![]() |
Peronda Ayak Sesleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peronda Ayak SesleriPeronda Ayak Sesleri Hikaye - Hikaye Örneği - Yaşamdan Hikayeler - Yalnızlık Hikayesi Peronda Ayak Sesleri Ertunç Barın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :EFA: Haber başlıklarına şöyle bir göz atması yetmişti ![]() ![]() “Tutukluluk süreleri cezaya dönüştü ![]() Tam elini uzatıyordu ki bir başka el alıverdi gazeteyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Buyurun…” dedi ![]() Titrekti sesi ![]() “Kusura bakmayın, trenim kalkacak da,” dedi kız; kasaya yöneldi ![]() ![]() Adam, gazetelerin önünde öylece duruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Yanından geçerken, “Teşekkür ederim,” dedi kız, gülümsedi ![]() Adam, “Rica ederim,” derken, kız, yumuşak adımlarla çoktan kapıya varmıştı ![]() Adımlar! Birden irkildi adam ![]() “Bu sesleri tanıyorum ben!” dedi ![]() Hep içinde duyardı bu sesleri ![]() İçinin derinliklerinde yürürdü adımlar sanki ![]() Hafifçe basardılar ![]() ![]() ![]() ![]() İlle de geceleri ve çıplak gelirdi adımlar ![]() Ve tüy gibi yumuşak ![]() Yatağında yalnızlık büyütürken, “Buralarda geziniyor, yakınımda…” derdi, öyle olsun isterdi ![]() ![]() ![]() ![]() Birden elindeki gazeteyi bıraktı ![]() “O gün, bugündür,” dedi ![]() ![]() Hızla kapıya yöneldi ![]() Gözleri peronları taradı ![]() Göremedi, bulamadı kızı ![]() ![]() Gözlerini yumdu ![]() ![]() Ayak seslerini işte yeniden duyuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Ayak sesleri kesildi sonunda ![]() “Şimdi oturuyor olmalı,” dedi, gözlerini açtı ![]() Genç kız karşısındaydı ![]() Hemen önündeki trende, pencere kenarına oturmuş, sevgi uyandıran gözlerle dışarıya, kendisine bakıyordu ![]() İçi ısındı ![]() “Ancak o böyle bakabilir,” dedi, coşkuyla ![]() Cama yaklaştı ![]() Kız, pencereyi açıp, “Gazetenizi almamışsınız,” dedi, yine aynı gülümsemeyle ![]() Adam gözlerini kızdan ayıramıyordu ![]() “Sizinkini okurum,” derken mutluluktan uçtu ![]() “Korkarım bu gerçekleşemeyecek,” diye yanıtladı kız ![]() ![]() Trenin hareket etmekte olduğunu işte o zaman gördü adam ![]() “Bu trenin bir dönüşü olmalı, mutlak olmalı!” diye haykırdı ![]() ![]() “Nerede? Ne zaman?” Kız bir şey söyledi ![]() Tren hızlandı ![]() Kız duyuramadı sesini ![]() Tren uzaklaştı ![]() Adam, bir süre, uzun bir süre, zamansızlığı yaşadı ![]() Günlerce istasyona gelip kızın dönüşünü bekledi ![]() Yanılmadı ![]() Bir gün kızla birlikte döndü tren ![]() Yaklaştıklarında, “Geleceğinizi biliyordum ![]() ![]() ![]() “Hemen gelemezdim,” diye açıkladı kız ![]() ![]() ![]() “Ben de…” diyebildi adam ![]() ![]() “İnanın gelmeyi çok istedim,” diye devam etti kız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, hafif fakat kararlı bir sesle, “Birlikte gezinelim,” dedi, elini uzattı ![]() “Birlikte…” diye karşıladı kız; kendini uzatılan ele güvenle bıraktı ![]() İstasyonu terk ederlerken adımlarının sesleri kentin gürültüsüne karıştı ![]() ![]() Sonraları da olmadı, hiç olmadı ![]() |
![]() |
![]() |
|