Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başarılı, bölüm, dizisi, inanan, olabileceğinize, yazı, şehirde

Sizin Bu Şehirde Daha Başarılı Olabileceğinize İnanan Biri Var Yazı Dizisi Bölüm 5

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sizin Bu Şehirde Daha Başarılı Olabileceğinize İnanan Biri Var Yazı Dizisi Bölüm 5

HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR MÜMİN SEKMAN

LÜTFEN BU YAZIYI DİKKATLİCE OKUYUN VE GERÇEKTEN BAŞARILI OLMASINI İSTEDİĞİNİZ HERKESLE PAYLAŞIN

BEN MÜMİN SEKMAN'IN HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR KİTABINI YAZI DİZİSİ OLARAK HAZIRLIYORUM DÜZENLİ OLARAK SİZLERE GÖNDERECEĞİM

(BEN BU KİTABI 2 YE OKUYORUM BANA ÇOK ŞEYLER KATTI SİZDE EĞER GEREK BU KİTABI EDİNEREK GEREKSE BU YAZI DİZİLERİNİOKUDUĞUNUZDA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ÇOK DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ )

Sizin Cam Tavanınız Ne Kadar Yüksek?

Cam tavanınızın yüksekliğini şimdi tespit etmeye ne dersiniz? Soru basit : ?Hayatta yükselebileceğinizi sandığınız en üst nokta neresi?

Varsayalım bir şirkette satış elemanısınız Hayatta gelebileceğiniz en üst kariyer noktası neresidir? Borcu olmayıp ihtiyacı kazanan bir satıcı olmak mı? Ekibin en çok ciro yapan üyesi olmak mı? Ülkedeki en büyük şirketin CEO?su olmak mı? Sektördeki en büyük şirketin sahibi olmak mı? Dünyanın en zengin ilk 100 işadamından biri olmak mı? Uygarlık tarihinde gelmiş geçmiş en büyük servetin sahibi olmak mı? Kendinizi hangi lige layık görüyorsunuz? Hayatta gelebileceğiniz en iyi yerin neresi olduğunu düşünüyorsanız, orası sizin cam tavanınızdır

Ne ilginçtir ki, pirelerin ilk başta kaçabileceklerine inançları vardı ama imkânları yoktu Sonra imkânları oldu ama bu defa kaçabileceklerine inanmıyorlardı Hayatta da böyle değil midir? Yirmili yaşlarda hayallerimiz vardır imkânlarımız yoktur, kırklı yaşlarda maddi imkânlara kavuşuruz ama hayallerimizi unuturuz Gençken iç engellerimizi aşar, dış engele takılırız, zamanla dış engel ortadan kalkar, bu defa iç engellerimize takılırız Meydan bulur, at bulamayız, at bulur meydan bulamayız!

Özetle, başarısız başarı denemelerimiz hayal gücümüzü hadım ediyor Yenilgilerimizden öğrendiklerimiz sınırlandırıyor bizi ?Acı tecrübelerimiz? zamanla zihnimizdeki en büyük iç engelimiz oluyor

Bu deneyden mesai saati, maaş bordrosu, koltuk taksitleri, okul servis ücretleri arasında sıkışıp kalmış ?sanayi tipi Türk? hayatına çıkarılacak dersler nelerdir?

Bu sorunun cevabı bu kitabın konusudur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com