![]() |
Kişisel Konumun Farkında Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Konumun Farkında OlmakKişisel konumun farkında olmak çok önemli ![]() ![]() ![]() ![]() Sabırsız olmamı şuanki seviyemin sabırlı olmaya yeterli olmamasına bağlarsam bu hem kendi tutarlılığımı korumamı sağlar hem de bunu geliştirebileceğimi farketmiş olurum ![]() ![]() ![]() - Neden sabırsızım ? - Çünkü kişiliğim bunu gerektiriyor ![]() Fakat burada tutarlılığı sağlamak için kişiliğimin kontrolüm altında olmadığını kabul etmem gerekti ki bu benim sabırsızlık özelliğimi değiştirmemi belki de hayatımın sonuna kadar engellemiş oldu ![]() Bu durumda zor fakat başarılı yöntem birinci yöntem ![]() - Ben dikkafalıyım ve bu bana sürekli problem yaratıyor ![]() ![]() ya da - Kendi fikirlerimden çok eminim, bu yüzden bazılarının arkamdan ukala diye bahsediyor ![]() ![]() ya da - Çok öfkeliyim ve bu hem sağlığıma zararlı hem de çevremdekilerin huzurunu sürekli bozmama neden oluyor ![]() ![]() Bunlar çok temel hatalar ![]() ![]() Zayıflığımızı itiraf edip, hem yanlışımızı hem de bunun doğrusunun ne olduğunu kendimize itiraf edebilecek konuma ulaştıktan sonra zor yolun önemli bir kısmını tamamlamış oluyoruz ![]() Bu da "BEN"i biraz azaltıp, egoyu biraz bastırıp, Socrates'in ünlü sözünü sürekli hatırda bulundurmak anlamına geliyor ![]() ![]() ![]() tolga |
![]() |
![]() |
|