![]() |
Kasabanın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kasabanın SırrıKasabanın Sırrı Filmi - Kasabanın Sırrı Filminin Konusu - Kasabanın Sırrı Film Oyuncuları - Film Tanıtım - Nostaljik Filmler Yönetmen Stanley Kramer Yapımcı Stanley Kramer Senarist Ben Maddow William Rose Robert Crichton (roman) Oyuncular Anthony Quinn Anna Magnani Virna Lisi Hardy Krüger Giancarlo Giannini Müzik Ernest Gold Görüntü yönetmeni Giuseppe Rotunno Kurgu Earle Herdan William A ![]() Stüdyo Stanley Kramer Productions Dağıtıcı United Artists MGM Cinsi Sinema filmi Türü Komedi, dram, savaş Renk Renkli (Technicolor) Yapım yılı 1969 Çıkış tarih(ler)i 29 Ekim 1969, ABD Ekim 1971, Türkiye Süre 139 dakika Ülke Amerika Birleşik Devletleri ABD Dil İngilizce Diğer adları Kasabanın Sırrı (Türkiye) Le Secret de Santa Vittoria (Fransa) Il Segreto di Santa Vittoria (İtalya) El Secreto de Santa Vittoria (İspanya) Das Geheimnis von Santa Vittoria (Almanya) ![]() Amerikalı romancı Robert Crichton'ın 1966 yılında yazdığı aynı adlı ilk romanından senaryosunu Ben Maddow ve William Rose'un birlikte uyarlayıp yazdıkları filmi Stanley Kramer yönetmiş, başlıca rollerinde ise Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Hardy Krüger ve Giancarlo Giannini oynamışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Filmde 2 ![]() ![]() ![]() Çekimleri tamamen İtalya'da, Lazio bölgesinde Roma'ya bağlı Anticoli Corrado beldesinde gerçekleştirilen filmin oyuncu kadrosunun büyük bir kısmı İtalyan oyunculardan seçilmiştir ![]() "The Secret of Santa Vittoria" çevrildikten iki yıl sonra "Kasabanın Sırrı" adıyla Türkiye'de de gösterime girdi ![]() ![]() Oyuncu kadrosu Alman komutan Yüzbaşı von Prum (Hardy Krüger), Santa Vittoria'nın Belediye Başkanını Bombolini (Anthony Quinn) ile birlikte ![]() Aktör/Aktrist Rolü Anthony Quinn Italo Bombolini Anna Magnani Rosa Virna Lisi Caterina Malatesta Hardy Krüger Yüzbaşı von Prum Sergio Franchi Tufa Renato Rascel Babbaluche Giancarlo Giannini Fabio Patrizia Valturri Angela Eduardo Ciannelli Luigi Leopoldo Trieste Vittorini Gigi Ballista Pade Polenta Quinto Parmeggiani Copa Carlo Caprioli Giovanni Pietrosanto Francesco Mulé Francucci Wolfgang Jansen Çavuş Zopf |
![]() |
![]() |
|