![]() |
Daha İyi Yanıl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Daha İyi YanılDaha İyi Yanıl Yazısı - Daha İyi Yanıl Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları O kadar zaman boş yere aşka inandım diyorsun: “Az aptal değilmişim!” “O şirkette yıllarımı harcadım” diye kendini yiyorsun: “Ah benim eşek aklım!” Halbuki akıllı bilinirsin ![]() ![]() Etrafında aşk acısı çekenlere ve yatırım yapacaklara aklı sen verirsin ![]() ![]() Haliyle, yanıldığın için kızıyorsun kendine ![]() ![]() Halbuki mesele o değil, biliyorsun ![]() Asıl mesele yanılman değil ![]() ![]() Daha iyi yanılmış olsaydın, her defasında dövünmek yerine yanıldığına şükrediyor olurdun, değil mi? Seni amaca bir adım daha yaklaştırdığı için ![]() Hani Berthold Brecht “Tekrar dene, tekrar yenil ![]() ![]() ![]() ![]() Biz de onun müsaadesiyle “Tekrar dene, tekrar yanıl” diyelim: “Bu sefer daha iyi yanıl ![]() “Yanılgının da iyisi-kötüsü olur mu?” demeyelim, oluyor ![]() ![]() Piyasada “Şahane Hatalar” diye bir kitap var ![]() Sanki bunu göstermek için yazılmış ![]() ![]() Kitap sürekli seçenekler sunuyor ![]() ![]() Adı üstünde, bol bol “hata” yapmak ![]() ![]() “Her işte bir hayır var” der ya büyükler, biraz o hesap ![]() Öyle ya, kim bilebilir bugünkü yanılgımızın sonradan gelecek bir zaferin yolunu yapmadığını? Başarısızlık saydığımız deneyimlerin büyük planın içinde gizli görevleri olmadığını? “Hayat verdiğimiz bir konserdir” der bazıları: “Ama şarkıyı hep sahneye çıktıktan sonra öğrenirsin ![]() Haliyle, yaptığımız her hata bizi bir adım daha yaklaştırır şarkının en kusursuz yorumuna ![]() ![]() Asıl mesele de burada: Şarkıyı kusursuz çalmayı öğrendiğimizde ne olacak? Konserden sonra hayat var mı? Yoksa tam işi bitirdik derken yeni bir şarkıya mı başlayacağız? Belki de en iyisi, hayatı yanılgılarımızı daha kaliteli hale getirdiğimiz bir macera olarak görmek ![]() Yanılgılardan korkmayıp onları dost edinmek ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu ben de biliyorum, sen de biliyorsun ![]() Hayat da zaten böyle bir şey ![]() ![]() tatlı Sözlük Hatırlatma: Direnmek de yeteneğe dahildir ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|