![]() |
Bir Gölge |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir GölgeBir Gölge Yazısı - Bir Gölge İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Sevgili arkadaşım Yasemin Göksu ile sohbet ediyorduk evvelsi akşam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dünya bir gölgelik demiş ya” dedi Yasemin içini çekerek ![]() ![]() ![]() *** Bugün Gençlik Bayramı, eski yazılarıma biz göz atayım dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Çok zaman oldu, diyor arkadaşım, “unuttum ben artık flört mlört etmeyi ![]() ![]() ![]() Bir kulağımla onu bekliyor, bir yandan da elimdeki genç kızlar için hazırlanmış çok renkli dergiyi karışıtırıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Annelerimizin Grease müzikali vardı bizim de High School musicalimiz var!“ Ne demek “annelerimizin?“ “Ne diyor bunlar yaaa” diyorum kızgınlıkla arkadaşıma elimdeki derginin sayfasını göstererek ![]() “Kabul edemeyeceksin di mi” diyor arkadaşım “Yaşlanmayacağını sanıyorsun sen ![]() ![]() ![]() (Oysa bugün Hihgschool Musical artık démodé oldu ![]() ![]() *** (Yazıya şöyle devam etmişim Kahvaltıda anneme bakıyorum ![]() Son zamanlarda giderek daha çok ona benzemeye başladığımı söylüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben altı yaşımdaydım, kardeşimse bir yaşında ![]() ![]() ![]() Ben kızımın bugünkü halinden biraz büyük, annemse benim bugünkü yaşımdan haylice küçükmüş o gün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Kahvaltı sonrası kısıtlı zamanım içinde kahvelerimizi içerken “İnce Saz” dinleyelim diye geçiyor aklımdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanrım nasıl da büyüdük beraber ![]() ![]() ![]() Genç ve çok güzel bir kadın olarak bürokratik kurallarla çevrili iş hayatı ve zor siyasi yaşamının içinde iki kız çocuğunu tek başına büyütürken neler görmüş geçirmiş olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karşımdaki sonsuz sabırlı sarışın anneanneye bakıyorum, bakıyorum ve değişimlerimize inanamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Sanki zaman hız kazanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızlar annelerine, seneler birbirine benziyor giderek ![]() ![]() ![]() Ve bir yerde anneler de mektep yıllarından bir sayfa çıkarıp “ben de gönül çektim eskiden” diyen bir şarkıyla 17 yaşına dönüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (2012’nin yarısına geldik neredeyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|