Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ödenmiştir

Hepsi Ödenmiştir

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hepsi Ödenmiştir

Hepsi Ödenmiştir Yazısı - Çelebi Çağlayan Hepsi Ödenmiştir - Çelebi Çağlayan Yazısı

Hepsi ödenmiştir!

Evin küçük oğlu elindeki kâğıdı annesine uzattı Annesi bulaşık yıkıyordu, ellerini önlüğü ile kuruladıktan sonra kâğıdı okumaya başladı:

Bu hafta odamı temizlediğim için: 1 TL

Alışverişe gittiğim için: 1 TL

Küçük kardeşime baktığım için: 1 TL

Çöpü döktüğüm için: 1 TL

İyi bir karne getirdiğim için: 5 TL

Bahçeyi temizlediğim için: 2 TL

Toplam borç: 11 TL

Annesi umutla gözlerinin içine bakan oğluna gülümsedi

Eline bir kalem aldı, kâğıdın arka yüzünü çevirdi ve şunları yazdı:

Seni dokuz ay karnımda taşıdım: Bedava,

Hasta olduğunda başını bekledim, elimden geleni yaptım: Bedava,

Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm: Bedava,

Senin için geceler boyu kaygı duyup, uykusuz kaldım: Bedava,

Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım: Bedava,

Giysilerini yıkadım, ütüledim: Bedava

Ve oğlum bunların hepsini topladığın zaman gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün Çünkü gerçek sevgi bedavadır Küçük afacanın, annesinin yazdıklarını okuyunca gözleri doldu Annesine baktı ve “Anneciğim, seni seviyorum” dedi

Sonra annesinin elinden kalemi aldı ve kâğıda büyük harflerle şunları yazdı: “HEPSİ ÖDENMİŞTİR”

*

“Kim bilir bizler neler borçluyuz annelerimize Acaba bizler bu borçlarımızı ödeyebildik mi” Her ne kadar ödeyememiş bile olsak annelerimiz çoktan yırtmıştır borç senetlerini Kredi Kartı borcunu ödemediğiniz zaman ne olur? Pek de iyi şeyler olacağını sanmıyorum O halde bu konuya gösterdiğimiz hassasiyeti lütfen diğer alacaklılara da gösterelim Hem de bunları ödemeniz için bankalarda saatlerce sıra beklemenize bile gerek yok Bir telefon etmek bile onları mutlu etmeye yeter

Bir arkadaşım anlatmıştı , “Bir gün, gecenin bir yarısı saat 01:30 civarları telefonu çalmış Telefondaki ses, annesinin sesiymiş -”Ne var anne, ne istiyorsun bu saatte, neden beni rahatsız ediyorsun” Sabah arasan olmaz mıydı” gibilerinden, annesini üzen sözler sarf etmiş Annesi biraz buruk, biraz ağlamaklı bir ses tonuyla; “Bundan 30 yıl önce de bir gece yarısı 0130′da sen beni rahatsız etmiştin DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN OĞLUM demiş…”

Çelebi ÇAĞLAYAN “Hayatınıza Yön Verecek 101 SÖZ 101 ÖYKÜ kitabının yazarı”

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com