Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
öğretmenim

Ben Bir Öğretmenim

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Bir Öğretmenim

Ben Bir Öğretmenim Yazısı - Ben Bir Öğretmenim Sena Çarhoğlu - Sena Çarhoğlu Yazıları

Bir ışık saçılırTozpembe dünyamızı aydınlatanGüzel bakışlı,tatlı gülüşlü,her şeyden önce güçlüYaklaşır yanıma doğru ve tutar ellerimdenGötürür sırama doğruBenim ise yaşlıdır gözlerimArkama baktığımda el sallayan annem vardır

Bu benim annemden ilk ayrılışımdır Annemsiz ilk yürüyüşümdür Halbuki annem tanımadığım kişilerle konuşmamamı söylerdiNiye tutmuştu bu teyze benim elimdenNereye götürüyordu? Minik dünyamda çok şey sorgulamış- tım Yüzüne baktığımda tatlı bir tebessüm vardıKocaman ağabeyler,ablalar yanaştı yanımıza ve hep bir ağızdan;

"Öğretmenim biz sizden nasıl ayrılırız?"Sarıldılar o teyzeye ağa-

beyler,ablalarYoksa bu teyze benimde mi öğretmenimdi?Elimden tutup aydınlığa götüren!Ben ise hüngür hüngür ağlamıştımNe bilirdim ki küçük dünyamda ki en büyük varlık öğretmenimin eli olduğunu

Ve aradan yıllar geçmiştiBen beşinci sınıfı bitirmiştimŞimdi benim ye-rimde minik yürekler duruyordu ve ben ne kadar ayrılmak istemesem de ayrılmak zorundaydım öğretmenimdenMeğer zaman sevdiklerinle yaşayınca su misali akıp gidermişBüyüdüm sanarken küçük dünyamdaki ikinci annemdiAma bilmiyordum ki

daha niceleri gelecektiFakat benim o zamandan beri hayalimdi minik yürüklerin ellerinden tutmak

Yıllar geçtiŞimdi ise ben tutuyorum minik elleriAğlayan gözlerle veda eden çocuklarımın ben siliyorum gözlerinden yaşlarınıDaha dün ben çocukken bir sürü çocuğum olmuştuGerçektende ne kadar çabuk geçmişti zamanAma geçsede yıllar bir öğretmenimin sözü hiç çıkmaz hatrımdan ;

"Bir haykırsam duyar sesimi tüm dünyaAçar gözlerini tüm yonca-larEvet ben herhangi biriyimBen Ayşe,ben Fatma,ben Anadolu'da,ben Rumeli'de kısacası ben tüm dünyadayımBen bir öğretmenim

Sena Çarhoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com