![]() |
Bencillik Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bencillik Nedirbencilliğin zararları - bencil olmak - bencilliğin doğurduğu kötü sonuçlar - bencil insanBencil olmak kadar insanların birbirine zarar verdiği çok az şey vardır ![]() ![]() Ülkemizde kimi insan asgari ücretle gecinirken kimi insan da 4000, 5000 belki daha fazla maaş almakta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ay kendinize yetecek hatta çok artacak kadar maaş alıyor musunuz? Peki paranızı paylaşmayı hiç düşündünüz mü? Her ay 300 TL’nizi yardım için kullanırsanız o insanlara ne kadar büyük bir faydanız olur ![]() Benim kimseye yardım edecek param yok diyip hemen çıkmayın ![]() ![]() Para ve Mutluluk Ne insanlar var parası çok mutluluğu yok ne insanlar var mutluluğu çok parası yok ![]() ![]() ![]() Yani kendinize ayırcağınız paradan çok başkaları ile konuşmanız, kaynaşmanız, yardımlaşmanız size mutluluk getirir ![]() Bu ülke hiç kimse kusura bakmasın ama geçmişdeki paragöz yani bencil siyasetçiler yüzünden geri kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() Aklınıza sanki sen kusursuzsuz diye birşey gelirse yanılmayın hiç bir insan kusursuz değildir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Bencillik Nedir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bencillik Nedirbencillik ben cilikten gelir herşeyin başında ben olmak vardır ben im isteklerim ben im ihtiyaçlarımdır böyle olmak insanın ne kendisini nede etrafında olanları mutlu etmez ben cil olan kişi kısa süren bir mutluluk yaşar fakat zamanla yalnız kalmaya mahkumdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|