Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birlikte, yaşınla, yeni

Yeni Yaşınla Birlikte

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Yaşınla Birlikte

Yeni Yaşınla Birlikte Yazısı - Yeni Yaşınla Birlikte İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Hayat

Aynı hafta, bir arkadaşımın ölüm bir başka arkadaşımın doğum gününü taşıdı günlerine

Yeni yaş

İnsan ne kadar çok umut taşıyor yeni bir yaşa, yeni bir yıla girerken

Ah o ümit

Ah o olmazsa nasıl tadı tuzu yok hayatın

Nasıl boş şu sokakta yürümeler, sofra kurmalar, kapı açmalar, merdiven çıkmalar, alışveriş torbası doldurmalar

Aynaya baksan ayna sana bakmaz, yola çıksan yol bitmez

Bir küçük ümit: Yarın daha güzel olur belki, belki bir ferahlarsın, belki bir güzel haber, bir şey Bir küçük şey

Her yaşa ümitle başlayıp sonra “eskiden daha mı iyiydi her şey?” sorusunu eski bir battaniye gibi peşi sıra sürüklemek de ne fena bir alışkanlık oysa öte yandan

Amerikalıların ünlü televizyon yıldızı Oprah Winfrey, dergisinde kişinin yeni yaşıyla nasıl daha iyi yol alabileceğine dair öneriler getirmiş yeni sayısında

Ve 21 yaşındaki hâline bir mektup yazmış

Bir de fotoğrafı var, pırıl pırıl gülümseyen

Bugünün başarılı, zengin ama yorgun kadını geçirecekleri zorlu mücadeleyi anlatıyor o tecrübesiz genç yaşına

Derginin ilerleyen sayfalarında içlerinde Whoopi Goldberg, Michael J Fox gibi ünlülerin de bulunduğu kimi isimlere 25 yaşlarındaki hallerine “eğer bir öneri verebilme şansları olsaydı ne söylerlerdi” diye sormuşlar

Bazıları uzun uzun öğütler vermiş, kimi de tek cümleyle işi bitirmiş

Benim böyle bir şansım olsaydı?

Sizin böyle bir şansınız olsaydı?

Her doğum günümüzde bir dileğimizin mutlaka ama mutlaka gerçek olacağını bilseydik ya da acaba ne dilerdik?

Kız kardeşim aradı yazının tam bu satırını yazarken Ona sordum, “Sen 25 yaşına ne önerirdin?” dedim “Bilmem Galiba memnunum bu gidişattan, düşünmek gerek” dedi

Bense O yaşıma değil ama bilseydim, bilebilseydim, o yaşımdan bu yaşıma öğütler yazardım kuşkusuz

Dergide ne öneriler var peki?

“Televizyon gazeteciliğinin hiçbir havası kalmayacak, dişine bir ya da iki tekme yemeyi bekle” diyen bir spor spikeri de var;

“Dünyayı beğenmiyorsan değiştir ama her seferinde bir adım atarak başla” diyen bir vakıf başkanı da

“Sonuçları ne kadar kötü olursa olsun, hislerinin sana gösterdiği yolu takip et ve az ye” diyen bir aktris de olmuş;

“Burnunun dikine gitme!” diyen de

Ama ben çok genç yaşta Parkinson hastalığına yakalanan oyuncu Michael J Fox’un gençliğine yazdıklarından etkilendim

Diyor ki:

“Sevgili Michael,

Rüyalarını kovalama vakti gelirse ki gelecek, hepsini birden yakalayabilmenin mümkün olmadığını bilmen gerek Sadece bir kez meydan oku!

Başarı geldiği vakit ki bir gün gelecek, onu yalayıp yutma Tadını çıkar ve paylaş Böyle devam etsin

Aşk gelirse ki bir gün gelecek, onu beklentilerinin ve kendi iz düşümünün içine gömme Her gün yeni baştan âşık olmaya hazır ol

Beklenmedik ve hiç tahmin etmediğin olaylar davetsiz bir misafir gibi gelip hayatına yerleşirse ki bir gün gelecek, hayatın gerçek olaylarıyla anlaşma yolunu seç Takıntılı olma

Rahat ol, yolun tadını çıkar

Her insan yaşadığından çıkıyor yola ya da yaşayamadığından başlayamıyor bir türlü düşünü kurduğu macerasına

İnsan her doğum gününde, geride bıraktığı yaşına bir veda mektubu yazabilir belki de

Garip bir çelişki işte Geleceği ümitle beklerken durmaksızın geçmişi özlemek

Michael J Fox “yolun tadını çıkar” demiş demesine de

İnsan bir de bunu nasıl yapabileceğini erkence öğrenebilse, ah öğrenebilse

(İyi ki doğdun Kont Batu, bırak eski yaşını gitsin)

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com