Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kartı, kütüphane

Bir Kütüphane Kartı

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Kütüphane Kartı

Bir Kütüphane Kartı Yazısı - Bir Kütüphane Kartı İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

1979 yılıydı yanılmıyorsam

Dünya Çocuk Yılı’ydı Fotoğraflı ilk kimlik belgem bir kütüphane kartıydı Babam elimden tutmuş götürmüştü Ankara’da Yenimahalle İl Halk Kütüphanesi

Onun çok sık vakit geçirdiği bir yerdi Bana da bir üyelik alarak belli ki kafasını dinlemek istediği zamanları garantiye almıştı Sanırım yaptığı en iyi yatırımlardan biri oldu Kütüphaneler çok çok uzun zaman yaşadığım şehirlerde hep en sık ziyaret ettiğim mekânlar oldu Özellikle Berlin’de yaşadığım yıllarda Türkiye’den gelen haftalık, aylık dergileri sürekli çalıştığım tiyatronun yakınındaki bir kütüphanenin ‘Türkçe Kitaplar‘ bölümünden takip ederdim Hayatımın en çok kitap okuduğum yıllarıydı o yıllar

Kütüphane haftası nedeniyle internette, Twitter’da “Kütüphane Haftası“nın en çok konuşulan başlık olması için çalışıyormuş kimi arkadaşlar

Bazı dizilerin yapımcıları da şimdi dizi yayınlanırken Twitter’da en çok konuşulan olmayı hedefliyormuş Zira gazetelerin internet sayfalarında sürekli “Twitter sallandı” ifadesi göze çarpıyor artık Yeni geçer akçe belli oldu yani

Neyse

Bana bir konuda çok ısrar edildi mi fena halde ters teper Hele ki internet üzerinde bir “tıklayıverin ne kayberdiniz” mantığıyla sürekli bir itekleme yaşamaya başladım mı O bir tık, “bir tık” değil aslında

“Kan anonsları, kayıplar, yardım için hesap numaraları” deyip geçiverdiğimiz şeyler son derece önemli meseleler Doğruluğunu bilmeden, başlangıcını araştırmadan belki de çok yanlış bir zincirin uzamasına neden oluyoruz

Öte yandan, ünlü kişiyi kışkırtmak suretiyle her istediğini yaptıracağını düşünenler de var ki fevkalade ayıp ediyorlar kanaatindeyim

“Biz sizin kitaplarınızı öneriyoruz ama siz de kütüphane haftasının TT olması için bir RT yapıverin” dedi mi biri, öldür beni yapmam artık!

Veya “ Pınar Altuğ’la Işın Karaca da çok duyarlı davrandılar bir anne olarak, lütfen siz de bir RT yaparsanız ben de samimi bloğumu tanıtmış olurum” derse biri geçmiş olsun

Her neyse Çok da önemli değil Diyeceğim, bu bir skor meselesi olmamalı “Kütüphane Haftası” TT olsa ne olur? Yani insanlar ömürlerinde bir kez kütüphaneden içeri girmedikten sonra Twitter’da en çok konuşulan olsa ne yazar? Samimi bir amaç için olmadıkça bir tık atmaya değer mi?

Bakın bu yazı bittiğinde ben tam 3015 tık (harf-boşluk) atmış olacağım

Her neyse

Dün akşam şöyle girdim bir baktım Sevgili Itır Esen çok şeker bir tweet atmıştı “Kütüphane Haftasını anımsatmak için herkes yarın sevgilisine bir kitap alsın” demiş

Ben de “Kütüphaneye üye yapsın, orada buluşurlar daha romantik olur” yazdım

“Aaa bak, o da olur” diye yanıt vermiş

Bugün niyetim tam da buydu

Kütüphaneye üye olun diyecektim Arkadaşınızı da üye yapın Korsan kitap alacağınıza ödünç kitap alın Dünyanın en güzel kitaplarıyla tanışın

Kütüphanede buluşmanın tadını çıkarın Bir kahve içersiniz Oradan sinemaya gidersiniz Koltuğunuzun altında güzel bir kitap olur, “Retro” olur

Altmışlı yılların “havası” geri geliyor İçinize çekin

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com