Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hırsız, muamelesi, yapanlar

Kendine Hırsız Muamelesi Yapanlar

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kendine Hırsız Muamelesi Yapanlar



Kendini tanımak - kendinle barışık olmak - kişilikte aşırı kendine yüklenme


Açıkta bırakılmış karpuz sergisinden gece kaç karpuzun çalındığını bilmeyen, bilmek için onca karpuz yığınının teker teker sayılmasına gönüllü olmayan sergi sahibi gibimisin?

Bilincinden/bilgisinden neler alındığını-neler katıldığını, hayatından/önceliklerinden nelerin çalındığını/nelerin öncelik sıralamasına tıkıştırıldığını bilemeyen misin?

Kendini endişeli-suçlu-değersiz mi hissetmektesin?

Öfke ve nefretini çevrendeki kişilerin kaybından korktuğun için onlara değil de kendine yönlendirenlerden misin?

Kendin, çevren ve gelecekten BEKLENTİLERİN-ideallerin ile şu anki gerçek durumun arasında uçurumlar mı var? Gerçek dışı mı? Orantısız mı? Bu farklı yüksek standartlara ulaşamamak sende GÜÇSÜZLK ve yalnızlık düşüncelerine mi sebep oluyor?

Üst benliğinin baskınlığı sayesinde; Kendini kısıtlayıp-suçluyor-zevk verici/rahatlatıcı etkinliklerden uzak durup adeta kendine işkencemi ediyorsun?

Çevrendeki kişiler/yakınların-akrabaların senden karşılanması olanaksız çok şey beklediklerinden; Sende ZAYIFLIK ve ÇARESİZLİK duygusu mu oluşuyor?

Ta küçüklüğünden beri, kendini bildin bileli Sevip saygı ve gurur duyacağın, ondan destek ve sıcaklık göreceğin/benzemek isteyeceğin, imrendiğin düzeyde bir yakının/bir kişi/Baban-annen/akraban ya da benzeri bir kişin olmadı mı? Bu yüzden kendinde GÜVEN kaybına mı neden oldun?

Çocukluğunda stresli koşullarda-gergin atmosferlerde yaşayıp, bunları sana yaşatanlardan bu durumlardan kurtulmak için iyi niyetli ve yeterli desteği mi alamadın? Böylece zorluklarla karşılaştığında başa çıkma mekanizman gelişmediğinden bocalıyor/kararsız kalıyor ve beceriksizleşip kendini kötü mü hissediyorsun?



SİZE BİR MÜJDEM VAR;

DEPRESİFSİNİZ/DEPRASYONDASINIZ KARDEŞİM!



Dikkatinizi toplayamazsınız, konsantrasyonunuz bozulur, unutkanlığınız had safhaya ulaşır, yeni şeyler öğrenmekte zorluk çeker böylece de özel yaşamınızda/iş yaşamınızda zindan olur

ÇÖKKÜN bir duygu hali yakana yapışır, kendini mutsuz/ağlamaklı/kederli hissedersin

Çoğu etkinliğe karşı ilgisiz ve onlardan zevk almaz olursun Ya çok kilo kaybın ya da çok kilolanman söz konusu olur Hemen her gün UYKUSUZLUK illetiyle veya UYKUDAN başını alamamakla cebelleşirsin Hareketliliğinde azalma-HUZURSUZLUK, halsizlik, yorgunluk, eskisi kadar enerjinin kalmaması, kendini DEĞERSİZ hissetmen, kendini KÜÇÜK görmen/beğenmemen, kendini SUÇLU ya da GÜNAHKÂR görmen, Kararsızlık hali yaşamının bir parçası olur Bu halleriniz iki haftadan fazla sürerse kalıcı/tekrarlayan olmaması için uzmandan yardım alın

Kadınlarda ergenlik çağında yaşadıkları kısmen hormon el değişiklikler-aybaşı-menopoz ve hamilelik yüzünden neredeyse erkeklere oranla iki kat fazla görülür

Erkeklerde tipik depresyon belirtileri gösterirler fakat kadınlara göre daha asabi ve saldırgan olur veya alkol/uyuşturucu gibi maddeler kullanarak maskelemeye çalışırlar

Dürüstçe kendinizle barışın/kendinizi tanıyın Yardıma ihtiyacınız olduğunda uzmandan yardım istemekten çekinmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.