![]() |
Gelinlik Kızlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelinlik KızlarGelinlik Kızlar Film - Gelinlik Kızlar Sinema Filmi ![]() Yönetmen : Atıf Yılmaz Senaryo Yazarı : Hamdi Değirmencioğlu Tür : Duygusal , Dram , Aile Etiketler : Aile , Aşk , Duygusal , ![]() ![]() ![]() Süre : 85 85 dk ![]() Anneleri kendisine sahip olmak isteyen (al sana Türk filmi!) adamı öldürüp hapse giren üç kız ve onları annelerinin öldüğü yalanıyla büyüten müzisyen babalarının hikayesi ![]() ![]() ![]() Özellikle filmin başında küçük kızın söylediği ninni çok güzeldir: Yum o güzel gözlerini yum, sevgili yavrum Sen bir meleksin ipektendir saçların Tanrı'nın bir lütfusun, benim canımsın yavrum Kızlar babalarının başka bir kadınla evlenmemesi için film boyunca ellerinden geleni yaparlar ![]() ![]() En yaran diyaloglara ev sahipliği yapmış sahnelerden biri, kızların dansöz kılığında babaları ve sevgilisinin gittiği mekanı bastıkları sahnedir: Baba - Kabus, kabus bu! Sevgilisi - Ne oluyorsun Allah aşkına? Kabus nerde? Baba - Kabus orda oynuyor kabus! Geliyor kabus geliyor! Gelme kabus gelme! Ayşe: Sakın geç kalma bekliyorum! Sen gelmeden uyuyamam bilirsin ![]() Sevgilisi - Relazet! Neler söylüyor bu?! Baba - Valla ne bileyim, kabus bu söyler ![]() Ayşe - Pijamalarını yıkadım ütüledim, lavanta çiceği koydum ceplerine! Eğlenceli, seyirlik Türk filmlerinden biri ![]() Sadri Alisik Meral Taygun Zeynep Degirmencioglu Yesim Tan Raik Alniaçik |
![]() |
![]() |
|