Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meçhul, sevgili

Mechul Sevgili

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mechul Sevgili

Mechul Sevgili Yazısı - Aşk Hikaye Örneği - Yaşamdan Hikayeler - Yalnızlık Hikayesi - Hayat Hikayeleri Gölün sakin dalgaları kıyıdaki çakılların üzerinde sessizce dağılırken,güneşin ilk ışıklarıda etrafı aydınlatmıya başlamıştı

Cumartesi mesai bitiminden sonra yola çıktığımda hava açık olmasına rağmen tektük bulutlar gökyüzünde dolaşmaktaydı
Şehrin o bitmiyen gürültüsünü terk ettiğimde bu seferde hafta sonu tatilini geçirmek üzere yola çıkan tatilcilerin araçlarının kalabalığı içinde buldum kendimi
Ana yoldan saptığımda araç kalabalığı yerini yem yeşil bir tabiata bırakmıştı Çalışma hayatı içinde sanki bu yeşillikleri unutmuştum arabamın hızını azaltarak yol boyunca sağlı sollu sıralanan meyva ağaçlarını seyrede seyrede yol alırken bir taraftanda arabamın radyosunda çalan müziğe eşlik ediyordum ki cep telefonumun çaldığını hissettimAçtığımda;
-Nerede kaldın be birader
-Geldim geldim yakınladım az sonra oradayım
-Tamam hadi bekliyorum
Telefonu kapattığımda arabamın camına tek tük yağmur damlaları düşüyordu

