![]() |
Kendinizi Seviyormusunuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendinizi Seviyormusunuzbenlik gelişimi - benlik bilinci - kendisiyle barışık olmak - kendinizi tanıyormusunuzBenlik bilincinize yakından bakabilmenin bazı yöntemleri vardır ![]() ![]() 4: eğer ifade tümüyle doğruysa 3: eğer ifade çoğunlukla doğruysa 2: eğer ifade kısmen doğruysa 1: eğer ifade ender durumlarda doğruysa 0: eğer ifade hiç doğru değilse 1 ( ) Sabahleyin neşeli bir şekilde uyanırım ![]() 2 ( ) Çoğunlukla neşem yerindedir ![]() 3 ( ) Çoğu kimse tarafından sevilirim ![]() 4 ( ) Aynaya baktığım zaman, aynada gördüklerim hoşuma gider ![]() 5 ( ) Karşı cinsten biri gözüyle bakıldığında, çekici bir kimse olduğumu düşünürüm ![]() 6 ( ) Zeki bir insanım ![]() 7 ( ) İşimden hoşlanırım ![]() 8 ( ) Kendimle ilgili olarak utanılacak pek bir şey göremiyorum ![]() 9 ( ) Yeterli sayıda arkadaşım var ![]() 10 ( ) Oldukça enerjik bir insanım ![]() 11 ( ) İyimser bir kişiyim ![]() 12 ( ) Kendi hatalarıma gülebilirim ![]() 13 ( ) Eğer hayata yeniden başlama imkanım olsaydı, değiştirmek istediğim pek bir şey olmazdı ![]() 14 ( ) Ben ilginç bir insanım ![]() 15 ( ) Yaşamımdan memnunum ![]() 16 ( ) Gelişen ve değişen bir insanım ![]() 17 ( ) Başkaları bana önem verir ![]() 18 ( ) Bana benzer başka insan pek bulunmaz ![]() 19 ( ) Görünüşümle ilgili olarak değiştirmek istediğim şey yok ![]() 20 ( ) Ben duyarlı bir insanım ![]() 21 ( ) Şimdiye dek yaptıklarımdan pişman değilim ![]() 22 ( ) Önem verdiğim kişiler benim kanılarımla, düşüncelerimle ilgilenirler ![]() 23 ( ) Duygularımı açıklamaktan çekinmem ![]() 24 ( ) Gerçekten bir cennet varsa, öldükten sonra ben mutlaka oraya giderim ![]() 25 ( ) Başkalarıyla konuşurken rahatım ![]() 26 ( ) Yaşamımı istediğim yöne çevirebilirim ![]() 27 ( ) Yerlerinde olmak istediğim, gıptayla baktığım çok sayıda kimse yok ![]() 28 ( ) Oldukça ilginç bir yaşamım oldu ![]() 29 ( ) Ben her türlü iyilik ve ödüle değer biriyim ![]() 30 ( ) Yaşamımda şu anda bulunduğum noktada olmaktan çok memnunum ![]() Toplam puanınız kaç? 96 ve yukarısı: Kendiniz hakkında oldukça olumlu düşünen bir kimsesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 82 – 95 Arası: Kendini seven ve kendiyle barış içinde yaşayan, şanslı insanlardan birisiniz ![]() ![]() 48 – 81 Arası: Kendinizle ilgili karışık duygularınız var ![]() ![]() ![]() ![]() 47 ve Aşağısı: Kendinizi pek beğenmiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|