![]() |
40. Senfoni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 40. Senfoni40 ![]() ![]() Karanlığa çare yoktur, nasıl olsa yol bulur ![]() Ve yürekleri sağır eden bir sessizlik, tükenmişlikten arta kalan tek varlığın olur ![]() Söylenememiş tüm sözcükleri ancak ağlarsın içinde ![]() Ve bilemezsin geride kalan mı yalnızdır, yoksa giden midir aslında ![]() ![]() ![]() Tüm yeminler öfke ile bağış arasında yaşlanır; sultanların, dostların ve sevgililerin, dağılmış kalplerin, dağılmış kalbimin ![]() ![]() ![]() İç bükey bir yalnızlıkta sanki ayak bileklerimden bıçaklanmışım ![]() Sıcak bir korku tırmanıyor damarlarımda; midemde, kalbimde ![]() ![]() ![]() ![]() Gün ortalarında kalıyorum, kimseler bilmiyor Ben tükendikçe artıyor yalnızlığım ![]() Kimi görsem hançerleniyorum gözlerimden ve kanıyorum en onulmaz yerimden ![]() Ahh bu ben, kendi içinde, kendini arayan bir Simurg ![]() Belki yalnızlığıma mahsuben pay edilmiş tekil çoğulluğumun peşindeyim ![]() Ümitperest bir korkak, bir meczubum ![]() Faili meçhul bir sevdanın zanlısıyım ![]() Takvimlere çaldırdığım yarınlarımı hiç bulamamak üzere, milyon yıldır ‘gün’ için savaştayım ![]() Üstüme küf kokulu akşamlar abanmış ![]() Sefil bir tutsaklığa sürülmüşüm ![]() ![]() ![]() Ahh Mozart! Sana küskünüm ![]() ![]() Sessizliğini seçiyorum, sessizliğimin içinden ![]() İçimde intiharlar, cesetler ![]() İncinmiş hayatları toplayan bir dilenci oluyorum birden… Birden bire yağmur başlıyor, ‘Toprak, kokulu bir baharı sürer belki dağlardan aşağı’ diyorum ![]() ![]() Ve kaldırıp başımı kuşlara yalvarıyorum: Yetişin nefesim bitiyor yetişin bana kuşlar ya özgürlük adına ![]() ya SEVDA hatırına… Kahraman Tazeoğlu |
![]() |
![]() |
|