Bende topçu idim oda topçu idi Yalnız bir farkımız vardı,ben özel topçuydum O benden iki gün önce teslim olduğundan askerlik gereği bir zaman ona komutanım diye hitap etmiştim Askerliğimiz biteli yaklaşık şu kadar seneye yakın oldu hala o günleri hatırladığımızda benim ona komutanım dememden dolayı keyiflenirdi
Nasıl olduysa kader bizi asker ocağında bir araya getirmişti O şehrin en zengin ailelerinden birinin tek oğlu olarak toprakla uğraşırken bir yandanda eniştelerinin yönettiği ticarethanelerini çok dikkatli izliyordu Ben ise babamın zoruyla okumaya çalışırken zar zor okulu bitirip babamın ticaret hanesinde çalışmaya başlamıştım
İkimizde aynı il’dendik Ben vilayetde,o bir kazasında göl kenarında yaşıyordu
Askerlikte başlıyan arkadaşlığımız askerlik bittiğinde de şu kadardır senedir devam ediyordu Bir birimizi göremezsek haftada enaz üç defa telefonlaşırdık
Aslında ben bu gün eşimin yanına tatil için deniz kenarındaki evime gidecektim Bizim deli,
-Bak,bu hafta ben benim çocukları senin hanımın yanına göndereyim sende benim yanıma gelde şöyle göl kenarında bekarlığın tadını çıkaralım dedi
Bizim hanımlarımızda tanışırlardı Ben bu arkadaşın sağdıcıydım Tabiî ki hanımlarda çok yakındılarSanki kardeş gibiydiler
Bu arkadaş durup dururken aklına ne eserse yapmıya kalktığından ona “deli” derdik
Yoldan bahçenin bulunduğu tarlaya saparken bizimki beni karşıladı
-Nerede kaldın be oğlum,
-Merak etme komutanım geldim işte
Arabayı göl kenarındaki iki katlı evin yanına park ederek indimSarıldık
-Yahu komutan,buraları bayağı özlemişim
-Madem özledin öyleyse sık sık gel
Beraberce göl kenarındaki çardağa doğru yürüdük Bu arada benim göl kenarında ipe bağlı,gölün içinde çırpınan balığa şaşkın şaşkın baktığımı görünce;
-Yayın balığı bu oğlum,sabahleyin tuttumSen gelinceye kadarda onu bu urgana bağladım göle saldımAz sonra hallederiz
Adam sanki bir koyunu bağlar gibi yayın balığını göl kenarına kazık çakıp oraya bağlamıştı
-Yahu komutan hakikaten başkasın
-Eee
Bir müddet dinlendikten sonra üzerimdeki yol yorgunluğu ile terimi atmak için beraber göle girdik
Güneşin yavaş yavaş dağların ardına saklanmıya başladığında bizim bulunduğumuz yerden güneşe doğru muhteşem renklerden oluşan pırıl pırıl bir yol oluşmuştu
Güneş dağların arkasına iyice saklandığında tam karşımızdaki şehrin ışıkları gölün üzerine vuruyordu
Gölün hemen yanına bir ocak kurduk Ocağımızda yanan meşe odunlarının ateşi etrafta güzel ışık oyunları yapıyordu
-Bak ,yayın’ın derisini yüzdüm Etine bak mubarek kuzu eti gibi bembeyaz Şimdi ocaktaki tavada kızaran yağa bunları attık mı bak nasıl olacak,mmmmm……
-Rakımı,şarapmı yoksa viski mi içersin ?
-Ben içkiyi bıraktım
-Tabi bıraktın canım,akşam bırakıyorsun ertesi akşam yeniden başlıyorsun
-Komutan ölüyorum desem inanmıyacaksın bana
-İnanırım inanırım Ama gece muhteşem,manzara muhteşem eğer böyle akşam boşa geçerse yazık olurbe
-Tamam komutan tamamSana bırakıyorum içeceğiSen neyi uygun görürsen o olsun
Arkadaşım bardaklara yarısına kadar rakı koydu,kalan kısmınada bu gibi soğuk suyu doldurunca,
-Ehh be aslan sütü bu be Hadi hoş geldin Bak fon dip yapma gece uzun aniden zom olma tamammı
-Sen merak etme
Gece ilerlemeye başladığında bizim de keyfimiz iyice yerine gelmişti
Ne askerlik anılarımız kalmıştı nede gençliğimizde yaşadığımız kaçamaklar… Ortamın güzelliği,şehrin ışıklarının göl üzerinde uzaklardan oluşturduğu yakomozlar bizi tam bir romantik havaya sokmuştu
-Sana benim sanal ortamda tanıştığım bayanla olan arkadaşlığımı anlattımmı ?
-Evlendikten sonramı ?
-Yok be oğlum deliysekte o kadar deli cesareti yok bende,tabiî ki bekarlığımızda
-Bak bundan haberim yoktu,mahzuru yoksa dinlerim komutan
-Ne mahsuru olacak anlatacağım ama önce hadibakalım en kötü günümüz böyle olsun
Bir an sessizlik olduktan sonra bizim komutan iki elini arkasına dayadı,ayaklarını uzatıp bir biri üzerine attı Gözlerini göl üzerinde gidip gelen , kıyıya yavaş yavaş vuran dalgaları seyrederken sigarasından öyle bir nefes çekiyorduki
-Bir gün bilgisayarımı açtığımda bilmediğim yerden bana gelen bir mail gördüm Mailde “Bu kalabalık dünyada yanlızlık yaşayan bir hanımla arkadaşlık ederek, yalnızlığımın sona ermesine yardımcı olurmuydunuz” diyordu
-Eee
