![]() |
Kişisel Gelişimin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişimin ÖnemiYetişkin Bireylerin Gelecekte Kariyer Sahibi Olmaları İçin Kişisel Gelişimin Önemi - Kariyerde Gelişimin Önemi - Gelişim Ve Kariyer - Kariyer Ve Kişisel Gelişim Kariyer, insanların sosyal hayatlarında kendilerini tanımlamaları ve başkaları tarafından tanımlanmalarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başta insanın bu aleme gönderiliş gayesini öğrenmesi ve bilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kariyer gelişim düzeyi, bir insanın, kendisinin ve diğer insanların ihtiyaçlarına cevap verebilme düzeyidir ![]() ![]() ![]() ![]() Maslow, ihtiyaçları 5 kategoride tanımlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İletişim becerisi hayatın her alanında başarının anahtarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batı kaynaklı kişisel gelişim kitaplarında teklif edilen tekniklerin çoğunun, dinimizin teklif ettiği tekniklerle uyum içerisinde olduğu anlaşılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İletişimde ince ayrıntılar çok önem taşımaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişimin ÖnemiKişisel gelişim; `insanların sahip olduğu potansiyelleri açığa çıkarma sanatı ve bilimidir` şeklinde tanımlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini bulmaktır Teknolojinin gelişmesiyle insanlar kendilerinden uzaklaşmaya başladılar, o teknolojiyi üreten unsuru yani kendilerini unuttular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaradılış gayemiz İnsanın, bu aleme gönderiliş gayesini öğrenmesi ve bilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayal dünyamızın ucu bucağı yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Yapacağımız işleri düşündükçe hayal alemimizin dahi bu işlerin altından nasıl kalkacağımızı tespit edemediğini görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişi kendisini tanıdığı takdirde Allah`ı da tanıyacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyaçlarımızı tanımlamalıyız İhtiyaçları 5 kategoride tanımlamak mümkün 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozitif değerler Kişisel gelişim, insanın bireysel olarak sahip olduğu pozitif değerlerdir ![]() -Hayattan lezzet alabilme, -Diğer insanların hayatına değer katabilme, -İletişim becerileri… gibi vasıflardır ![]() Bir günü diğerine denk olmamak önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizce doğru olan önermeleri işaretleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Maddi anlamda kendimi güvende hissediyorum ![]() Hemen hemen her sabah güne başlamayı iple çekiyorum ![]() Beni rahatsız eden veya kullanan biriyle zaman geçirmem ![]() Eşimle veya bekar olarak hayatımdan memnumum ![]() Kısa da olsa yılda en az 4 tatil yapıyorum ![]() Bu öğleden sonra ölecek olsam hiçbir pişmanlık duymam ![]() Yaşam kolay; beni etkileyen hemen hemen hiç problemim veya halledilmemiş meselem yok ![]() Boş vaktimi tamamen hoşuma giden şeyleri yaparak geçiririm; hiçbir zaman sıkılmam ![]() Parasal özgürlüğümü kazanma yolunda ilerliyorum; veya zaten bunu sağladım ![]() Yanlarında hiç çaba harcamadan kendimi iyi ve rahat hissettiğim bir arkadaş grubum var ![]() İşim/kariyerim beni hem tatmin ediyor, hem de besliyor, kendimi harcanmış hissetmiyorum ![]() Evimi seviyorum: Konumunu, stilini, dekorasyonunu, ışıklandırmasını, verdiği duyguları, vb ![]() Kendi hayatımı yaşıyorum, bir başkasının benim için tasarladığı veya benden beklediği yaşamı değil ![]() Çok çok az şeyi tolere ediyorum veya katlanıyorum; yaşamımda buna yer yok ![]() Geleceğimin ufkunda bulutlar veya sis yok; bana net ve açık gözüküyor ![]() Maddi/mali başarı için uğraşmama gerek yok; az bir çaba ile beni buluyor gibi İsteklerim karşılandı/yatıştı; istediğim çok az şey var ![]() Kişisel ihtiyaçlarım tatmin edildi; karşılanmamış ihtiyaçlar tarafından idare edilmiyorum ![]() Hafta sonları ve diğer tatil günleri benim için eğlenceli ![]() Günü tamamlamak için ihtiyacım olandan daha fazla enerji ve yaşam gücüne sahibim, gün sonuna doğru sürünmeye başlamıyorum Yüzleşmediğim, uğraşmayı veya ilgilenmeyi ertelediğim hiçbir şey yok ![]() Kendime şu an için en mükemmel yaşam stilini tasarladım ve yaşıyorum ![]() Yaşamımda herhangi bir çeşit maddi stres/sıkıntı yok ![]() Gün içinde farkındalığımı koruyabiliyorum; kendimi strese, adrenaline, kafeine veya ilaçlara kaptırmıyorum ![]() Günümün son saatini geçirmek için en mükemmel şekli tasarladım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişimin Önemiİş hayatında var olmak için büyük mücadelenin verildiği bu günlerde, aktif iş hayatının yanı sıra işe alım süreçlerinde de önemi giderek artan önemli bir konu Kişisel Gelişim ve buna bağlı olarak bir bir dizi önlem alınmsı gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|