![]() |
Mutluluk Şakaya Gelmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluk Şakaya GelmezKişisel Gelişim Yazıları - Kişisel Gelişim Hakkında - Kişisel Gelişim Yaşam Tarzımı Mutlu olmak zor mu? Nefes almak bir mutluluk değil mi? Mutlu olmak için hemen bence gerekli mutluluk şartlarını verelim; 1- Asla demeyiniz [asla asla demeyiniz]! 2- ´´Ama´´ ve ´´fakat´´ demeyiniz! 3- ´´Farketmez´´derseniz yalan söylemiş olursunuz ![]() ![]() 4- Hiç bir cümlenizin fiili ´´mışmiş´´ veya ´larler´´ veya ´´mişlermışlar´´ veya ´larmışlermiş´´ ile bitmesin, bunlar sizin bilmediğiniz ve görmediğiniz başkasının anlattığı eylemledir ve bunlara göre hareket hem size hem karşınızdakine zarar verir ![]() 5- Başkasının yerine düşünmeyin! 6- Başkasının yerine karar vermeyin! 7- Bencilce yaşayın! Zaten insan bencildir ve kendisi için yaşar, aksini söyleyip veya düşünüp kendinizi kandırmayın ![]() ![]() ![]() 8- Pozitif düşünce ile yaklaşın konulara ( yapacağım, başaracağım gibi ) ama bu Pollyannacılık olmasın! 9- Asla vazgeçmeyin! 10- Geçmişi yargılamayın, birşey kazanamazsınız ![]() 11- Mutlu olmak ve ilerlemek için yaşanan şeyleri tekrar yaşamayınyaşanmışlardan faydalanın ( Ateşin el yaktığını öğrenmek için elinizi ateşe sokmaya gerek yok, etrafınıza bakmak ve okumak yeterlidir ) ![]() 12- Kendinize ve etrafınızdakilere insanlara güvenin onları sevin! 13- Genelleme yapmayınız! ( Bütün erkeler veya kadınlar gibi ) 14- Siz hissetiğinizi yaşayın varsın dünya beğenmesin siz beğeniyorsanız yeterlidir 15- Bir anı yaşamak için yıllar harcamak başarısızlıktır başarı bir anda yılları yaşayabilmektir 16- Ben hep veriyorum almıyorum demeyinsadece verirsenizvermeyi bilmediğinizden o hiç bir yere gitmez Almasını bilmeyen veremez vermesini bilmeyen alamaz ağlamasını bilmeyen gerçekten gülemez üzülmesini bilmeyen sevinemezHer şeyin dengesi vardır 17- Ve karar verinşu an sizinde yeni bir hayata başlama anınız olsun!! Çok mu zor bunları uygulamakbakın bunları yazın ve uygulayın hayatınızın hemen değiştiğini göreceksiniz Hayat çok güzel yaşamasını biliniz! |
![]() |
![]() |
|