-Eeee si o işte Meraktanmıdır nedendir bende hiç tanımadığım bu kişiye ayıp olmasın kabilinden bir mesaj attımBir müddet sonra o bana ben ona derken biz başladık mesajlaşmayaBayağı bir mesajlaştık Öyle bir duruma geldikki Ben istemeden galiba hiç tanımadığım bu kişiye bağlanmıya başlamıştım Fark ettirmeden kendimce onun hakkında ondan bazı bilgiler alıyordum Hani aklımca bu kişiyi çözüp kim olduğunu anlayıp fark ettirmeden gidip onu göreceğim
-İsmi neymiş yengemin?
-Seda!
-Güzel isimmiş be komutanSende ismini söyledinmi ?
- Söyledim ama her ihtimale karşı başka isim söyledim…Hadi gidelim,şerefe
-Şerefe Eeee sonra
-Biz bu hanımla yaklaşık bir seneden fazla mesajlaştık İşte tam bu sıralarda benim istediğim bir kızla ailem beni nişanladı Derken düğün günüde koydular
-Vaybe komutan tıpkı Arjantin dizileri gibi Ne aşk be
-Aşk değil be oğlum,sadece mektup arkadaşlığı bizimki
-Öyledir öyledir…
-Neyse biz erkeğiz ve yapacağımız işi doğru yapacağız ya bende kalktım, nişanlandığımı yakında evleneceğimi söyledim Hanım, Allah mesut etsin dedi
-Yuh be komutan direkt evleniyorum denirmi be
Arkasına dayadığı ellerini ayaklarını karnına doğru çekerek dizlerinde birleştirdi ve yine dalgın dalgın gölün karanlık sularına bakmaya başladı Bir müddet sessizlik oldu
-Bir gün bir mesaj aldım,mesajda madem evleniyorsun birbirimizi ilk ve son olarak görsek dedi
-Eeee
-Epey düşündümNasıl olurdu Ben evlenecektim Ama bir taraftanda bu hanımı merak ediyordum Yazılarından onun çok iyi tahsil yaptığını anlıyordum
Şimdi oturduğumuz burada uzun uzun düşündüm Benim nereli olduğumu bilmiyecektikiGörüşsek ne zararı olabilirdi Aslında benim değil bayanın bundan korkması tedirgin olması gerekirken ben tedirgindim Sonunda kararımı verdim bir defa görüşecektim
-Nereliymiş bu hanım komutan
-Tam olarak nereli olduğumu ne ben nede o söylemiyor Sonunda bizim vilayetimize pekte de yakın olmıyan bir vilayetde buluşmıya karar verdik
-Vaybe
-Neyse ben belirtilen günde daha sabah namazından sonra arabamla yola çıktım Hani aklımca buluşacağımız yere ondan önce varıp buluşmadan önce onu görmek istiyorum Belkide onu görüp,kendimi ona hiç göstermeden oradan ayrılacak,daha sonrada ona son bir özür mesajıyla veda edecektim
-Peki,bir birinizi nasıl tanıyacaktınız
-Kim erken gelirse iskelenin yanındaki kafeteryanın içinde oturacağı masada elinde yapma kırmızı ve sarı gül tutacaktı
-VaybeeEeeee
-Ben akıllıyım ya orada dolaşırken aklıma , neden benim yerime birini o masaya oturtup eline gülleri vermiyorum dedim
-Tam dayaklıksın be komutan
-Neyse buluşmaya yarım saatden az bir zaman kala ben garsonla anlaşıp kenarda kalan bir masının üstüne gülleri bırakacak,sorulduğunda şimdi gelecek diyecek hanımı masaya oturtacaktı Ben başka masadan o masayı gözliyecektim
Garson da o masaya başkasını oturtmıyacaktı Dediğim gibide yaptım Garsonla anlaştığımız masanın üzerine yapma kırmızı ve sarı gülü koyup tam karşı köşedeki masaya oturdum ve o masayı kesmeye başladım
-Dur komutan dur yahu Hadi gidelim,şerefe yarasın… Eeeeee
-Akşama kadar bekledim ne gelen var nede gidenAkşama doğru eve doğruyola çıktım Ama bozulmuştum Tam bir tongaya düşmüştüm Ya kendini bana hanım diye tanıtan biri beni işletmişti yada evli bir hanım veya başka biri başka bir nedenle beni atlatmış,çok kötü işletmişti
-Ulan ne iş be Ama mesajlaşma devam etti dimi komutan ?
-Yok O günden sonra tek bir mesaj bile gelmedi Ben bir defa bayağı uzun ama kırıcı olmıyan bir Mail attım ama hiçbir cevap gelmedi Bir müddet sonra benim düğünüm başladı Bizim buralarda baştan kadınlara kına eğlentisi yapılırErkeklerede ayrı eğlenti yapılır
Düğün için göl kenarındaki bizim otelin büyük salonu hazırlandı Bir kalabalık ki sorma gitsin Evleniyorum ama inanki o hanımın bana oynadığı oyunu hala hazmetmiş değilimO akşam Evlendim
-Hiçbir haber yok yani Vaybe kavanoz dipli dünya, vayki ne vay
-Yok yok Sanki biz hiç olanları yaşamamış,hiç yazışmamışız…Neyse Düğünümün ertesi günü bizim oteldeki komi bana bir mektup getirdi Mektubun üzerinde sadece benim ismim vardı Müdüriyet odasına gidip merakla zarfı açtım… Hadi içelim,şerefe
-ŞerefeYahu komutan öyle bir yerde kesiyorsunki ? Sonra Ne yazıyordu
-Mektupta yazılanlar kelimesi kelimesine aynen şöyleydi ;

