![]() |
Yaşamının Yönetim Koltuğunda Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşamının Yönetim Koltuğunda OlmakHayatı yönetme - hayatta ön planda olabilmek - kendimizin farkına varabilme - yeteneklerimizin farkına varabilme S I Z L A N M A K,söylenmek asla derman değildir,çözümün parçası olamaz ![]() Eskilerden bir taşlama/bir masal/bir fıkra vardır! = İki tembel bir odada oturmakta imiş ![]() ![]() Gün Bankanın şahsa açtığı tüketim kredisi gibidir,İsterseniz onu tümden çeker,yatırım yapar,hayatınızı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için kullanırsınız ![]() İster seniz çektiğiniz meblayı har vurup harman savurursunuz ![]() İster seniz krediyi ne yapacağınızı bilmez bir halde bir kısmını çekersiniz derler ![]() Evet aynen bu şekilde fakat bir farkı var çekmediğiniz,yani yaşamadığınız kısım bir sonraki GÜNE devrolmaz ![]() Hayatınızın bahşedilen her anı kutsal sayılıp,özenle hakkını vererek,müsriflik yapılmadan yudum yudum FARK ederek yaşanıyormu? İşte bu sonraki an lara ve günlere güzel bir yatırımdır ![]() Yaşam direksiyonuna geçmeyip,geçmiş gibi yapar,yokuş aşağı yönetimsiz salıverirseniz en küçük kasiste,trafikteki diğerlerinin en küçük kusurunda kaza yaparsınız ![]() Bu hata yada kasis ölümcül değilse aldığınız hasarı SIZLANARAK-BAŞKALARINI/HAYATI SUÇLAYARAK-ACINDIRARAK-HAKKETMEDİĞİNİZ İYİLİKLERİ BEKLEYEREK-SORUMLULUK ALMAYARAK-BAHANELER ARDINA SAKLANARAK telafi edemezsiniz ![]() ![]() Direksiyondaysanız,dikkatliyseniz,ne yaptığınızı ve nereye gittiğinizi biliyorsanız,trafikteki diğerlerinin hakkınıza tecavüz etmesine mukavemet edersiniz ![]() Tüm özeninize karşın yolunuza barikat oluşturulursa,yoldan çıkmanıza yada kaza yapmanıza sebep verilirse,o yaşam sahibine yaptığından sizin zarar gördüğünüzü belirtip şikayette bulunursunuz ![]() ![]() ![]() Yaşamınızın YÖNETİM koltuğuna oturun ![]() Sızlanmayın,yukarıdaki fıkrada olduğu gibi yaşanmamışlık hevesine kapılmayın,söylenmeyin DUYULUN,söylenecek olana/yüzün e söyleyin ![]() Doğuştan sizinle olan yeteneklerinizi görmezden gelmeyin,küçümsemeyin ![]() Onlar siz yönetimi ele aldığınızda orada,yanınızda olacaklar ![]() Hayatı daha zengin,yaşanası ve huzurlu yaşamak istiyorsan veya tereddütlerin varsa,yaşamının yönetimini elinde tutan kimseden modelleme yapamıyorsan,görmemiş-gözlemlememişsen kendini,yeteneklerini ve yönetimi tanımak ve yönetmeyi başarmak için Kişisel gelişiminle ilgili bir şeyler yap ![]() |
![]() |
![]() |
|