![]() |
Özgüven Kazanma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özgüven Kazanmaözgüven eksikliği - özdenetim nedir - iradeyi kullanmak - özdenetim nasıl kuvvetlendirilir “Hocam Merhaba, ben Nurhak Lisesinden ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tür mesajları sıkça kapımı çalar ![]() ![]() ![]() “Sevgili İsminur, Özgüven kazanmak hiç de zor değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah adaletlidir, hak edene verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parola şu: Üşenme! Erteleme! Vazgeçme! Vazgeçen başarısızlığı seçer ![]() Kendine güven çünkü senin kimseden bir eksiğin yok ![]() ![]() Herkes hayata aynı donanımla atılır ![]() ![]() ![]() Ben de yapabilirim, demelisin çünkü yapanlar da bizim sahip olduğumuz 120 milyar nörondan oluşan bir beyne sahip ![]() Bütün zaferler beyinde kazanılır ![]() Bütün zaferler beyinle kazanılır ![]() Yeteneksiz insan yoktur, yeteneklerini keşfedememiş ve geliştirememiş insan çoktur ![]() Allah insanı yeryüzü halifesi olacak yetenekte donatmış ![]() ![]() ![]() ![]() Zekâsız insan yoktur, zekâsını geliştirememiş insan vardır ![]() Her yaşta ve her zaman zekâ geliştirilebilir ![]() İlim öğrenmek zekâmızı geliştirir ![]() Okumak, beyin vitaminidir ![]() ![]() Okunmak düşünmek demektir ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz(sav), bir saat tefekkür, bir sene ibadetten daha hayırlıdır, buyurur ![]() Oku, düşün, yaz ve anlat ![]() Taşı delen suyun sertliği değil, damlaların sürekliliğidir ![]() Sudan sabrı öğren ![]() Zihni ve hafızayı geliştiren beyin sporlarını sürekli yap ki hafızan ve zekân gelişsin ![]() Dehanı Keşfet Zekânı ve Hafızanı Geliştirisimli eserimi muhakkak oku ![]() ![]() ![]() Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı adlı kitabımı mutlaka okumalısın ![]() ![]() Hedef seç, program yap ve çalış ![]() ![]() Başarıya Götüren Yol‘u oku ve kendini motive et ![]() Başarı İnanç İşidir'i oku, özetini çıkar ![]() ![]() ![]() Sınav Stresini YenmeVerimli Ders Çalışma Metotları adlı kitabımı da okumanı tavsiye ederim ![]() ![]() Oku ve yoluna devam et ![]() ![]() Pozitif düşün ![]() ![]() Unutma, Eva’nın, Maria’nın, Elizabet’in yaptığını Havva, Meryem, Emine de yapar ![]() Allah çalışana verir ![]() ![]() Çalışmak fiili duadır ve neticeyi Allah’tan istemektir ![]() ![]() O senin çalışmalarını görür, dualarını işitir ve çok da merhametlidir ![]() Başarılar dilerim yavrum ![]() Sonraki günlerde günlerde okuyucum ile yazışmaya devam ettik ![]() ![]() Eylül 2011’de ondan tekrar mesaj aldım ![]() ![]() Sakın vazgeçme ve programı bozma, notu gönderdim ![]() En önemli şey, başarabileceğine inanmak ve özgüven sahibi olmaktır ![]() Pozitif düşünmeye devam etmelisin ![]() ![]() Başarı inanç işidir, inanan ve kendini işine, dersine adayan başarır ![]() Netice olarak başaranlar da insan biz de… Hem başarı kopyalanabilir ![]() ![]() ![]() Yukarıda adını verdiğim kitaplarda bol bol başarı hikâyeleri anlattım ve başaranların tecrübelerini gençlere aktarmaya çalıştım ![]() ![]() Esasen okumak beyni beslemektir ![]() Öğrenmek insana mutluluk verir ![]() 80 yaşından sonra da öğrenmeye devam eden ünlü bilgin İbn-i Âkil şöyle der: “İlme 80 yaşımda duyduğum hırs ve iştiyak, 20 yaşımdayken duyduğumdan daha çoktur ![]() 20 ayrı ilim dalında eser veren İbn-i Âkil, bilgeliğini okumaya ve okuma merakına borçlu ![]() Endülüslü ünlü filozof ve bilgin İbn-i Rüşd okuma tutkusunu şöyle ifade eder: “Ömrümde kitap okumadan geçirdiğimi iki gece hatırlıyorum: Birincisi, evlendiğim gece; ikincisi ise babamın vefat ettiği gece ![]() |
![]() |
![]() |
|