![]() |
Kadın Ruhundan Anlayan Kuş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Ruhundan Anlayan KuşKadın Ruhundan Anlayan Kuş Yazısı - Kadın Ruhundan Anlayan Kuş Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Marie Claire ile Ocak sayısı için cilveleştik ![]() ![]() Kadınlar şairler gibi çünkü: Hem anlaşılmayı bekliyorlar hem de tam anlaşılmayan, loş bir tarafları kalsın istiyorlar ![]() Hem hoşlarına gidiyor tercüme edilmek hem de “anladım ben seni” lafını savaş ilanı sayıyorlar ![]() Zaten şairlerden tırsarım ben ![]() ![]() ![]() ![]() “Anlaşılmamış sanatçı” olmak istemezler ama gizemi bozmamaya yeminlidirler ![]() ![]() ![]() Şiiri seksi kılan budur ![]() ![]() Orhan Veli’nin “ben de yazarım bunu!” dedirten şiirlerini 70 senedir başka kimsenin yazamaması da şairin kendini ele vermeyen doğasından ![]() Kadınların karşısına ne zaman “kadın ruhundan anlayan erkek” kartvizitiyle çıksak geçerler savunma pozisyonuna: Bu onların gözünde resmen meydan okumadır ![]() Ruhlarının gizli haritasını kendilerine saklamak isterler ![]() ![]() Nitekim Oscar Wilde demiş diyeceğini: “Kadınlar anlaşılmak için değil, sevilmek için yaratılmışlardır ![]() Demek ki kadınları anlama işinde son durak, onları asla anlayamayacağımızı kabullenmek ![]() Bilge erkek bunu bilir, denk alır ayağını ![]() ![]() ![]() Bilir çünkü: Bu macerada erkeğin anlayacağı aslında kendisidir ![]() ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|