![]() |
Seni Bu Havalar Mahvedemezse |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seni Bu Havalar MahvedemezseSeni Bu Havalar Mahvedemezse Yazısı - Seni Bu Havalar Mahvedemezse Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Gün olur, güzel havalar bile mahvedemez insanı ![]() Mesela pazartesidir, hayatın yükü omuzlarına cebren ve hile ile çökmüştür yine ![]() Hafta sonundan kalma hayal kırıklıkları kalbine batmaktadır, cam parçaları misali ![]() Girilecek toplantılar, son ödeme günleri, raporlar, çözümsüzlükler vardır ![]() Herkes kendi derdine düşmüştür etrafta ![]() ![]() “Beni bu güzel havalar mahvetti, böyle günde âşık oldum” diyen Orhan Veli sanki Çince konuşmaktadır ![]() O zaman kapat gözlerini ![]() ![]() “Ben olmuşum dal parçası!” deme ![]() Meşgulsün, biliyorum ![]() ![]() Düşün ki senden bağımsız bir kozmik akışta, dış kapının mandalısın ![]() ![]() Sen olsan da olmasan da, dışarıda şu bahar var ![]() Tek yapman gereken, azıcık mahvetmesine izin vermek ![]() Bütün tersanelerine girsin, ordularını dağıtsın, kalelerini zapt etsin ![]() Çünkü savaşarak geçirdiğin şu hayatta bir şeyin olsun seni mahvetmesi şart ![]() Bir şeyin zırhını delip kalbine ulaşması lazım ![]() ![]() Bir sesin seni çağırması, bir görüntünün gözünü alması, bir kokunun burun direğini sızlatması ![]() ![]() ![]() Yoksa Allah korusun, hiçbir şeyin mahvedemediği bir yenilmez savaşçıya dönüşeceksin ![]() Zırhın daha da kalınlaşacak, kılıcın daha da keskinleşecek, mızrağın daha da sivrilecek ![]() Biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kar demeden, tipi demeden her gün savaştın, kendin ve yakınların için ![]() Onları kar canavarlarından korudun, ejderhaları evinden uzak tuttun, buz kesmiş ellerinle yiyecek taşıdın ![]() Mahvolmaktan çok korktun ![]() ![]() Ama bari şimdi as zırhını duvara ve yenilmez olmaya ara ver ![]() ![]() Çıkar bak çocukluk resmine: Bakalım güzel havaların bile yenemediği bir savaşçıya benzetecek misin ![]() İzin vermezsen, sana dokunamadan geçip gidecek bahar ![]() ![]() Sondan kaçıncı bahar olduğunu bilemeyeceksin ![]() Sana demiyorum ki Orhan Veli gibi istifa et evkaftaki memuriyetinden ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bırak biraz mahvetsin seni bu havalar ![]() ![]() tatlı Sözlük Sevişmek: Geçmişten ve gelecekten soyunabilmek ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|