlarla kendine bir kere Gökyüzüne bakıp gelir mi acaba diye düşünür oldum son zamanlarda;ağırlaştım ve bitkinim sol tarafımda tonlarca ağır bir yük,taşıması zor Duyduğum son sesini de unutmaktan nefret ediyorum;son kelime,son son son  
Bir tek son bakışını unutmadım;nefretle bakmıştı gözbebeklerime ama benim bir suçum yoktu,onu kurtarmaktı en çok istediğim şey,yapamadım!Lanet olsun ki yapamadım Keşke ben gitseydim onun yerine,o nefes alsaydı benim yerime olmadı yapamadım işte Bir iki nota ardından kalan ve bir koku;bir kaç eşya,dokunuşu,sarılıp öpüşü,gözlerimde kalan son hayali ışte Durduramadım lanet olsun sebep yok sonuç yok O artık yok;bu en gerçeği,en dayanılmazı
Bana bıraktığı en güzel hediye;baktıkça aglamaktan kahrolduğum,gözlerine bakamadığım ve bu yüzden hep kaçtığım bir türlü yüzleşemediğim tek gerçeğim;yani oğlu,yani uğruna öleceğim kardeşim Ellerine dokunmaktan kaçtığım her defasında onu gördüğüm ve öldüğüm kardeşim O benim babam işte;gitti ve öldürdü arda kalanı  Gitti;sebepsiz sonuçsuz 
İlknur Uzunöner
|
|
|