Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kazanma, özgüven

Özgüven Kazanma

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Özgüven Kazanma

özgüven eksikliği - özdenetim nedir - iradeyi kullanmak - özdenetim nasıl kuvvetlendirilir

“Hocam Merhaba, ben Nurhak Lisesinden Çok büyük bir sorunum var: Özgüvensizlik… Kendime güvenimi 7 sınıftan itibaren kaybettim Ailem benim yapabileceğim bir şeyi dahi yapamayacağıma inandırdı Şimdi ne yapabilirim? Lütfen yardım edin!”

Bu tür mesajları sıkça kapımı çalar Oturup mesajları üşenmeden, erinmeden cevaplarım Burada tuhaf olan, çocuğuna doğru bir yol haritası çizmesi gereken ailenin, yavrusunun zihnine ümitsizlik şırınga etmesi Okuyucuma şunları yazdım:

“Sevgili İsminur,

Özgüven kazanmak hiç de zor değil Evvela inancını yitirme Başaracağına inan Allah, herkesi yeryüzü halifesi olarak yaratmıştır ve bunu yapabileceği yetenekle donatmıştır Başarı ve mutluluğu Allah verir, biz çalışarak onun rahmet kapısını çalarız

Allah adaletlidir, hak edene verir “İnsan için sadece çalıştığının karşılığı vardır” buyurur Mutlaka bir program yap ve düzenli çalış Başarıyı ondan iste Seminer sırasında yaptığımız 35 saatlik çalışma planını hatırla ve onu yenile Duvarına as ve uygula Sakın vazgeçme

Parola şu: Üşenme! Erteleme! Vazgeçme! Vazgeçen başarısızlığı seçer

Kendine güven çünkü senin kimseden bir eksiğin yok Başaranların senden bir fazlası yok

Herkes hayata aynı donanımla atılır Başaranlarda olan bir beyin, bir yürek, iki el, iki ayak sende de var Yüreklilik insanın içinden gelmeli, insan başarılarını yüreklilikle bezemeli

Ben de yapabilirim, demelisin çünkü yapanlar da bizim sahip olduğumuz 120 milyar nörondan oluşan bir beyne sahip

Bütün zaferler beyinde kazanılır

Bütün zaferler beyinle kazanılır

Yeteneksiz insan yoktur, yeteneklerini keşfedememiş ve geliştirememiş insan çoktur

Allah insanı yeryüzü halifesi olacak yetenekte donatmış Sende, sana lazım olandan fazla yetenek var Önemli olan yeteneklerini bulup geliştirmek Bunun için emek vermelisin

Zekâsız insan yoktur, zekâsını geliştirememiş insan vardır

Her yaşta ve her zaman zekâ geliştirilebilir

İlim öğrenmek zekâmızı geliştirir

Okumak, beyin vitaminidir Beynimizi iyi beslemeliyiz

Okunmak düşünmek demektir Düşünmek tefekkürdür Dinimiz tefekkürü ibadet sayar

Peygamberimiz(sav), bir saat tefekkür, bir sene ibadetten daha hayırlıdır, buyurur

Oku, düşün, yaz ve anlat

Taşı delen suyun sertliği değil, damlaların sürekliliğidir

Sudan sabrı öğren

Zihni ve hafızayı geliştiren beyin sporlarını sürekli yap ki hafızan ve zekân gelişsin

Dehanı Keşfet Zekânı ve Hafızanı Geliştirisimli eserimi muhakkak oku Zekâ gelişimi konusuna sana yardım eder Hafızanı nasıl daha verimli kullanabileceğini mutlaka öğren

Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı adlı kitabımı mutlaka okumalısın Beynimizi daha verimli kullanmanın yolları var

Hedef seç, program yap ve çalış Senin kimseden eksiğin yok

Başarıya Götüren Yol‘u oku ve kendini motive et

Başarı İnanç İşidir'i oku, özetini çıkar Önemli cümleleri bir kâğıda yaz ve duvara as Plan yapma ve verimli ders çalışma metotlarını öğrenmelisin

Sınav Stresini YenmeVerimli Ders Çalışma Metotları adlı kitabımı da okumanı tavsiye ederim Sorun çözmeyi ve çözülemeyen sorunları yönetmeyi öğren

Oku ve yoluna devam et Olumsuz fikir ve düşünceleri çöp sepetine at

Pozitif düşün Hayata iyimser bir gözle bak

Unutma, Eva’nın, Maria’nın, Elizabet’in yaptığını Havva, Meryem, Emine de yapar

Allah çalışana verir Çalışıp kazananları Allah sever

Çalışmak fiili duadır ve neticeyi Allah’tan istemektir Sonucu yaratan Allah’tır

O senin çalışmalarını görür, dualarını işitir ve çok da merhametlidir

Başarılar dilerim yavrum

Sonraki günlerde günlerde okuyucum ile yazışmaya devam ettik Kitaplardan aldığı şevkle yoluna devam etti

Eylül 2011’de ondan tekrar mesaj aldım Galiba başaramayacağım, diyordu

Sakın vazgeçme ve programı bozma, notu gönderdim

En önemli şey, başarabileceğine inanmak ve özgüven sahibi olmaktır

Pozitif düşünmeye devam etmelisin İyimser ol, kimseden bir eksiğin yok

Başarı inanç işidir, inanan ve kendini işine, dersine adayan başarır

Netice olarak başaranlar da insan biz de…

Hem başarı kopyalanabilir Bir kişi bir işi başarmışsa ikinci kişi daha kolay başarır Yeter ki daha önce o işi başarının tecrübesini kullansın

Yukarıda adını verdiğim kitaplarda bol bol başarı hikâyeleri anlattım ve başaranların tecrübelerini gençlere aktarmaya çalıştım Okuyup öğrenen başarır ve mutlu olur

Esasen okumak beyni beslemektir

Öğrenmek insana mutluluk verir

80 yaşından sonra da öğrenmeye devam eden ünlü bilgin İbn-i Âkil şöyle der:

“İlme 80 yaşımda duyduğum hırs ve iştiyak, 20 yaşımdayken duyduğumdan daha çoktur

20 ayrı ilim dalında eser veren İbn-i Âkil, bilgeliğini okumaya ve okuma merakına borçlu

Endülüslü ünlü filozof ve bilgin İbn-i Rüşd okuma tutkusunu şöyle ifade eder:

“Ömrümde kitap okumadan geçirdiğimi iki gece hatırlıyorum: Birincisi, evlendiğim gece; ikincisi ise babamın vefat ettiği gece

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com