Sevgili arkadaşım;
Sana önce bir özür borçluyum O gün seninle buluşmaya gelmediğimi sanıyor ve seni atlattığımı düşünüyorsun İnanki durum öyle değil
Sen bana ben evleniyorum deyince artık seninle buluşmam ne bana nede sana bir fayda sağlamıyacaktı Belkide senin kurulmasını planladığın yuvanın baştan yıkılmasına sebep olacaktım Buna müsaade edemezdim Senin garsonla konuşmanı,masaya kırmızı ve sarı yapma gülleri koyup köşedeki masaya geçip benim gelmemi gözlemeye başladığında ben o kafeteryadaydım Senin oturduğun masanın hemen yanındaki masada yaşlı bir teyzeyle oturuyordumİçeri girdiğimde yaşlı teye yalnız oturuyordu bende ondan izin aldım onun masasına oturdum Sen yandaki masada oflayıp pufladıkça sana çektirdiğim bu azap için o kadar üzülüyordumki,yine de sana ben buradayım diyemiyordum Sen kalktın bende arkandan Sen arabana bindin gittin Ben arabanın plakasını aldım Arabanın plakasından senin yerini öğrendim Bulunduğun şehre gelip düğününün sizin göl kenarındaki otelinizde hangi tarhte yapılacağını öğrendim Kına gecesinde gelin hanımla birlikte oynadık Oteldeki düğünde nikahtan sonra seni tebrik edenler arasında bende vardım Hatta güzel gelinimize çam sakızı çoban armağanı bir takıda taktım
Sen o kadar iyi niyetli birisinki,buluşmaya gelmediğimde ağzını bozup tek bir kötü yazı yazmadın Oysa başkası olsaydı…
Ben akşam geç vakit buradan ayrıldım Ayrılmadan öncede bu mektubu otelinizin komisine sana verilmek üzere verdimEşin çok iyi mükemmel bir hanımefendi,senide çok seviyorOnu elinden geldiğinden çok fazlasıyla mutlu et
Neyse, bundan sonra sana yeni hayatında her şeyin istediğince olmasını dilerim
Mutlu et,mutlu ol
SEDA

Mektup elimde dışarı fırlayıp bana mektubu veren komiyi buldum Mektubu bana verilmek üzere başı eşarpla örtülü bir hanımın verip uzaklaştığını söyledi Karanlık olduğundan kadını tanıyamamış
Otelin önündeki iskelenin ta uç kısmında ellerim ceplerimde öylece dalgın dalgın uzaklara bakarken arkamdan bir ses “Günaydın canım” eşimdi “Günaydın hayatım” Biz bir müddet el ele iskeleden göle bakarken eşim, “akşam senin arkadaşının eşi olduğunu ama kocası öldüğünden yalnız geldiğini söyliyen bir hanım şu hediyeyi taktı” Yarımlık bir altındı Üzerindeki yapıştırılmış etiketde; “Birbirinizi mutlu edin,mutlu olun yazıyordu
Eşimle sessizce iskeleden otele doğru yürümeye başladık
-Eeeee
-Eeeee…si işte bu oğlum
Gölün sakin dalgaları kıyıdaki çakılların üzerinde sessizce dağılırken,güneşin ilk ışıklarıda etrafı aydınlatmıya başlamıştı

Mustafa Arif Razgartlı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com